Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Miquel Kuchař: Miquel

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 44 názorů

Suroviny

500 g třešní
100 g moučkového cukru
125 g hladké mouky
3 vejce
300 ml mléka
štipec soli
máslo
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 52 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Třešně si omyjeme a odstraníme stopky a jestli chceme vypeckujeme.

  2. Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut. Předehřejeme si troubu na 180°C. Máslem si vymažeme formu o průměru 24 cm.

  3. Prosejeme mouku přidáme sůl a zbytek moučkového cukru. Rozšleháme vejce jako kdyby jsme dělali omeletu, přidáme je ke směsi mouky a cukru a dobře promícháme. Nakonec přidáme mléko a vše smícháme.

  4. Třešně nasypeme do formy, cukr který se nepřilepil na třešně přimíchneme k těstu a to na ně nalejeme. Pečeme 35 až 40 minut. Vlažnou bublaninu posypeme moučkovým cukrem a před podáváním necháme vystydnout.

Poznámka

Více fotek zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Recept je z knihy "Larousse des Desserts" kterou sestavil známý francouzský cukrář "Pierre Hermé" http://www.pierreherme.com/

*Není to tradiční piškotové těsto. Svou texturou bych ho přirovnal k palačinkovému těstu nebo k dezertu zvaný Flan (pudink).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 694 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

  • martinasnupikova martinasnupikova

    Podle tohoto receptu peču pravidelně a nikdy mne nezklamal! Naprostá pecka :yes:

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    Po dlouhé době jsem opět upekla a super! <3 Je to opravdu úplně něco jiného než naše klasická suchá piškotová bublanina. ;-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Vynikajici!! :-):yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak jsem to zkusila z jahod,které asi bohužel pustili hodně vody,tak výsledek je poněkud podivný :-8 Nicméně na chuti to neubralo ;-) Je to něco mezi palačinkami a pudinkem,vychlazené chutná velice :-p Příště zkusím s třešněmi,už nám dozrávají :-)) :yes:

    Odpovědět

  • Lin; Lin;(neregistrovaný)

    No tak mě dortová forma protekla, jsem vztekla....nevedela jsem, ze testo bude az tak ridke :-//

    Odpovědět

  • Blansch Blansch

    Moc pěkný moučník, úplně něco jiného než klasicky známe:-8 Příjemná změna:yes:

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    tak bublanina upečená:-8 mňam:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • MARIDEX MARIDEX(neregistrovaný)

    Tak jsem ji právě dopekla...:-)

    JE LUXUSNÍ.............:-p
    jemňoučká... něco mezi palačinkou a buchtou
    jen pro 27cm formu / velká / DOPORUČUJI DÁVKY ZDVOJNÁSOBIT
    jinak je vysoká POUZE 1CM /:-? /
    ale na chuti ji to NEUBÍRÁ :):-K

    Odpovědět

  • Maku Maku(neregistrovaný)

    VÝBORNÁ!!!! okamžitě přidávám recept do oblíbených! Při pečení to sice vypadalo různě, až sem se bála že mi těsto z formy uteče, nicméně udrželo se a pak si pěkně lehlo:o) Během večera byla pochoutka zlikvidovaná. Od teď budu toto těsto dělat prvořadě a s různým ovocem...třešně jsou ale opravdu výborné!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Miqueli, paráda. Včera jsem upekla "bublaninu" a při pečení jsem byla dost nedůvěřivá, ale po vychladnutí a vykrojení klínu vypadala úplně jako ta tvoje, ale ta chuť:-* koncert vanilkového pudinku (ale nebyl tam), jen to tak chutnalo. Určitě zopakuji a díky za recept:-K

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Velmi dobrá - dělala ji už má babička /roz.1907/
    s různymi druhy ovoce, ale jednoznačně nejlepší byla
    s borůvkami

    Odpovědět

  • hankadc hankadc

    spagetka:Tak příště to tak udělám je fakt že jsem byla nedočkavá,ale i tak nám chutnal....:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hankadc:vyndalas ji moc prudce a klepla o stůl, chce to před dopečením troubu vypnout, potevřít a velmi pomalinku a něžně vyndávat

    Odpovědět

  • hankadc hankadc

    No tak jsem dneska vyzkoušela,dělala jsem s višněmy a jahodamy bublanina krásně v troubě šla nahoru, ale po vyndání mi splaskla nevím jestli to tak má být? Je to škoda ale chuťově byla moc dobrá snědli jsme jí ve dvou na posezení, jak splaskla tak jí moc nebylo..Dávám boda:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: třešňová bublanina bublanina tresnova třešňová bublanina recept recept na třešňovou bublaninu profi francouzké palačinky nej recepty třešňová bublanina bublanina od babičky tresnova bublanina top recepty recept třešnová bublanina piškotová třešňová bublanina nejlepsi tresnova bublanina olejová třešňová bublanina recepty na třešnovou bublaninu top recepty třešňová bublanina výborná bublanina od cukráře nejlepší třešnová bublanina recept třešňová buchta třešnová bublanina do dortové formy recepty třešňová bublanina třešňová

Zapomněl/a jsem heslo