Trendem letošních Vánoc jsou gurmánské dárky
15. 11. 2018 Historie a zajímavosti
Každoroční dilema, co koupíme pod stromeček svým blízkým, je opět tady. Nabídka v obchodech všeho druhu je veliká. Nebo spíše obrovská. Topíme se v moři nabídek a říkáme si „co mám vybrat, co by se mu/jí mohlo líbit“. A tak stále více lidí řeší dárky nákupem delikates v dárkových balíčcích.
Sehnat se dají už hotové dárkové kazety, koše, efektně zdobené krabičky, nebo jen celofánové sáčky s pentlí. Někdy se jedná až u umělecká díla. Obsah se dá často zvolit podle přání - uděláme tak radost zdravým mlsáním, kvalitním alkoholem, výběrovými paštičkami a džemy.
Možná se vám stalo, že rodiče sprásknou rukama nad rozbaleným kávovarem, mixérem, či doplňkem do kuchyně a se strojeným úsměvem oznámí „Ale děti, vy nemáte rozum. Co s tím budeme dělat? A kam to dáme?“.
Tyto reakce většinou nehrozí právě u dárků určených ke konzumaci. Už jen proto, že víme, co kdo má rád, jestli je to „masař“, nebo je na sladké. Je to svým způsobem dostupný luxus, který lze dobře uzpůsobit naší peněžence. Pozor bychom si měli dát na trvanlivost jednotlivých výrobků a skladovací podmínky, některé balíčky totiž musí být uloženy v chladu.
Letos frčí regionální speciality od českých výrobců, což nám potvrdil Olin Bezchleba ze Zábřežské rodinné konzervárny Via Delicia. „Máme nachystané oblíbené sety ze zvěřiny a z lesních plodů, na své si přijdou milovníci specialit z kachen, ze sladkovodních ryb i z kvalitního vepřového a hovězího masa“. Sortiment je skutečně pestrý, stylově balený a ceny jsou dostupné. „Dárkové balíčky dokážeme poslat kurýrem po celé republice, což využívá stále více zákazníků a pro své blízké nechávají balíček poslat s věnováním. O všechno se postaráme.“ dodává Olin Bezchleba.
Pokud tedy míříte do Jeseníků, určitě se cestou nezapomeňte zastavit v Zábřežské manufaktuře Via Delicia.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Nejlepší topinky Velmi chutné jsou z obyčejného chleba (Šumava) - když víme, že je budeme péct, koupíme si ho rovnou krájený, aby se topinky pekly… Číst více
Čím namazat topinky. Někdo to rád pikantní! Toto jsou nejoblíbenější pomazánky
Co dát na topinky Topinky potíráme pomazánkami, jejichž základem bývá nejčastěji zelenina, sýry, vejce, luštěniny, uzeniny a maso. Při podávání je… Číst více
Česnek - nepostradatelný pomocník v kuchyni s bohatou historií
Česnek pochází ze střední Asie, odkud se postupně rozšířil do oblasti Středomoří. Historie česneku je hodně dlouhá. Za lék byl uznáván už ve… Číst více
Starý chleba? Žádný problém! Chytrá hospodyňka zná triky, jak ho ještě využít
Máte doma starý chleba, na který jste zapomněli?… Číst více
Když je opečený chleba národním pokladem: Bruschetta je nejoblíbenější topinka v Itálii
Ty nejjednodušší věci v sobě často skrývají něco… Číst více
Dokonalé topinky: Poradíme, jak na to, aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé!
Kdo by neměl rád topinky? Báječné jsou jako… Číst více
Tatarák (ne)tradičně: Dáte si tvarůžkový, bramborový nebo z pečeného celeru?
Tatarský biftek neboli tatarák je oblíbeným… Číst více
Bulharská masová topinka princezna: Jak přišla ke svému zvláštnímu názvu a jak ji připravit?
I když by název princezna možná odkazoval k… Číst více
Jak připravit tu nejlepší cuketovou směs na topinku. Udělejte si ji do zásoby
Topinky jsou výborné nejen při posezeních s… Číst více
Falešný tatarák z hub: Delikatesa z lesa se snadno připravuje a krásně provoní celý dům
Při současné bohaté houbové úrodě určitě každý… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 9 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 10 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 22 hodinami
Lotus cheescake
Přidáno před 23 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno 28. 4. 2024 18:36