Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,11 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 153 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2013 15:50
honza: Rozhodně přidat vajíčko a použít starou pánev, nebo teflonku. Rozpálit pořádně olej a pak jej malinko ubrat
19. 4. 2013 14:51
ale jak udělat, aby ty bramboráky při smažení drželi při sobě a šli obracet.
14. 4. 2013 22:14
míša:Jistě budeš čím dál šikovnější. (Výborné se píše z tvrdým Y) Já jsem si oblíbil z brambor tzv.rösty. Brambory nastrouhám na tzv.velké slzy, přidám např. uzený, bylinky, vejce, nakonec i sýr a vše na plech na malém množství oleje a šoupnu to do trouby a nemusím stát u plotny a obracet celou hodinu... A mnohem méně spotřebují a nasáknou olejem.
13. 4. 2013 12:37
Tak u nás dnes bramboráky. Dovolila jsem si přidat foto
12. 4. 2013 18:37
výborné jen sem přidala nakrájené uzené
9. 4. 2013 15:01
to je supr použiju to ve škole
6. 3. 2013 16:59
Výborné je to s nastrouhanou cuketou :) 1:1
1. 3. 2013 00:22
Je to jako kdyby je už někdo jedl :D
12. 2. 2013 17:13
peeeepe:v 10 letech má na to nárok. Ale možná by to chtělo se naučit čístwww.toprecepty.cz
8. 2. 2013 19:31
míša:děvče,chtělo by to,aspon minimalne jednou,zopaknout zakladní školu.....moc si z toho ale nedelej,takových vás tu jsou spousty..
17. 1. 2013 17:07
kyslik:ty si asi propadl z českého jazyku že?
8. 1. 2013 10:23
du na ně sbýhají se mi sliny nami nami
6. 1. 2013 17:36
BIBI,přidávám ti fotečku dělám je skoro stejnějen je smažím na sádlea dávám hladkou mouku
17. 11. 2012 18:15
Pythonissa:ono, je to v globále stejné, já někdy strouhám a někdy lisuji, ale to nic nevadí na výsledku bramboráčků, mouku skoro nedávám-jen podle těsta, mléko také nedávám, ale vždy musí být křupavé bramboráčky
17. 11. 2012 17:39
Česnek nestrouhám, raději ho lisuji... :P
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 10 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 12 minutami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 28 minutami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 29 minutami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 29 minutami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 1 hodinou
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 3 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 3 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborak recept na bramborák domácí bramborák recepty na domácí bramboráky
Suroviny: brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
97 názorů