Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky

Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

4. 3. 2008 11:20

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 139 kJ / 511 kcal
Bílkoviny21,11 g
Tuky8,89 g
Vláknina15,17 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy81,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

albin

18. 1. 2017 10:12

Romana: no konecne někdo kto dava super recepty kolko krat som skousel vdzy zneho bylo zivocisne uhli radili mi dat tam mouku a ja blahovy daval jako na halusky a ted se púise ze tam mouku davat netřeba iba postrasit snim tak to skusim a tak se dela i na pleh ?

Romana

5. 12. 2016 13:48

maraku: Přesně tak. Mouka není potřeba. Někdy, podle typu brambor, přidám lžíci bramborové moučky. Přesně. V jednoduchosti je krása.:-)

Janaj

11. 11. 2016 17:22

Výborný recept, udělala jsem rovnou dvojitou dávku. Se strouhankou super. :yes: :-)

Miroslav

6. 11. 2016 11:18

Miesto múky strúhanku , miesto oleja domácu bravčovú masť + 1 väčšiu cibulu naškrabať .. a potom uvidíte čo je dobré <3

maraku

3. 11. 2016 22:27

Recept naprosto dokonalý. Mouka zcela nepotřebná. Bez mouky je bramborák křehčí. Žádné další ingredience nejsou potřeba. V jednoduchosti je krása. A v tomto případě je v jednoduchosti panenská chuť bramboráku.

Honza

30. 8. 2015 10:44

Kamarad dava do testa jeste strouhane jablko. Hodlam to vyzkouset :)

ondra.krbal

4. 5. 2015 15:02

pošletemi mejila jak se dělaji bramboraky

David

23. 1. 2015 13:01

knedlik: tak tys mě dostal - 5 minutový záchvat a pořád se směju :D :D :D

Annie911

11. 9. 2014 17:36

Boží!!
:yes:

Augustýn

28. 8. 2014 14:10

knedlik:Dobře ty ! :D :yes:

jarma1234

19. 8. 2014 13:35

Zkuste přidat do bramboráku drobně nakrájené škvarky. To je pak dobrota:-p

Jaroslav Orlík z Jezdkovic

26. 7. 2014 11:39

KOBLIZEK:A to jste se dozvěděl kde? To je podobný názor, jakobych tvrdil, že krajíc chleba je jen z velkého bochníku nebo šišky, zatímco z dlouhána, který je dlouhý a má malý průměr, jde o krajíc z veky. Nejde vůbec o tvar, ale o materiál.

knedlik

22. 6. 2014 11:58

Ja osobne davam do bramboraku strouhane brambory:-)

Milan B. Zlín.

28. 5. 2014 11:32

Vážení fajnšmekři. Já dávám do bramboráčků krom česneku,majoránky, pepře a vajíčka,ovesné vločky, a místo mouky strouhanku.
Samozřejmě si,a pokud je přidám slaninku nebo nějaký ten nadrobno nakrájený salámek, špekáček.
Placičky smažím na sádle malé, aby byly pěkně křupavé. Je to mňamka.
Dobrů chuťku přeji vážení.

mekanik

11. 5. 2014 21:01

vyzkousejte pridat na spicku noze jedlou sodu do testa

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborak recept na bramborák domácí bramborák recepty na domácí bramboráky

Suroviny: brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej

TopRecepty.cz

Bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Byk