Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,49 g |
Tuky | 326,98 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2022 21:48
Věnečky dělám poměrně často a mám podobná recept, jen přidám kousek sádla. I krém dělám takto, přidávám foto..spíše pracovní, ještě nepocukrované.
29. 3. 2022 21:50
Dobrý večer tak poprvé jsem zklamaná z receptu zde na stránkách vždy když jsem si zde vybrala recept tak se povedl na výbornou a dnes odpalovane těsto musela jsem přidat vodu 2 vejce navíc a krasne mi vyběhly po vyndani z trouby ani nespadly z venku krasne zlaté ale uvnitř syrove
18. 3. 2022 11:00
Musela jsem dát 2vajicka navíc a asi 50ml vody. Aby se to dalo strikat
1. 3. 2022 09:03
mika59: díky, nahlásím to k opravě.
28. 2. 2022 22:17
Vidím, že video není upravené, tudíž se nemůže recept ani přiblížit. Už jsem na to upozornila dříve, ale nic...
28. 2. 2022 22:10
Je mi to líto, ale za mně teda asi nejhorší recept na odpalované těsto… Příště určitě zkusím jiný. ????????
25. 10. 2021 16:06
magdalenka: No, ale na videu je 80 ml vody, ale 125 g másla jako z celé dávky. Mělo tam asi 80 g. Asi špatně uvedené..
25. 10. 2021 15:27
KaccKat: Recept je na 125 g múky (nie 1250 g), na začiatku videa je poznámka, že video pracuje s tretinou hmotnosti surovín.
25. 10. 2021 13:50
recept v poradku neni. 1250g mouky na 1/4 L vody a 125g masla? A na videu je jasne videt, ze tam nepridava pres kilo mouky ani 4 vejce.
11. 9. 2021 14:57
Veronika.Hrozna: Přesně tak. Také každá trouba prče jinak. Je pravdou, že ne vždy se můžeme držet receptu, tzn. času a teploty. Jinak jsem chtěl dodat, že video kazí celý recept. Horší věnečky jsem snad neviděla! Přitom jsou výborné.
2. 5. 2021 11:12
Pitriseeek: ještě doporučím rozkrajovat zoubkatym nožem,nebo hooodně ostrým .
2. 5. 2021 10:30
Pitriseeek: no jak píše autorka,před vyndáním na ne vždy klepu a musí být z povrchu už tvrdší a nesmí se moc stlacet. Snažím se je teda hned rozkrojit ,oni rychle chladnou ,tak asi příšte jeden vyndat a zkusit a kdyžtak nechat ještě chvíli péct.
15. 4. 2021 16:24
Výborné
5. 4. 2021 11:39
Tak musím přidat také svou zkušenost a zároveň poprosit o radu.
Těsto bylo famózní, neměla jsem žádný problém. Věnečky jsem dělala střední, řekla bych. Ne úplně malinké, ale ani obrovské jako klasický větrník.
V troubě nádherně naběhly, byla jsem nadšená, pak pic a strašně spadly, nechápu proč. Troubu jsem neotvírala. Pekla jsem přesně podle teplot, co jsem našla rady i tady v komentářích cca 200st 15 minut a pak 180 st dalších 15 minut. Vytáhla jsem je a co jsem nepochopila, že jsem je překrojila a byly úplně syrové, přitom už dost hnědé. Takže jsem je překrojila všechny a pekla dohromady skoro hodinu. Neví někdo, proč?
Těsto bylo famózní, neměla jsem žádný problém. Věnečky jsem dělala střední, řekla bych. Ne úplně malinké, ale ani obrovské jako klasický větrník.
V troubě nádherně naběhly, byla jsem nadšená, pak pic a strašně spadly, nechápu proč. Troubu jsem neotvírala. Pekla jsem přesně podle teplot, co jsem našla rady i tady v komentářích cca 200st 15 minut a pak 180 st dalších 15 minut. Vytáhla jsem je a co jsem nepochopila, že jsem je překrojila a byly úplně syrové, přitom už dost hnědé. Takže jsem je překrojila všechny a pekla dohromady skoro hodinu. Neví někdo, proč?
5. 4. 2021 08:35
karca578: 1. Odpalované těsto není pro začátečníky, nic lehké. 2. Doporučuji přečíst více receptů na věnečky a větrníky. Někde je popsané dobře a srozumitelně. Porovnat víc receptů a taky přečíst nějakou kuchařku doma. 3. Vůbec nejlepší je, zeptat se autorky před pečením, jak postupovat při svém prvním pečení odpalovaného těsta. Určitě ráda pomůže začátečníkovi. 4. Do odpalovaného těsta se po napaření, už nic kromě vajíček nepřidává! 5. Nikdy se nedrž videa!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 8 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 9 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 12 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
286 názorů