Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.

Hodnocení receptu je 4,9 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

8. 5. 2010 15:52

Suroviny pro 22 kusů

22 kusů

Nutriční hodnoty

Energie17 701 kJ / 4 231 kcal
Bílkoviny74,49 g
Tuky326,98 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,34 g
Sacharidy244,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

2. 4. 2022 21:48

Věnečky dělám poměrně často a mám podobná recept, jen přidám kousek sádla. I krém dělám takto, přidávám foto..spíše pracovní, ještě nepocukrované. :-):-K

Khatanka

29. 3. 2022 21:50

Dobrý večer tak poprvé jsem zklamaná z receptu zde na stránkách vždy když jsem si zde vybrala recept tak se povedl na výbornou a dnes odpalovane těsto musela jsem přidat vodu 2 vejce navíc a krasne mi vyběhly po vyndani z trouby ani nespadly z venku krasne zlaté ale uvnitř syrove

Ennie Ennie

18. 3. 2022 11:00

Musela jsem dát 2vajicka navíc a asi 50ml vody. Aby se to dalo strikat

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 3. 2022 09:03

mika59: díky, nahlásím to k opravě.

mika59 mika59

28. 2. 2022 22:17

Vidím, že video není upravené, tudíž se nemůže recept ani přiblížit. Už jsem na to upozornila dříve, ale nic...

KatkaMuscher

28. 2. 2022 22:10

Je mi to líto, ale za mně teda asi nejhorší recept na odpalované těsto… Příště určitě zkusím jiný. ????????

mika59 mika59

25. 10. 2021 16:06

magdalenka: No, ale na videu je 80 ml vody, ale 125 g másla jako z celé dávky. Mělo tam asi 80 g. Asi špatně uvedené..

magdalenka magdalenka

25. 10. 2021 15:27

KaccKat: Recept je na 125 g múky (nie 1250 g), na začiatku videa je poznámka, že video pracuje s tretinou hmotnosti surovín.

KaccKat

25. 10. 2021 13:50

recept v poradku neni. 1250g mouky na 1/4 L vody a 125g masla? A na videu je jasne videt, ze tam nepridava pres kilo mouky ani 4 vejce.

Buchyna Buchyna

11. 9. 2021 14:57

Veronika.Hrozna: Přesně tak. Také každá trouba prče jinak. Je pravdou, že ne vždy se můžeme držet receptu, tzn. času a teploty. Jinak jsem chtěl dodat, že video kazí celý recept. Horší věnečky jsem snad neviděla! Přitom jsou výborné.

joliete joliete

2. 5. 2021 11:12

Pitriseeek: ještě doporučím rozkrajovat zoubkatym nožem,nebo hooodně ostrým .:yes:

joliete joliete

2. 5. 2021 10:30

Pitriseeek: no jak píše autorka,před vyndáním na ne vždy klepu a musí být z povrchu už tvrdší a nesmí se moc stlacet. Snažím se je teda hned rozkrojit ,oni rychle chladnou ,tak asi příšte jeden vyndat a zkusit a kdyžtak nechat ještě chvíli péct.;-)

Irena1980

15. 4. 2021 16:24

Výborné<3

Pitriseeek

5. 4. 2021 11:39

Tak musím přidat také svou zkušenost a zároveň poprosit o radu.
Těsto bylo famózní, neměla jsem žádný problém. Věnečky jsem dělala střední, řekla bych. Ne úplně malinké, ale ani obrovské jako klasický větrník.
V troubě nádherně naběhly, byla jsem nadšená, pak pic a strašně spadly, nechápu proč. Troubu jsem neotvírala. Pekla jsem přesně podle teplot, co jsem našla rady i tady v komentářích cca 200st 15 minut a pak 180 st dalších 15 minut. Vytáhla jsem je a co jsem nepochopila, že jsem je překrojila a byly úplně syrové, přitom už dost hnědé. Takže jsem je překrojila všechny a pekla dohromady skoro hodinu. Neví někdo, proč? :-/

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2021 08:35

karca578: 1. Odpalované těsto není pro začátečníky, nic lehké. 2. Doporučuji přečíst více receptů na věnečky a větrníky. Někde je popsané dobře a srozumitelně. Porovnat víc receptů a taky přečíst nějakou kuchařku doma. 3. Vůbec nejlepší je, zeptat se autorky před pečením, jak postupovat při svém prvním pečení odpalovaného těsta. Určitě ráda pomůže začátečníkovi. 4. Do odpalovaného těsta se po napaření, už nic kromě vajíček nepřidává! 5. Nikdy se nedrž videa! :yes:

1 2 3 4 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků

Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum

TopRecepty.cz

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0Xg