Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky jsou jedním z klasických drobných moučníků, který mají rádi snad všichni. Z odpalovaného těsta upečeme věnečky, které po proříznutí plníme máslovým krémem s chutí lehce rumovou. Před servírováním stačí jen pocukrovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 703 kJ / 3 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,66 g |
Tuky | 155,17 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 962 mg |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 420,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě rozpustíme tuk - nesmí vařit a vsypeme mouku. Rychle mícháme, aby nevznikly pucky.
Krok 2: Do ještě vlažného těsta vmícháme jedno vajíčko po druhém, přisypeme prášek do pečiva - nemusí být ani celá lžička.
Krok 3: Těsto naplníme do cukrářského sáčku s větší špičkou a na plech tvoříme věnečky (když se dělají malé, cca 3 cm průměr, je jich okolo 45-50 kusů).
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 180 °C, troubu nesmíme 15 minut otevírat, věnečky by klesly. Poté ještě asi 10 minut pečeme v lehce pootevřené troubě.
Krok 5: Po vychladnutí rozřízneme a plníme krémem.
Krok 6: Krém: mléko, žloutky, cukr a hrubou mouku uvaříme v hustý krém. Musíme dobře míchat, i po uvaření promícháme, aby se netvořila krusta.
Krok 7: Do vlažného krému vhodíme kousek másla velký jako vlašský ořech, zamícháme a přidáme rum - nemusí se šetřit.
Krok 8: Stačí pocukrovat nebo můžeme věnečky potřít bílkovou polevou.
Zveřejněno 3. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kjP
Moje poznámka
Žloutkové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kjP
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 12 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 12 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 1 hodinou
Brownies z červené řepy
EvaCh před 1 hodinou
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 8 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 9 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 9 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 11 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 11 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 12 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 12 hodinami
Tématické fráze:
poleva na věnečky,
věnečky recept,
krem do žloutkových věnečků,
recept na věnečky,
poleva na věnečky recept,
krém do věnečků,
bílková poleva na věnečky,
krem na venecky,
zloudkove venecky,
věnečky,
žloutkový krém,
recept věnečky,
žloutkový věneček,
větrníky recept,
recepty věnečky,
peceme venecky,
recepty na věnečky,
krem do žloutkové věnečky,
věnečky a větrníky,
žloutková šlehačka
Suroviny:
voda,
tuk hera,
mouka hladká,
vejce,
prášek do pečiva,
krém,
mléko,
žloutek,
cukr moučkový,
mouka hrubá,
máslo,
rum
Komentáře (23)
Děkuji
25 dg práškového cukru (2 x prosívám), přidat 2-3lžíce horké vody a přidáme 2 lžíce citronové šťávy. Třít nejméně 10 minut, až poleva zbělá.