Vánoční věnečky

Suroviny

250 g hladké mouky
75 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
125 g másla
1 vejce
Na ozdobu:
100 g lískových ořechů
100 g Nutely
100 g čokoládové polevy
20 g bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme mouku, cukr, máslo a vejce do těsta, necháme chvíli v chladu. Pak vyválíme těsto asi na 3 mm, vykrájíme kytičky a vykrojíme i kulaté středy.

  2. Upečeme v mírné troubě asi na 150°C.

  3. Po vychladnutí na každý věneček nastříkáme cukrářským sáčkem kolečko z Nutely a vsadíme do něj pět půlek opražených lískových ořechů. Dáme na chvíli do lednice, aby vše zatuhlo.

  4. Pak namočíme celé vršky do čokolády a po mírném zaschnutí postříkáme rozehřátou bílou čokoládou.

Komentáře k receptu Vánoční věnečky

Tématické fráze: adventní věnce luxusní vánocní věnce poleva na věnečky cukrová poleva na věnečky adventní věnec ze šišek vánoční věneček výroba vánočních věnců věneček ze šišek věnec ze šišek výroba věnce ze šišek luxusní vánoční adventní věnce věnce ze šišek luxusní adventní věnce jak vyrobit věnec ze šišek výroba vánočního věnce recepty cukroví jak vyrobit věneček ze šišek vanoční adventní věnce věneček vánoční vánoční věnce fotogalerie