Bažant s rozmarýnem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,85 g |
Tuky | 125,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako přílohu servírujeme vařené brambory, krokety nebo lehký bramborový salát.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2022 07:13
Moc dobré
22. 2. 2016 23:32
Ladislav Bičík:Omyl,je s česnekem vynikající.Delám bažanta podle zdejšího receptu na jabkách se slaninou a česnekem.
21. 2. 2016 12:27
Bažanta dělám často, ale ještě nikdy jsem ho nedělal na tento způsob. Musím říci,že je výborný a už v budoucnu nebudu ho dělat jinak .(Cesnek mám rád , ale k bažantu bych ho nedával.
19. 5. 2013 16:52
Jakub:proč šípky vyhodit?????
19. 5. 2013 16:44
Pro ozvláštnění je možné též přidat několik sušených švestek a asi 7 šípků (šípky potom vyhodit). Jako netradiční přílohu doporučuji opečené brambory, batáty (nutno péct kratší dobu), papriku, rajče; vše na olivovém oleji a rozmarýnu.
Výborný recept!
Výborný recept!
31. 12. 2011 15:16
Proč je potřeba toho bažanta spařit vřící vodou ?
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.
Ráda se poučím ,neboť je peču a vařim v jednom kuse.
4. 9. 2011 21:48
Děkuju, při ochutnání jsem měla pocit, že tomu něco chuťově chybí - tož přidala jsem 2 lžičky brusinek... Oproti receptu jsem šťávu vydusila na tuk a přisypala hladkou mouku, poté horkou vodu a protože tomu pořád něco chybělo, spravil to jeden utřený stroužek česneku. Bylo to vynikající a moje maminka konstatovala, že to byla lepší hostina než o Vánocích... A protože nás na toho jednoho bažantíka bylo čtyři a půl, přidala jsem dvě kuřecí hrudi - prsa s kostí. Chytla tu divokou chuť a ta barva omáčky tak, jak je na snímku, je opravdu vytvořená jen přítomností toho bažanta... Bylo to vynikající, skutečně.
4. 9. 2011 21:33
Eliza: krásné fotky
4. 9. 2011 13:18
Bažanta jsem připravovala a jedla poprvé...a je to báječná pochoutka. Posílám bod a obrázky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 16 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 19 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 23 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 23 minutami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 45 minutami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 54 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 58 minutami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 3 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 3 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Italské kuře „po myslivecku“: Kuře cacciatore voní vínem a rajčaty a skvěle se hodí do sychravých dní
Bažant: Poradíme, jak jeho maso zpracovat a na co si dát pozor
Královské chutě: Britský král Karel III. jí skromně, rád sbírá houby a chutná mu úplně obyčejné rizoto s hříbky
Další recepty
Tématické fráze: bažant recept recept na výborného bažanta bazant recepty recept bažant recepty bažant recepty z bažanta recept na bažanta recepty na bažanta bažantí prsa bažant jak upéct bažanta bažantí stehna bazanti prsa recept bažantí maso bažantí stehna recept jak uvařit bažanta bazanti prsa recepty prodej bažantů recept z bažanta bažantí recepty
Suroviny: bažant, sůl, slanina anglická, pepř, koření nové koření, jalovec, máslo, rozmarýn
Bažant s rozmarýnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kW5
9 názorů