Drobenka - žmolenka - posypka atd.
Drobenka na koláči je tou správnou tečkou, bez které by koláč nebyl to pravé. Zlatá křupavá vrstva vonící máslem, která skvěle chuťově vyváží kyselejší ovoce. Pojďte se s námi podívat, jak se dělá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
množství na velký plech
Nutriční hodnoty
Energie | 6 152 kJ / 1 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,56 g |
Tuky | 67,20 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 197,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdy můžeme pro změnu do drobenky přimíchat trochu kokosové moučky nebo ořechů, velmi dobrou chuť udělá přidaný skořicový cukr. Velmi zajímavé chuťi docílíme, když drobenku nakonec zalijeme např. rumovým karamelem (http://www.toprecepty.cz/recept/4833-rebarborovy-k...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2021 14:29
casino: Tento pripad, bych asi resila mouckovym cukrem, na horky kolacek. Drobenka bez masla, je k nicemu.
21. 3. 2021 11:49
"Drobenka - žmolenka - posýpka"
Ráno mě chytla mlsná na tento, u nás zhusta frekventovaný, koláč s černým rybízem (z mrazáku): https://www.labuznik.cz/recept/kolac-lehky-jako-pi...
Leč, bylo zatěžko čekat na změknutí másla z mrazáku, tak jsem zkusil posypku z páně premiérova oleje...
Možná vlivem absence v másle obsažených bílkovin se stalo, že tak jak jsem tu hmotu na koláč nanesl (přes řídké síto), tak zůstala sypká a bledá i po upečení
No, nerad bych předčil Járu C. vulgo mistra slepých uliček ale nenapadne někoho, co příště zkusit přidat do OLEJOVÉ drobenky-žmolenky-posýpky, že aby se po upečení nedrobila, nežmolila a z koláče nesypala?
Ráno mě chytla mlsná na tento, u nás zhusta frekventovaný, koláč s černým rybízem (z mrazáku): https://www.labuznik.cz/recept/kolac-lehky-jako-pi...
Leč, bylo zatěžko čekat na změknutí másla z mrazáku, tak jsem zkusil posypku z páně premiérova oleje...
Možná vlivem absence v másle obsažených bílkovin se stalo, že tak jak jsem tu hmotu na koláč nanesl (přes řídké síto), tak zůstala sypká a bledá i po upečení
No, nerad bych předčil Járu C. vulgo mistra slepých uliček ale nenapadne někoho, co příště zkusit přidat do OLEJOVÉ drobenky-žmolenky-posýpky, že aby se po upečení nedrobila, nežmolila a z koláče nesypala?
8. 8. 2012 20:37
Gabriela: Děkuji, velmi mě to potěšilo!
8. 8. 2012 18:24
rada navstevuji vase stranky mate to moc hezke
11. 7. 2012 17:09
S vanilkovým cukrem
27. 5. 2012 20:31
Jednoduché a mooc dobré
4. 5. 2012 16:44
Já dělám posypku z dětské krupice a ještě na plechu to potom pokapu rumem, někdy uberu krupice a přidám jemně mletý kokos, taky dobrýýýýý
30. 6. 2011 10:27
utíkám to zkusit
27. 8. 2010 16:31
17. 5. 2010 07:54
Hella zde netřeba komentáře6.bodík vše prokáže
16. 5. 2010 21:34
A čím je jí na koláči víc, tím je to lepší-alespoň u nás to tak fungujeHello 5.bod
16. 5. 2010 20:53
Posýpku už dělám dlouho, ale ty komentáře zde jsou k nezaplacení Novinka i pro mě.Super
16. 5. 2010 20:45
Moc hezké Já dělám drobenku taky z hrubé mouky, ale jiný poměr - 100 g mouky a 70 g másla a 70 g cukru. Zrovna včera jsem pekla taky rebarborový+
16. 5. 2010 20:21
jasně že jde přidat ledasco-např.ořechy,skořici atd
16. 5. 2010 20:10
Holky Super, že jste začali dávat tyto rady do této kategorie, co já bych za to dala, když jsem začínala a mamka byla daleko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 12 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 18 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 2 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 4 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 5 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 5 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 6 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 7 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 8 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 8 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 8 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka
Jak připravit drobenku? Každá kuchařka má svůj oblíbený recept, stačí si vybrat
7 švestkových koláčů, které si zamilujete. Vykouzlete jedinečné dobroty plné šťavnatého ovoce podle nejlepších receptů
Další recepty
Tématické fráze: drobenka žmolenka posýpka posypka na koláč zmolenka recept posýpka na koláče zmolenka na kolac jak se dělá drobenka jak se dela posypka posypka recept drobenka recept jak se dělá žmolenka nejlepší drobenka posypka na kolac recept recept na zmolenku drobenka z másla recept na posypku posípka posypka na buchtu posypka na koláče recept
Suroviny: máslo, cukr krupice, mouka hrubá
Drobenka - žmolenka - posypka atd.
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99RY
19 názorů