Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta

rebeka Kuchařka:

Doba přípravy: do hodiny hotovo plech Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 58 názorů

525
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Suroviny

Na koláč:
200 g polohrubé mouky
200 g hrubé mouky
půl prášku do pečiva
180 g cukru krupice
Nyní v akci
1 vejce
250 ml podmáslí
25 ml oleje
500 g jahod
50 g moučkového cukru
lžíce škrobu ( Solamyl )
Na drobenku:
250 g hrubé mouky
250 g cukru krystal
100 g másla
100g mandlových lupínků nebo hoblinek
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme jahody, přidáme škrob a cukr a necháme je odpočinout.

  2. Utřeme vejce s cukrem, přidáme mouky s kypřícím práškem, podmáslí, olej a vymícháme hladké těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Na těsto dáme jahody a na ně drobenku, kterou si připravíme tak, že suroviny na ni rukama zpracujeme. Pohážeme mandličkama.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 20 minut. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda máme hotovo.

  5. Upečený koláč poprášíme cukrem a můžeme podávat.

Poznámka

Zdroj.. Internet..

Ač nevypadá, je dobrý, koláč jeden.. těsto je krásně vláčné, jahůdky hříšně dobré, voňavé a ta křupavá posýpka s mandličkama nemá chybku.

Zkuste, uvidíte sami.

P.S. pekla jsem na klasickém, velkém plechu se zvýšeným okrajem. Kdo chce a má rád vyšší vrstvu těsta, dá do menšího.

Hledala jsem usilovně, stejný jsem nenašla. Kdybych náhodou hledala špatně, což je u mě hned :-))), nechám recept vymazat.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta

  • Lusy Lusy

    Buchtu mám v troubě a moc se těším až ji ochutnám :-p:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Simona Kucerova: nenadává:-D:-D stačí použít překladač:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • y88 y88

    Your content is very good.it is a problem a lot of people interested. I like it because it has helped my work a lot.
    http://www.y88.biz/

    Odpovědět

  • Disney Games Disney Games

    your share of fun.I like it. it has helped my work a lot. thank you for sharing with us.http://www.doragamess.com/category/disney-games/

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    rebeka:třeba nám to někdo přeloží;-):-D

    pěkná buchetka:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vinhgames::-O:-O tak nevím.. nadává mi:-O:-8:-?:-? nabo..:-?:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • vinhgames vinhgames

  • rebeka rebeka

    Petra Ku.: se zpožděním:-8 děkuju za krásné foto:-K:-K ale mandličkama jsi nešetřila.. mňam;-):-p:-K:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    senky: to sú nervy, to, to:-!:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    Takže:-K:-K právě byla vsunuta do trouby tato dobrůtka v originále:-) tedy s jahůdkami :-p :-K:-K

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    rebeka: hotovo, fotky přidány, ale nejsou nijak pěkný, tak když tak můžeš smazat, ju? ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Petra Ku.: děkuju za odzkoušení, doufám, že rcp nezklame a bude chutnat;-):-)

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Hotovo, upečeno, vytáhnuto z trouby, chládne :-) Máš jediný štěstí, že jsem si dala socialistickej závazek a že se toho ani nechytnu, jinak bych to totiž musela ztrestat celý :-p:-8 Malinko jsem to zdrbčila - já koza jsem blbě četla a nalila tam celýho půl litru kefíru, což mi ale přišlo tak akorát. Malinko jsem zaimprovizovala i se škrobem, páč ten jsem doma jak na potforu nenašla. A místo cukru krystalu jsem do drobenky dala hnědý třtinový cukřík :-8
    Fotku dodám, ale až to vychládne, ju? Zatím :yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Dana61: dělala jsi ho a s úspěchem;-):-? jsem potěšena velice:-);-):-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61

    koláč zavoněl a než úplně vychladl byl téměr plech prázdný :-D:yes: no nic umyji misky a udělám další:-p

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo