Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta

rebeka Kuchařka:

Doba přípravy: do hodiny hotovo plech Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 58 názorů

525
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Suroviny

Na koláč:
200 g polohrubé mouky
200 g hrubé mouky
půl prášku do pečiva
180 g cukru krupice
Nyní v akci
1 vejce
250 ml podmáslí
25 ml oleje
500 g jahod
50 g moučkového cukru
lžíce škrobu ( Solamyl )
Na drobenku:
250 g hrubé mouky
250 g cukru krystal
100 g másla
100g mandlových lupínků nebo hoblinek
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme jahody, přidáme škrob a cukr a necháme je odpočinout.

  2. Utřeme vejce s cukrem, přidáme mouky s kypřícím práškem, podmáslí, olej a vymícháme hladké těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Na těsto dáme jahody a na ně drobenku, kterou si připravíme tak, že suroviny na ni rukama zpracujeme. Pohážeme mandličkama.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 20 minut. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda máme hotovo.

  5. Upečený koláč poprášíme cukrem a můžeme podávat.

Poznámka

Zdroj.. Internet..

Ač nevypadá, je dobrý, koláč jeden.. těsto je krásně vláčné, jahůdky hříšně dobré, voňavé a ta křupavá posýpka s mandličkama nemá chybku.

Zkuste, uvidíte sami.

P.S. pekla jsem na klasickém, velkém plechu se zvýšeným okrajem. Kdo chce a má rád vyšší vrstvu těsta, dá do menšího.

Hledala jsem usilovně, stejný jsem nenašla. Kdybych náhodou hledala špatně, což je u mě hned :-))), nechám recept vymazat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo