Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný žmolenkový koláč

Voňavý, nadýchaný a plný šťavnatého ovoce – takový je klasický ovocný koláč se žmolenkou. Díky jednoduchému těstu a variabilní náplni ho snadno připravíte z jakéhokoliv sezónního ovoce – od jahod přes švestky až po rybíz.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 793 kJ /
4 970 kcal
Bílkoviny92,39 g
Tuky168,32 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 976 mg
Sodík 416 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy761,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Do větší mísy dáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, cukr a vanilkový cukr. Krok 4: Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a nalijeme ke směsi. Do těsta přidáme vejce. Krok 5: Vše dobře promícháme v hladké těsto, které nalijeme na předem vymazaný plech. Těsto poklademe ovocem. Krok 6: Posypeme žmolenkou, kterou ručně připravíme promícháním uvedených surovin. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25-35 minut při teplotě 180-190 °C.

TIP: Drobenkový koláč - rychlý, snadný a chutný

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný žmolenkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný žmolenkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

top recepty.cztěsto nejde vysypat, protože je velice husté a navíc se to po upečení nafouklo, až vychládne, tak zkusím, zatím čauko

nas nejoblibenejsi kolac ;-):yes:

velka mnamoza ;-):yes:;-) samotne testo je moc dobry. udelala jsem ho se svestkama a nektarinkama a moc nam chutna!!!

Výborný kolač!!:):-p:-):yes:

:yes:

:yes::-pmnam:-p:-K:-K:-*:yes::yes:

Moc dobrý koláček:yes:

Tématické fráze:
žmolenkový koláč s ovocem, žmolenkový koláč s jablky, hrnkový jablečný kolá, hrnkový jahodový koláč se žmolenkou, jablecny kolac se zmolenkou, zmolenkovy rohlik, žmolenkový tvarohový koláč, zmolenkovy rohlik recept, žmolenková buchta s tvarohem, zmolenkovy kolac s tvarohem a ovocem, žmolenková bublanina, žmolenkový jablečný koláč, ovocný koláč, zmolenka z oleje, levny jablecny kolac, hrnkový jablečný koláč, jablkový koláč se žmolenkou, zmolekovy kolac, ovocný tvarohový koláč, recept na žmolenkový koláč s jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, máslo, vejce, máslo, cukr moučkový, mouka hrubá, tuk, mouka hrubá, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu