Křupavé bramboráky
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,36 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 6. 2019 16:25
HonzaB: Bez cibule a kmínu , bych s tím doma neuspěla. A kmín a majorán dávám po PL lžíci ! Tu strouhanku příště odzkouším, to může být docela fajn !
28. 6. 2019 20:20
Miroslav: ...cibule vůbec do bramboráku nepatří.. !
28. 7. 2018 13:54
Johnyindy: Ne všichni jsou zdatní a kování kuchaři a většinou se tradičně dohušťuje bramborákové těsto moukou. A protože to splnilo zřejmě očekávání a rcp je zde x-let, tak není divu
28. 7. 2018 12:55
V kazdem kraji se delaji jinak,nekde asi i bez pepře ..to je bez diskuse,ale že takovou blbost lidi sdílejí mě udivuje...
13. 5. 2018 16:36
Přidala jsem ke kukuřičné strouhance i ovesné vločky a po bramborácích se jen zaprášilo.
25. 2. 2018 07:55
Přidávám mletý kmín a nastrouhanou velkou cibuli(naučila mě jedna Maďarka). Většinou sleju vodu z brambor a pak teprve přidávám mouku,ale velice málo.
Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.
Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.
19. 1. 2018 07:31
Pepř určitě a ještě dávám na kousky šunku a někdy kmín a je to zase jiné. Strouhanku dávám už dlouho místo mouky a je to super. A také je bezvadné nastrouhat brambory hodně nahrubo. :)
28. 10. 2017 13:20
Do zemiakovych placiek nedavam vajce ,na miesto muky pridam suche rozdrvene rozky su chrumkave a lahučke.
24. 3. 2017 21:21
za mě je to nejlepší bramborákové těsto, jaké jsem kdy dělala.... vychytávka se strouhankou je dokonalá, velmi dobře se s těstem pracuje....již nebudu dělat jinak....
děkuji !!!
děkuji !!!
8. 1. 2017 19:42
Olga Cermakova: ale dává, může se dávat
8. 1. 2017 19:37
Miroslav: A pepř?
8. 1. 2017 19:21
Miroslav: Nedávam a neslyšela jsem že se dáva.
8. 11. 2016 18:02
Kritýnko, super. Poprvé jsem nepoužil mouku, jen trochu strouhanky.
Smažil jsem na domácím sádle a . Dík za inspiraci
Smažil jsem na domácím sádle a . Dík za inspiraci
6. 11. 2016 10:56
A co cibule?
22. 8. 2016 02:55
Je to jedna rychlovka, která jde velmi rychle podávat na stůl a co hlavně, jsou velmi dobré
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 22 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Bleskové rohlíky
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 1 minutou
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 12 minutami
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 43 minutami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 54 minutami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 1 hodinou
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 1 hodinou
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
janatka uvařila před 4 hodinami
Zeleninová fazolačka
hanulfilipova uvařila před 4 hodinami
Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
cherst uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma majoránka. Jak ji pěstovat, sušit a používat
12 nejlepších večeří do 30 minut: Připravte si kuřecí steak, maďarské nudle s tvarohem, slané palačinky nebo bramboráky!
Křupavé bramboráky: Ke křupavosti pomůže nahradit mouku jinou ingrediencí a placky pak smažit na rozpáleném sádle
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělají bramboráky domácí bramboráky domácí bramboráky recept domaci bramborak bramboráky bez mouky křupavé bramboráčky bramboráky bramborak recept recept na bramborak dobré bramboráky dobrý bramborák bramboráky se strouhankou bramborak bramborák se strouhankou bramborák bez mouky zdravé bramboráky jak udelat bramboraky bramboráky recept jak udělat bramborak recepty na bramboráky
Suroviny: brambory, vejce, sůl, česnek, majoránka, strouhanka, olej
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
61 názorů