Domací bramboračka

Jurgen.k Kuchař:

Doba přípravy: 1,30 PT1H30M 10 porcí Bramborová jídla 15 názorů

59

Suroviny

- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- stroužek česneku
- 0,5 kg brambor
- majoránka
bobkový list
nové koření
- sůl
pepř
- sušené houby
- jíška (mouka, máslo)
- 1,5 l Vody
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme na 10 min.

  2. Nakrájíme cibuli a mrkev na drobno a dáme smažit na másle v hrnci.

  3. Po usmažení zalijeme 1,5 l vody a postupně přidáváme nakrájený celer a petržel a prolisovaný stroužek česneku. Necháme vařit a dáme koření, majoránku, nové koření a bobkový list.

  4. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Dále namočené houby přidáme a nakrájené brambory, které až budou uvařené zahustíme již připravenou jíškou.
    K tomu bílý chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domací bramboračka

  • magdalenka magdalenka

    spagetka: nič sa nestalo...:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka: ahááá, promiň, nedošlo mi to,o co ti šlo :-8:-8:-8;-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    spagetka:odpovedala som jej, prečo je vo zvyku osmažiť len cibuľu a mrkvu, nie všetku zeleninu.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka: Majdi, zuzun se ptala na celer a petržel ;-);-);-):-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zuzun:cibuľa je chutnejšia osmažená, mrkva počas restovania na oleji "púšťa" farbu, pekne polievku zafarbí.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    zuzun: To je na každém kuchaři, jak mu to chutná, jak je naučený. Já osobně restuju veškerou zeleninu do polévek. někdo ale opravdu jen něco ;-);-);-)

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    proc se nesmazi celer a petrzel taky? otazka neznalce, sorry. Jinak polevecka zasluhuje bod, take jedna z mych nejoblibenejsich:yes:

    Odpovědět

  • vendys vendys (neregistrovaný)

    Jednoduchá a výborná :) Přidala jsem ještě trochu přes noc namočených fazolek ;-)

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    nofrona::-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    mariana.: Tak to slyším rád, proč ne k Vánočnímu stolu :-)

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    Tak tuhle mám v plánu dělat na Štědrý den.Nesnáším totiž rybí.Jen nevím,kde seženu ty houby;-(

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Chutné polévečka;-)Také ji máme rádi:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Vypadá moc lákavě a určitě bude i dobrá:-p. Dělám jí dost podobně, i čenek nechám raději vařit, ten pak nedráždí tolik žlučník. Dávat česnek nakonec je asi lepší, ale co se dá dělat:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Bramboračka je moje oblíbená polévka, tato vypadá velmi dobře, já pod ni jako základ osmažím cibuli na vyuzeném špeku a nemá to chybu.Česnek dávám až nakonec, utřený se solí, on tu polévku hezky rozvoní. Posílám 2.bodík pro tu Tvoji :-p;-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo