Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl z pomazánkového másla

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Pokud nemáte nebo nechcete použít listové těsto, vyzkoušejte si připravit štrúdl podle tohoto receptu. Těsto je vypracováno z mouky, vejce a pomazánkového másla, dále už je klasicky doplněno strouhanými jablky, skořicí a dle chuti i ořechy a rozinkami.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 070 kJ /
1 451 kcal
Bílkoviny49,46 g
Tuky25,22 g
Vláknina22,40 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 413 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy245,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, pomazánkového másla a vajíčka zpracujeme hladké těsto. Těsto na vále vyválíme. Krok 2: Jablka nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostky a rozprostřeme na těsto. Posypeme skořicí, rozinkami a mletými ořechy dle chuti. Krok 3: Závin zavineme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C dozlatova, zhruba 40-45 minut.

TIP: Recepty na nejlepší štrúdly

Zveřejněno 6. 7. 2010

Poznámka autorky marunda

Je to moc dobré těsto a hlavně rychlé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl z pomazánkového másla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oj9N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl z pomazánkového másla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oj9N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

aja:no jo, každému chutná něco jiného, já ho miluji

Tak jsem dnes udělala štrůdl a upřímně z něj nejsem nadšená.Jako stav nouze ok ale jinak raději z listového.:-/

terka :taky mi moc chutná, jsem ráda, že to pomohlo.:-))

:yes::-)) znam jen jsem si nemohla vzpomenout na další ingredience je vyborný díky za pomoc apřipomrenutí jdu hned na něj

toki:díky, ale už to tak dělám i já.

doporucuji sypat cukr na jablka az kdyz jsou polozena na testu, jablka potom nepousti tolik stavy, testo se lepe zabaluje a strudl nevyteka

díky Zuzi:-)

Moc dobry :yes::-)

no já s mákem moc nemusím, ale jsem ráda, že Ti chutnal. :-)

Vyzkoušela jsem s makovou náplní a VÝBORNÉ :)

díky, jo to určitě je to lehký a není pracný.

Když se doma řekne štrůdl,tak mě poleje horko.Při představě pracného taženého těsta.Takže dávám bodík,za jednoduší návod.A opravdu vypadá lákavě.:yes:

petrusko vypada velmi pekne a urcite bude i dobry :-)) ja delam podobny kde je jen mouka tuk sul a pivo je jednoduchy a taky moc dobry.vam za vas posilam bodik:yes:

no to skoro jo.:-D

Ten vypadá výborně a je tak jednoduchý,rychlejší než vytahovat lístkové těsto z mrazáku!:-D Bodík pro tebe!:-K:yes:

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
těsto z pomazánkového másla, listové těsto z pomazánkového másla, závin z pomazánkového másla, recepty z pomazánkového másla, těst pomazánkových másel, jablečný závin z pomazánkového másla, štůdl z pomazánkového másla, strudl s pomazankovym maslem, pomazánkové máslo recepty, lístkové těsto z pomazánkového másla, těsto s pomazánkového másla, pomazankove maslo testo, štrúdl z pomazánkového těsta, testo na zavin z pomazankoveho masla, recept na těsto z pomazankového másla, pomazánkové máslo test, těsto na štrůdl z pomazánkového másta, těsto na štrůdl z masla, něco z pomazánkového másla, štrudl lada hruska

Suroviny:
mouka polohrubá, pomazánkové máslo, vejce, jablko, skořice, cukr, rozinky, ořechy, vejce

Přidat fotografie receptu