jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Nejlepší špenát

Nejlepší špenát
nahoru
Nejlepší špenát Nejlepší špenát Nejlepší špenát Nejlepší špenát Nejlepší špenát Nejlepší špenát Nejlepší špenát
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmasá jídla

Suroviny:

1 ks mražený špenát (VITASTAR - do 10kč)
3 stroužky česneku
1/2 cibule
1 hrníček mléka
dle chuti sůl
4 polévkové lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

1) Do hrnce dáme trochu oleje, přisypeme cibulku, česnek a necháme zpěnit.
2) Zalijeme hrníčkem mléka a vložíme špenát (plyn na minimum a přiklopíme) - občas promícháme dokud neroztaje.
3) Přidáme 4 polévkové lžíce polohrubé mouky (pomalu přisypáváme za stálého míchání, aby nevznikly hrudky). Přidáme sůl dle chuti.
4) Necháme špenát probublat. Že je jak má být poznáte podle toho, že se začne lepit na vařečku.
5) Dobrou chuť! :o)

Poznámka

- Je výborný k palačinkám!!!
1) uděláte palačinky.
2) špenát vložíte dovnitř a přeložíte palačinku napůl.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
31 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Nejlepší špenát"

autor: casino
vloženo: 03.09.2014 13:37:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás cibulka dočervena, česnek a mléko až v závěru vaření a špetka pepřesmajlik
A dát do názvu jakéhokoli receptu slůůůvko NEJLEPŠÍ, tak to bych si při své drzosti nedovolil ani jásmajlik

autor: Teza (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.09.2014 12:30:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný!! hledala jsem variantu bez vajec a smetany, vyzkoušela a chválím, jednoduchý a moc dobrý, nepoužila jsem jen mouku, vařím bezlepkově a i tak byl dost hustý.smajlik

autor: Vladimír (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.08.2014 11:28:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petr Majer: Mléko se dává na neutralizaci kyseliny šťavelová, což vůbec není tělu prospěšná látka. Zahuštění moukou nebo lépe jíškou je zcela běžné, každý nemá rád zelenou vodu mezi špenátovými lístky. A vajíčko jak kdo má rád, někdo dělá špenát bez vajíčka - ale s volským okem, jiný si dá vajíčko do špenátu, a k tomu si dá třeba klobásku. Pokud Vám stačí listy jen tak, klidně se běžte napást, ale netvrďte tu cosi o zastaralých zvycích.smajlik

autor: Petr Majer (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.06.2014 10:19:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dávat do špenátu mouku,mléko či vejce jsou nesmysle....které zůstaly z dob minulých.Já si raději koupím mražené špenáty 3 a jen na cibulce rozpustím a dochutím česnekem....aspoň nemám zalepený žaludek moukou a nekazím si chuť moučnou přívhutí. A mléko,nebo smetana nezjemňují špenátu chuť,ale zcela ji likvidují a navíc mléko neutralizuje prospěšné látky ve špenátu....Dobrou chuť,ale příště bez přísad.

autor: svetluska1104 (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.05.2014 12:43:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem zkoušela,ale trochu od každého smajlik
Dala vařit 2 špenáty, přidala 3stroužky česneku vcelku,trošinku vody na podlití než se špenát rozvaří, půlku masoxu,sůl,pepř.pak česnek rozmačkala, zalila jednou smetanou ke šlehání a zahustila rozkvedlaným vajíčkem. Vždy musím manželovi a synovi špenát nutit,ale tentokrát to zblajzli a ještě si i přidali.mnam doporučuji smajlik)smajlik

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.05.2014 10:32:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mouka se dává proto, že zmrazený špenát pustí vodu a musel by se dlouho vařit, aby se voda odpařila. My jsme zahušťovali strouhankou a zamíchávalo se vajíčko. Každopádně nejlepší špenát je pro mě se smetanou. smajlik

autor: Sabča (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.04.2014 14:09:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný recept :) a když ho nakonec zjemníte šlehačkou či smetakou tak je ještě lepší ;)))))smajlik

autor: jenda benda (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.03.2014 22:58:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechápal jsem, proč tam má být ta mouka, a nechápu to doteď. Dal jsem tam jen asi 2 lžíce a stejně to má takovou těstovitou konzistenci, což mi přide uplně proti "duši" špenátu. Mouku už nikdy více, ani atomsmajlik
Ale jinak dobrý recept, děkuji.

autor: martin m. (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.02.2014 16:37:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jdu nakoupit a vařitsmajlik

autor: marek šural (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.02.2014 14:07:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyborný akorád rači tu hladkou mouku.smajlik

vloženo: 30.01.2014 21:14:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

věra:Já špenátek ješté bohatě opepřím a nakonec přidám už do uvařeného pár stroužku protlačeného syrového česneku. Máme rádi hódně ,ale hodně česnekový. smajlik Kdo má česnek rád doporučuji.

autor: věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2014 20:08:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj děkuji za výýýýýýýýýýýýýborný receptíksmajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.01.2014 19:16:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chutově moc dobrý . Je to mnamka smajlik

autor: gabriela (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.11.2013 10:41:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super mňamka, nakonec přidávám ještě zedvě vajca a trošku muškátového oříškusmajlik

autor: Jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.10.2013 11:28:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dekuji za dobry recept moc nám chutnalosmajlik

autor: standa77
vloženo: 27.08.2013 14:11:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Těším se až tento recept vyzkouším

vloženo: 05.07.2013 18:56:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem uvařila tuhle variantu špenátu a byl moc dobrý. Posílám bodík a foto smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 07.04.2013 17:45:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Monika: No, někdy je to fuška. Mám už 3 foťák a vždycky, než se naučím je to děs běs!smajlik

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2013 13:00:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: Je hezké sledovat, jak postupem času máš krásnější a krásnější fotečky smajliksmajlikTak a teď mám na ten špenát chuť smajlik

autor: jaja (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2013 12:41:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: Jani nevadí, já jenom, že jsi ji chtěla najít, tak promiň smajliksmajliksmajlik

vloženo: 07.04.2013 12:37:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jaja: to přece nevadí, ne? smajlik

autor: jaja (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2013 12:34:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:smajlik čtvrtá fotka tady smajliksmajlik

vloženo: 07.04.2013 12:34:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úúúž ho vidííím!!smajlikhttp://www.toprecepty.cz/recept/10461-spenat-ii/

vloženo: 07.04.2013 12:32:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Monika:Jo?? Týý brďo a kde je to foto?smajlik Špenát jsem určitě nevařila jednousmajlik, ale prošla jsem tady 9 stránek a nikde nenašla klasický špenát, až tady ten.smajlik. Je to ale možnésmajlik

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2013 12:28:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: už jsi ho jednou vařila, v roce 2009 jsi přidala foto smajlik

vloženo: 07.04.2013 12:17:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ha!!! Už jsem si myslela, že tady klasický špenát ani nemáme!smajlik. Přidávám fotosmajlik

autor: Renatka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2013 15:15:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem dělala svůj první špenát v životě....a moc se povedl. Tento recept nemá chybusmajlik Zařadím do své kuchařky a jiný už dělat nebudusmajlikJediné, co jsem změnila, že jsem dala pouze 3 lžíce mouky. Super chuť...smajlik

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2013 12:30:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mata3636: To mate pravdu, neni to uprava, lec "poprava" spenatu.

autor: mata3636
vloženo: 28.03.2013 12:19:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svitavka: chudák špenát, ten bol po toľkom dusení úplne "mŕtvy". Nabudúce ho nedus tak dlho, nie je to potrebnésmajlik

autor: Svitavka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2013 12:07:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky Luci, tak jsem se inspirovala a koupila jsem listový špenát v syrovém stavu. Listy jsem si nakrájela, odstranila jsem stonky, mezi tím jsem si zpěnila cibulku na olivovém oleji a trošku másla, když je ten svátek. Potom jsem přidala prolisovaný česnek a špenát. Vše jsem podusila s hrnkem vody. Přidala jsem polévkové koření. To vše asi po půl hodeně zalít 1/2 hrnkem mléka, pak přidat bílek, prohřála jsem to, jak říkáš, probublat. A nakonec jsem to rozmixovala. A je to paráda. Nemusí se už zahušťovat. smajlik mňam a je to i dietní.

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.03.2013 11:54:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělý recept smajlik jen dávám pouze 1 lžíci mouky a přidám vajíčko smajlik

autor: Barcccaaa
vloženo: 24.02.2013 15:54:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojkysmajlik, špenát se povedl, akorát jsem dala jen 1/2 hrnku mléka a o to méně mouky, jinak výbornýsmajlik

autor: Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2013 11:48:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petra:Já dělám špenát stejně le nakonec dám česnek(celkm dost) a hlavně dávám na konec majoránku!!!!!!Tu jen asi pár vteřin povařím,a to je bašta:Zkuste to.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.01.2013 16:05:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, varianta s mlékem a moukou u nás teda neúspěch. Ale i tak dík za recept. Mouka z toho udělala takovou divnou nebojím se říci až slizkou hmotu (v chuti). Česnek bych dala až později, jinak ztratí chuť na tom oleji. Jako by tam nebyl. Muž na to nic neřekl, špenát miluje, ale vidím to na něm, že mu to nejede. Jindy vychvaluje... Já jsem měla co dělat, abych se tvářila u jídla normálně smajlik a snědla to... Takže bez mouky, zahustit vajíčkem se mi zdá lepší varianta.

autor: zorzelina (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.01.2013 09:18:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

včera jsem vařila a musím říct, že je rychlý a hrozně dobrý...můžu všem vřele doporučitsmajlik

autor: vaska (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.01.2013 12:52:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

velice dobry špenátek smajlik

autor: Ondra (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2012 13:04:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vaří se rychle a hlavně chutněsmajlik

autor: anny (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.11.2012 19:29:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vařím ještě nevímsmajlik www.stardoll.com

autor: JB (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.11.2012 15:29:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás doma se dělá recept podle babičky: http://recepty.jiribures.cz/prilohy/spenat/ smajlik

autor: Míša (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.10.2012 17:05:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je mi 18 let, poprvé jsem sama vařila špenát a tento recept je prostě super!!! smajliksmajlik

autor: Malataren (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2012 14:06:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tyyyyyjo špenááááátek to je mojesmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik :DDDDD

autor: jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.10.2012 21:56:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělý recept na špenát - rychlý a velmi chutný :)

autor: Prima Mama
vloženo: 07.10.2012 10:56:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Vyzkouším ho teď ke králíkusmajlik

autor: Kamila (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.08.2012 09:46:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejlepší co může být,tak je dát špenát do palačinek!To je pochoutka smajliksmajlik

autor: luna (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.08.2012 12:29:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vařím špenát docela často a tak mně napadlo vyzkoušet i jiný postup,než ten svůj.PŘEKVAPENÁ,SPOKOJENÁ. BYL VÝÝÝÝBORNÝÝÝÝ!!!

autor: cassie (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.08.2012 09:56:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já dělala špenát poprvé,u nás ho jím jen já,takže vždycky když jsem byla na návštěvě,dávala jsem si velkou porci. Dala jsem hodně česneku,zahustila polohrubou moukou,zjemnila smetanou a krom toho trochu muškátového oříšku a kostku bujonu a najednou už hamá špenátek i přítelsmajlik

autor: miska zelena (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.07.2012 22:42:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to nemá chybu moje rodina miluje špenát a tenhle je bomba smajlik děkuji zitra bude moc dobrý obědsmajlik

autor: p (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.07.2012 14:03:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jan:ne mě třeba doma ty listove a značkové jest nechcou že prej je nej ten nejlevnější zelený kidsmajlik

autor: Roman (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.07.2012 10:07:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A vidíš,zrovna nedávno se potvrdilo,že ve špenátu železo je a Pepek námořník měl pravdu

autor: Jan (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.06.2012 00:25:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špenát z Albertu? Si děláte prd....smajlik

autor: Simona (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.06.2012 11:27:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikající!!dělám k němu lívancesmajlik

autor: mirda (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.06.2012 17:05:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pinkulinku, mytus o obsahu zeleza ve spenatu je sice porad rozsireny a zrejme nesmrtelny, ale skoro kazdy uz dnes vi, ze to je nesmysl, vzniklo to kdysi jenom na zaklade chyby v desetinne carce nejake vedecke analyzy, spenat ale obsahem zeleza rozhodne nijak nevynika.smajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.05.2012 13:41:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šárka: taky dělám, velmi podobně, jen ještě přidávám žloutek :) Je výborný :)Já mám ráda špenát s hranolky, přítel s houskovým knedlíkem. Nejčastěji podávám s vajíčkem natvrdo, občas udělám výpečky a s těmi to mám nejraději smajlik

autor: pinkulinku
vloženo: 17.04.2012 21:26:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikajici! jako tehotna potrebuju zelezo mi bylo receno, tak zarazujeme do jidelnicku.

autor: mikada (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.04.2012 11:04:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky, můžete mi, prosím, milovníci špenátu, sdělit pro zajímavost, kolik balíčků sní tři členové rodiny ( čtvrtý ani náhodou nepozře)... ???? Mě čtyři nestačí na přidání ! smajlik) smajlik smajlik)..mňam :-Psmajlik

autor: vladajz
vloženo: 13.02.2012 11:57:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super!smajlik

autor: Stanislav (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2012 20:06:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, dnes jsem vařil poprvé špenát:
Osmahnul jsem cibulku do růžova an ni jsem vložil povolený špenát z Lídlu a nechal jsem to provařit za občasného míchání, poté jsem do špenátu dal sůl,pepř, a tři vejce a pořádně jsem to promíchal asi po třech minutkách jsem ho zaprášil hladkou moukou a provařil. byl bombový ahoj.smajlik

autor: Eliza
vloženo: 28.01.2012 16:13:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šárka: Milá Šárko, dnes jsem ze zvědavosti vyzkoušela Váš postup přípravy špenátu (špenátové kaše) a musím říct, že přes jisté obavy byl výsledek báječný... Nechtěla byste se zaregistrovat a recept vložit? Tady v komentářích zapadne a to bude škoda.
Nebo to s Vaším svolením můžu udělat sama, mám i fotky.
http://www.toprecepty.cz/recept/25097-pecena-hovez...

autor: Šárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.01.2012 21:01:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky!Taky mám svůj top recept. Je velmi netradiční ale určitě stojí za vyzkoušení.Všem zatím moc chutnal.
Do hrnce vlejte(neděste se)smajlik třičtvrtě litru mléka.Přidejte celou kostku zmrzlého špenátu.Přikryjte a co nejpomaleji na vařiči špenát v mléce rozpusťte.Doporučuji občas promíchat.Mezi tím si na másle udělejte světlou jíšku.Musí jí být víc.Já to dělám od oka,ale odhadem asi 15dkg másla+mouka.Jo a to máslo je NUTNÉ!No a pak ten rozpuštěný a v mléce rozmíchaný špenát tou jíškou zahustím.Zašlehám ji metličkou aby se mi neudělaly hrudky.Pak to nechám asi 15min.provařit.Mezi tím špenát podle chuti osolím,opepřím a přidám česnek.U nás vede pikantnější verze.Během vaření ještě několikrát metličkou promíchám.Špenát je pak takový nadýchaný.Manžel tomu říká špenátový termix!:-U nás se tento špenát jí s bramborem+natvrdo uvařené,rozpůlené vajíčko+několik koleček uzeného šunkového salámu.Ten stočím do kornoutku a zapíchnu do horkého špenátu.Krásně se prohřeje!Manžel i dcera se po tomhle jídle můžou utlouct!Je to prostě špenát trochu jinak.Tak DOBROU CHUŤ!smajlik

autor: kiki (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2012 13:00:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxusní, my k tomu měli bramboráky a volská oka mňamka :)

autor: Jarka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2012 10:59:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špenát koupím nejkvalitnější,jaký v dané situaci je. Trošku oleje a cibulku mírně do růžova, přidám mouku a udělám řidkou zásmažku, kterou rozředím třeba smetanou na vaření. Do toho dám špenát a po nějaké době ukončím přípravu tím, že jej, pokud je to nutné, zahustím jemnou strouhankou a přidám rozkvedlané vejce. Dále knedle, volské oko nebo,jak tu někdo píše, ježečka z párku, nebo obojí. Kousek uzeného? Pak voňavou cibulku a trošku dám nahoru na špenát. Dále třeba dle vlastního uvážení lžíci zakysané smetany nahoru. Dobrou chuť.

autor: Jarka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2012 10:47:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcelinho:

Dávám vždy smetanu, existuje třeba smetana na vaření. Pak ještě pro zjemnění zamíchám rozšlehané vejce.

autor: lena (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.12.2011 10:50:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špenát je výborný jakykoliv,nejraději servírujem hustší s hranolkama a volským vokem.smajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 01.12.2011 14:52:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcelinho:Smetanou nic nezkazíšsmajlik

autor: Marcelinho (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2011 14:41:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdravicko kuchtici,mam takovy dotaz,co kdybych ubral spis toho mleka a pridal trosku smetany ? Jsem zacatecnik a rad si necham poradit smajlik dekuju

autor: Kájinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.11.2011 18:36:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No nejlepší špenát, jaký jsem kdy uvařila...moc děkuji za recept!!!smajlik

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2011 11:37:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkousela jsem, je to ok, ale asi se vratim ke sve klasice. Spenat, cesne, sul, trochu smetany a vajicko.

autor: Verush.ka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2011 17:15:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidala jsem do toho bílé fazole z konzervy (ty to zahustily líp než mouka nebo vajíčko) a dala jsem do palačinek... smajlik

autor: Verush.ka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2011 17:15:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidala jsem do toho bílé fazole z konzervy (ty to zahustily líp než mouka nebo vajíčko) a dala jsem do palačinek... smajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.06.2011 10:55:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak já jsem právě dovařila domácí čerstvý špenát a zkusila jsem ho lehce rozředit mlékem s lžící mouky a super... samotný byl strašně hustý... podle mě je jedno, jestli špenát zahustíte moukou, protože stejně k němu většina lidí jí další mouku - knedlíky, palačinky, pečivo... takže lžička mouky na 1 porci navíc, je zanedbatelná smajlik taky nemusíte dávat pšeničnou mouku, ale třeba kukuřičnou, vždycky to bude lepší než vajíčko smajlik

autor: Aneta V. (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.06.2011 13:01:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný špenát...udělala jsem z něj špenátové rizoto...lahůdka smajliksmajlik

autor: Simonka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.06.2011 11:19:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, super receptíksmajlik já dělám uplně jinak špenát a dnes mi přítel řekl , že chce pravy zeleny, ja ho totiz zahustovala strouhankou, tak byl hustější a světlejší.Ale tenhle je výborný a hlavně rychlý receptsmajliksmajlik

autor: pepek námořník (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.05.2011 00:10:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý špenát se nemusí zahušťovat! dobrý špenát je na cibulce osmažené, a nesmí se zapomenout na muškátový oříšek! :)

autor: Renča (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.05.2011 11:47:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Neumi:
Takhle to taky děláme. Nemáme rádi kašovitý špenát...lepší je s tou cibulkou a pak přidanými vejci.

autor: marki (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.04.2011 03:36:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za inspiraci...jednoduché a dobrésmajliksmajlik

autor: michelle (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.04.2011 20:01:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nejlepší špenátek je od Bonduelle, jak jsme jednou zkusili ,,opravdový špenát,, - nesekaný, tak protlak už není vůbec ono - a nejlepší s trochou mléka,vajíčkem, muškátovým oříškem, pepřem... to se jí sám smajlik

autor: Jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.04.2011 22:47:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

thomassinno: Jasně! Zahušťovat jedině strouhankou, je to chutnější a hotový špenát má lepší konzistenci. Já strouhanku osmažím na lžíci másla a je to mňamóznísmajlik

autor: Lucie M. (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.02.2011 18:05:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nikdy jsem nejedla špenát, ale vařila jsem ho příteli tentokrát podle tohoto receptu a špenátu jsme měli nakonec málo, protože jsem se ho nemohla nabažit a chutnal i mě :)smajlik supr recept

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.01.2011 13:24:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za tento úžasný recept. Je to bezpochyby ten nejlepší špenát, jaký jsem kdy jedla!!! smajlik

autor: MrazovaJa
vloženo: 30.10.2010 22:36:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vždy jsem dělala špenát s vajíčkem a nyní jsem zkusila ten od Tebe a ten prostě nemá chybu!!!! smajlik Je strašně dobrý a jediné co dávám navíc, je muškátový oříšek. +17

autor: lucinkam
vloženo: 12.10.2010 16:09:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající,všem moc chutnal.:smajlik

autor: teniska
vloženo: 12.10.2010 13:32:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no mňamsmajlik právě jsem dojedla a navíc to byl můj první udělaný špenátsmajlik vždycky jsem si říkala, že to nebude ono, ale když se koupí mražený - ten sekaný, tak je to supersmajlik ani jsem nezahušťovala

autor: Ghoul (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.09.2010 17:18:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Doporučuju místo nadýmavé mouky zahustit vajíčkem. smajlik Jo a přidat půl kostky masoxu

autor: dominik (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.08.2010 10:04:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Hana (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2010 12:12:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já uvařím špenát, udělám palačinky do kterých nedávám moc cukru, ale trochu je přisolím. Špenát dám na každou palačinku a zamotám je. Dám je do zapékací nádoby, nahoru dám sýr a zapeču. dovnitř palačinky můžeme dát spolu se špenátem i například párek

autor: Reny2
vloženo: 11.05.2010 01:49:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no ja do spenatu nedavam cibuli,ale cesneku i vice,do tuku sypnu lzici mouky a zaliju malinko vodou at je to vic husty...pak tam vrazim povoleny spenat az do uplnyho rozpusteni,podle konzistence spenatu jej naredim at je husty tak akorat....davam jen sul a vajicko neni vubec nutny....ke spenatu si radeji usmazim volsky oka a bud brambory,nebo bramborovy sisky....a je to nam,nam...kdo nemuze nebo nechce mouku,tak vidim jako dobry napad ten syr...

autor: tom (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.04.2010 23:01:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliktak ja spenat nezeru tak ja si dam radči gulassmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 10.03.2010 21:10:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

My špenát /nedávám do něho vajíčka a zahušťuji zásmažkou/ milujeme s načesnekovýma topínkama a vajíčkem na tvrdo. Jíme lžící a topínku přikusujeme. MŇamsmajlik

autor: Kamajl (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2010 19:29:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na špenátu nešetřetesmajliksmajlik já kupuji bonduelle v bille za 29,90 a od domácího téměř k nerozeznánísmajlik a hlavně si pochutnáte hlavně ne clever (špenátový protlak) smajlik

vloženo: 07.01.2010 14:26:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moje verze špenátu ... s restovanou cibulkou, smetanou a zahuštěný strouhankou smajlik Byl a bramborovým knedlíčkem a opečeným ježečkem z párku smajlik foto přidáno smajlik

autor: Verush.ka
vloženo: 30.12.2009 00:10:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

autor: simko.jit
vloženo: 22.12.2009 12:29:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky dávám restovanou cibulku, trošku mlíčka, česnek, sůl, pepř, prásknu tam to vajíčko - a když je to moc řídké - zahušťuju strouhankou.smajlik

autor: Emilio (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.12.2009 12:10:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevím jak vám ale po přidání 2 lžic mouky se mi z krásného špenátu stala hmota která svojí hutností připomíná papučsmajlikPříště tedy dám maximálně 2 lžičky.Jinak díky alespoň jsem se poučil pro příště.

autor: zdenda (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2009 19:03:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

neni spatny a je dobry spenat a dale dochutit koupeny se slehackou v sobe!

autor: Marta
vloženo: 08.07.2009 14:03:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ještě jsem špenát ochutila špetkou pepře, zahustila dle Karlova doporučení 50 g lahůdkového taveného sýra (báječné smajlik). Byl výborný, syn se jen olizoval za ušima smajlik. Do nynějška jsem znala jen špenát zahuštěný vejci, tak jsem byla na tento docela zvědavá. Taky mě mile překvapil špenát z Hypernovy, nepustil moc vody, tak stačila jen 1 lžička mouky a možná ani nemusela být smajlik Jo a neumím si představit, že bych do něj nalila hrnek mléka, jak je uvedeno, stačily tak 3-4 lžíce.

autor: tejaja
vloženo: 13.10.2008 21:13:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na zahusťovanie používam vždy hladkú múku, krásne sa rozvarí, je jemejšia. Odlievať vodu je škoda, sú v nej minerály. Ale ten syr je výborný nápad, najbližšie to vyskúšam. A u nás sa špenát okrem cesnaku ochucuje aj troškou cukrusmajlik

autor: Karel (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.10.2008 20:18:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já zase na "zahuštění" používám tavený sýr.Vynikající.smajlik

autor: Neumi
vloženo: 08.10.2008 10:23:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Luci,já dělám špenát trochu jinak. Bez mouky-je zbytečně tlustásmajlikta mouka. Špenát si nechám rozmrnout samostatně a odlévám postupně vodu. Cibulku orestovat,na tom osmažit jedno až dvě osolená, opepřená vajíčka, pak rozmr.a bez vody špenát(po odlití vody je hustý), přidat česnek, vše prohřát a podle chuti dokořenit. A je taky fajn. Ahojda


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty ze špenátu jak udelat spenat jak zahustit špenát jak vařit špenát recepty se špenátem jak se vaří špenát jak uvařit mražený špenát spenat-recept špenát recept výborný špenát mražený špenát recept recept na mražený špenát recepty-špenát špenát mražený mražený špenát špenát vaření špenát mražený recept nejlepší špenát listovy špenat recept palačinky se špenátem špenátové recepty recepty na spenat jak udělat mražený špenát recept špenát recept spenat mrazeny špenat recepty jak dochutit špenát dobrý špenát vareni spenatu jak uvařit špenát špenát jak připravit špěnát špenát recept mražený recept na špenát nejlepší recept na špenát recepty špenát priprava špenátu zahuštění špenátu nejlepší recepty vařený špenát jak se dělá špenát jídla ze špenátu




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz