Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrůdlík i pro méně zručné

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

24. 3. 2009 20:27

Suroviny

Porce: 2 štrůdly

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 410 kJ / 337 kcal
Bílkoviny2,70 g
Tuky2,34 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy67,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 3. 2014 00:20

bartomiska: Mám radost, že se povedly :-)

bartomiska

15. 3. 2014 22:54

Dnes jsem vyzkoušela poprvé. Z Bystřické pomazánky z Penny marketu a polohrubá mouka také. Těsto se povedlo úžasně. Záviny jsou do zlatova upečené, už se těším :-D

Olinka5555

8. 3. 2014 10:18

Myskotka: také ho dělám z pomazánkového z Lidlu. Vždycky se povede. Je fakt, že někdy je mouka vyschlejší, tak přidám kousíček tuku nebo vody. Dělám naslano i nasladko:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 10. 2013 22:52

Myskotka::-);-)

Myskotka

11. 10. 2013 21:01

Jana Remkova: No...možná mu dám ještě jednu šanci ;-)

Jana

14. 9. 2013 09:44

Myskotka: to chtělo přidat trošku mléka, vody, nebo lžíci jogurtu ;-) určitě ne dobré suroviny vyhodit

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 9. 2013 09:31

Myskotka: Je mi to moc líto. Já nevím, kde se stala chyba, tohle těsto dělám pořád a ještě se mi to nikdy nestalo:-S. Používám pomazánkové máslo, které je na obrázku-viz fotopostup. Má myslím 200g. Vidíš sama, že všem, kdo zkoušeli, se povedl.:-S

Myskotka

13. 9. 2013 23:49

No tak já nevim... :-// Použila jsem pomazánkové máslo Pilos z Lidlu a předměřickou mouku.
Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu :-p
A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám :-)) Naštěstí mě už vztek ze včerejšího pokusu přešel, tak ani nejsem sprostá :-*
No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba :-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 1. 2013 13:42

Olinka5555: No, to tak je. Matka mého přítele dělávala kdysi nějaké skládanky. Je jí 91 let a když jsem se zeptala na těsto, recept, taky vždycky říkala.."obyčejné těsto":-D:-D. Tak jsem se snažila je někde najít. Už tady nějaké jsou i ode mne, ale prý to nejsou ty úplně stejné:-D. Tož, co už..Recepty našich babiček byly skvělé hlavně proto, že nic nevážily, všechno dělaly od oka a hlavně s láskou;-)

Olinka5555

23. 1. 2013 01:00

Jana Remkova: moje babička právě nikdy nedělala klasický závin, ale pekla pořád a naprosto dokonale a cokoli. Nikdy jsem nejedla nic, co by chutnalo, jako její výtvory. Ale tohle těsto mi chutí připomíná její štrůdl, jak tomu říkala. Prostě dávala těsto, na něj náplň a pak další těsto. Pamatuji se, jak to krásně křupalo a tohle těsto mi to prostě připomíná. Nikdy mi neřekla recept, jen že je to jen "vobyčejný těsto z mouky a másla":-)) Tak asi proto jsem z tohodle těsta tak u vytržení:-)))

Olinka5555

23. 1. 2013 00:54

Dnes jsem dělala z ochuceného pomazánkového másla a naslano. Potřela jsem kečupem a poskládala anglickou slaninou, uzeným sýrem a troškou nivy a zavinula. Těsto nechávám míchat pekárnu a pak ho dávám na půl hoďky do lednice. Je to supr, fakt supr. nechá se vyválet i hodně natenko. :yes::yes::yes::-K
Přítel nemá rád listové těsto a dělat tažený se mi také pořád nechce, takže tento dělám hodně často.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 10. 2012 17:00

Dominika:;-);-):-p

Dominika

26. 10. 2012 14:43

Štrůdlík peču každý víkend..:-) Jen ho upeču a za 2.hod.je fuč :-D:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 9. 2012 19:01

Olinka5555: Díky i za tuto verzi;-). Popravdě, proč ne? Člověka to někdy nenapadne a přitom je to tak jednoduché;-)

Olinka5555

29. 9. 2012 18:08

Dělala jsem včera zase, ale pro změnu jsem nebalila, jen jsem první plát těsta dala na plech, pomazala máslem, dala rozdrcené piškoty, jablka, několik hrušek a asi 6 švestek. Nesladila jsem. Celé jem to přikryla druhým plátem a pekla v troubě při 180 stupních asi 30 minut, možná o něco déle. Horký jsem posypala moučkovým cukrem. Bylo to tak dobré, že jsem ani nestačila vyfotit. Strašně mi to připomělo jablečný koláč, který dělávala moje babička.

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jablečný štrůdl z pomazankového másla láďa hruška jablečný štrudl závin z pomazánkového másla od ládi hrušky jablečný štrůdl podle ládi hrušky cim pomazat strudl štrůdl od ládi hrušky motání štrůdlu jablkový závin ládi hrušky štrůdl z pomazánkového másla podle hrušky jablečný štrůdl ládi hrušky štrůdl z pomazankového másla hruška tátův štrůdl láďa hruška štrůdl z pomazánkového másla štrudl podle ládi hrušky těsto na štrudl z pomazánkového másla štrůdelník štrudl od hrušky strůdl z pomazánkového másla tátův štrůdl od ládi hrušky tátův štrůdl od ládi hrušky

Suroviny: pomazánkové máslo, rozinky, cukr skořice, jablko, cukr, máslo, mouka

TopRecepty.cz

Štrůdlík i pro méně zručné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qjjy