jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Kuře na paprice

Kuře na paprice
Kuře na paprice
nahoru
Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice Kuře na paprice
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Omáčky

Suroviny:

2 porce: 1/2 kuřete, 1 cibule, 1 kelímek zakysané smetany, hladká mouka, 2lžíce oleje , sladká paprika, sůl

Postup přípravy receptu

Cibulku nakrájíme na drobno a v tlakovém hrnci na oleji osmahneme. Zaprášíme paprikou a přidáme osolené kuře. Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené. Vaříme 45 minut, otevřeme a do skleničky odebereme trochu šťávy. Rozkvedláme s ní smetanu se lžící mouky, opatrně vmícháme zpět a chvíli povaříme.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
81 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Kuře na paprice"

autor: Tom Beyk
vloženo: 14.06.2014 12:36:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...nečetl jsem všechno, ale i tak mi připadá, že jste tady málem rozpoutali třetí světovou válkusmajliksmajlik.
Podle mých zkušeností, když dusím dvě čtvrky a dvě křídla s kostmi, tak šťáva má daleko lepší chuť a hodnotu (Kuřecí vývar dělám také z kostry a křídel).Když je maso měkké, nechám ho vystydnout, mezi tím zahustím omáčku smetanou s mlékem a moukou(vařím 20min.). Oberu maso a dám už jen do omáčky prohřát. Obírání masa na talíři při jídle mi příjde nepratické.
...tak jsem si tady taky přihřál polívčičkusmajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.03.2014 15:41:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Náš rodinný recept je takový, že jej dělame z kuřecích stehen s kostí(jídlo má potom lepší chuť). Stehna zbavíme kůže, to proto, že pod kuře zpěníme trošku slaninky, pak přidám cibulku, tu někdy nedávám vůbec, nebo třeba nedám slaninu. Sladkou papriku dávám úplně nakonec a to tak, že dám půl hrnku vody a do něj cca 2 lžíce mouky + cca 1 lžíce papriky, rozkvedlám naliju do omáčky a přileju plnotučné mléko. Povařím cca 10 min. Kdo u mě nebo u maminky tohle jedl, moc si to chválil. Máme rádi s těstovinami, nebo knedlíkem.smajlik

autor: KAterina (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2014 18:11:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Annabel: pekne receno! smajliksmajlik

vloženo: 05.03.2014 19:22:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hosta: Já osobně ho dělám v papiňáku,ale od doby,kdy začne “syčet “maximálně 30 minut,pak nechám dojít,ať spadne pojistka.Maso po této době jde samo od kostí,proto procedim a zahustim.Přebrané maso pak vrátím do omáčkysmajlik

autor: hosta
vloženo: 05.03.2014 18:52:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: neradasmajlik ti dávám za pravdu a to hned dvakrát. Kuře na paprice dělat v tlakovém hrnci je opravdu zbytečné. Za stejnou dobu je DUŠENÉ i bez papiňákusmajlik. Doporučila bych dochutit špetičkou muškátového oříškusmajlik

autor: casino
vloženo: 05.03.2014 16:43:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

"Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené. Vaříme 45 minut,..."
************
No, nevím. Už leta v tom ďáblově vynálezu nevařím, ale vařit v TLAKÁČI kuře 45 minut? No nevím...smajlik ...možná pro bezzubé jedincesmajlik
*****
Níže se tu kde kdo naváží do autor: Forleni (neregistrovaný/á)
ale ona jediná maso DUSÍ a ne že VAŘÍ (vloženo: 27.08.2012 10:47:26) A že je mezi dušením a vařením rozdíl, o tom snad netřeba diskutovat, že?smajlik

autor: Annabel
vloženo: 05.03.2014 14:06:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já se teda nestačím divit, kvůli čemu všemu jsou lidi schopný se hádat smajlik Moje maminka třeba dělá kuře na paprice bez kostí a ze sladký smetany, u nás se zase dělá s kostma ze zakysaný smetany, protože přítel je tak z domova zvyklej. Nemám dojem, že by jedno nebo druhý bylo nějakej hnus, jak se tady od některých dovídám. Každej ať si to dělá jak má rád a že nějaká Jarmila z Horní Dolní má pocit, že její recept je jedinej správnej a všecko ostatní je špatně, tak ať si to dělá podle sebe dál a nechá si svoje omezený názory pro sebe smajlik(Nic proti nikomu, ale pokud mi nějakej recept nesedí, tak si prostě najdu jinej a nebudu tu vyvolávat konflikty, jsou důležitější věci v životě... a navíc, jak by to vaření vypadalo kdyby se pořád každej striktně držel starých receptů a nehledal nové varianty smajliksmajlik )

autor: Ester71
vloženo: 22.02.2014 13:00:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem dnes po dlouhé době.. Se zakysanou smetanou a je to vynikajícísmajlik

autor: T.R. (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.02.2014 09:03:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Forleni: Já musím říct, že u nás se kuře na paprice dělá úplně stejně. Ačkoliv z celého kuřete - prostě vybereme to maso bez kostí a zbytek upečeme apod.

autor: daja87
vloženo: 27.01.2014 15:52:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Bobina je nějaká chytrá a nic o vaření podle mého neví kdyby ano nemohla by vypustit z pusy takový h...o jako vypustila . Pochybuju že někdo z jejích známých nebo z rodiny dělá v nějaké vyhlášené restauraci . To spíš sázím na to že se snažila být jen chytrá a nějak se jí to nepovedlo smajlik
Jinak podle tohoto receptu vařím pokaždé a bomba smajlik

vloženo: 26.01.2014 12:17:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásnou neděli ... tak jí alepspoň prožiju s dobrou náladou ... strašně jsem se totiž pobavila nad komentáři "forleni" a "bobina77" smajlik Klást na srdce zdejším, ať už profi, nebo kuchařům z lásky k vaření, že se vaří přece pouze ze "SYROVÉHO" masa a že pouze Kunínská smetana v KELÍMKU není trvanlivá a je tudíž dobrá ... no prostě no comment smajlik no a vykládat, že špičkové restaurace nikdy nedají na talíř hostům maso s kostí ... tohle mi v restauraci udělat, tak já vykostím toho kuchaře smajlik Samozřejmě spousta lidí to tak doma dělá třeba kvůli malým dětem, nebo prostě proto, že to tak milují, ale tu VYHLÁŠENOU ŠPIČKOVOU RESTAURACI příbuzného bobiny77 bych vzala velkým obloukem ... nerada bych měla na talíři totiž nakrájeného něco jiného než kuře smajlik smajlik

vloženo: 06.01.2014 09:55:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrej recept, kuře na paprice jsem dělala v sobotu poprvé a moc se povedlo a chutnalo smajlik jen jsem místo zakysané smetany dala normální, ale výborný smajliksmajliksmajliksmajlik bála jsem se toho,ale jednoduchý a dobrý smajlik smajlik

autor: Azaria
vloženo: 11.12.2013 23:39:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mé první kuře na paprice - dle tohoto receptu :) i když se u nás doma dělá chuťově úplně jiné, bylo to moc dobré smajlik a udělám znovu smajlik

autor: Petra Ku.
vloženo: 06.12.2013 12:23:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem uvařila kuře na paprice dle svého receptu, ale ze zdejších se nejvíc podobá Vašemu, tak jsem si dovolila přidat fotky smajlik

autor: Bosana
vloženo: 05.12.2013 19:00:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dávám do omáčky místo zakysanky podmáslí a má to tu správnou kyselost,nepřislazuji,nepřikyseluji,dávám na dochucení trošku vegety ,přiměřeně a to nám chutná nejvíc.A samozřejmně všechny ostatní ingredience.

autor: Strigina (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2013 17:48:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusila jsem dát zakysanou smetanu místo sladké a v omáčce mi to udělalo takové bílé cucky smajlik Čím to?

autor: zdena29 (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2013 13:21:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak mám pocit,že někdo asi neumí číst.V závěru postupu se píše:Rozkvedláme s ní smetanu se lžící mouky, opatrně vmícháme zpět a
chvíli povaříme. -----------

smajlik

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2013 10:43:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katka: Pouziti mouky mate vysvetlene v posledni vete postupu.

autor: Katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2013 09:44:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vůbec mě netrápí jaká smetana, at si jí tam každý dá podle chuti. Dohady stylu, zda do kuřete na paprice smetana patří nebo ne. Taky nemístné. Spíš by mne zajímalo, kam se poděla ta mouka co je napsaná v ingrediencích.. Myslela jsem, že je na zahuštění. Ale v postupu jsem to nenašla.. Kdyby jste lidi měli aspon normální dotazy... smajlik

autor: rihana
vloženo: 16.06.2013 20:42:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já se nestačím divit, takový tradiční recept a co je zde komentářů.

vloženo: 01.05.2013 11:55:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavel: Pavliku, Pavliku,ty si z nás utahuješ,přiznej se!Kuře na smetaně bez smetany?To mě hlava neberesmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.05.2013 11:19:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já bud dělám kuře na smetaně a nebo na paprice tak že do toho smetanu nedávám vúbec a je to výborný.Dávám jen kuřecí bujon vývar z kuřete a koření.Mám totiž po smetaně potíže.smajlik

autor: Kirandia (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.04.2013 01:11:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To jsou mi dohady. Já pro jistotu udělala 2 kastrůlky omáčky každou s jinou smetanou, protože stejně jako u svíčkové se naše rodina hádá kdo chce sladkou a kdo kysanou. Tak jsem maso vylovila, omáčku rozdělila na 2 kastrůlky, dohustila moukou a zalila smetanama. Fandila jsem sladké smetaně (protože svíčkovou prostě s kysanou nemám ráda), ale kuře na paprice překvapivě lépe dopadlo se zakysanou !!! Má to šmak a jemný ocásek. Žádná hrůza a nemožnost jak se tady furt řeší. Prostě zkuste poprvé obě a vyberte si až ochutnáte. Bez předsudků ! My se s manželem shodnuli chutí na té zakysané. Naopak tu svíčkovou dělám pořád na 2 krát. Sobě sladkou, manželovi kysanou. Ani jeden z nás nechce přistoupit na chuť toho druhého. Prostě každý má jiné chutě. Asi podle toho jak ji poprvé ochutnal ve školní jídelně nebo hospodě.

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2013 18:52:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je doopravdy zajímavé, jak jsme odlišní :) Jsem asi přeci jen mlsnější a tím pádem jsem nasládlou chuť postrádala :)

autor: BILKOVAI
vloženo: 05.03.2013 17:50:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eva (neregistrovaný/á): tak já zásadně s kysanou smetanou.smajlik Máme rádi tu jemnou navinulou chuť kysané smetany a cukr nedávám. Takže 100 lidí, 100 chutí. To si člověk nevybere. Musí vařit podle své chutismajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2013 17:17:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přátelé, tak se zakysanou smetanou v žádném případě... Jedině v případě, že celou omáčku následně osladíte. Mnohem jednodušší je celý recept udělat s klasickou smetanou na vaření, výsledek je velmi dobrý.

vloženo: 03.03.2013 21:45:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám tento recept roky ,"paprikáš"bratislavsky- teda kuře na paprice vždy s kostí!
Maso opeču na oleji a na cibulce a stáhnu z ohně. Přidám papriku ,pořádně promíchám zaleju
vodou a dám zpátky na sporák ,jinak vám paprika zhořkne.
Měkké maso vyberu vykostím dodělám - tedy zahustím omáčku .Obrané maso dám zpátky a prohřeju do zhoustnutí! Dělám paprikáš i z bažanta podávám s haluškama !Nevařím nikdy v papiňáku ! Myslím,že 45 minut v papiňáku je moc, a maso se rozpadne! Kyselá nebo sladká smetana ,jaká komu chutná ,ale dávám přednost kyselá na kuře ,sladká bažant!smajlik
Do omáčky pod bažanta ještě dávám 3 kuličky nového koření smajlik

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2013 21:17:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

forleni

Pardon ne na paní Kateřinu,ale na Floreni,omyl omlouvám se smajlik

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2013 21:15:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kateřina:

Na to,že jsi tak mladá máš plnou h..u keců a na nesprávném místěsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2013 21:12:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňamka,mohu doporučit,výbornéééééééééééééééé smajliksmajliksmajlik

autor: Rudischova
vloženo: 27.02.2013 09:56:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Dobrý den,všem. Dnes jsem vařila a výborné, Akorát jsem nevařila,ale hodila do horkovzdušné trouby a použila sladkou smetanu. Ňamka.děkuji.smajlik

autor: Klára (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.02.2013 16:32:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alexiss:citronovou šťávu dávala i moje babička...hlavně do svíčkovésmajlik

Alexiss:

autor: Alexiss
vloženo: 10.02.2013 09:48:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kateřina: Dávám i citronovou šťávu,objevila jsem to kdysi ve 150 let staré kuchařce. Nemá to chybu,omáčku to úžasně "zvedne". smajlik

autor: Kateřina (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.02.2013 09:46:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

forleni:Kde jste přišla na to že ze zakysanou to bude bude nakyslé a nedobré?Moje maminka to tak dělá mých celý 23 let života a vždy je to vyníkající!!!!smajliksmajliksmajlik

autor: Natalka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2013 18:04:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nechapu proc tady kazdy kritizuje to cemu vubec nerozumi. na omacku vzdycky se vari maso s kosti. pak ten vyvar ma vetsi silu a ziviny. a to nemusim byt vyucena kucharka abych to vedela. tohle je prece zaklad vyreni. a tahle omacka je vyborna smajliksmajliksmajlik

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2013 18:14:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Máte problém se zahušťováním moukou? U nás v rodině to děláme tak,že si opražíme na sucho (bez tuku)větší množství mouky,jen chvíli,nesmí být nahnědlá a když vystydne,dáme do sklenice a uzavřeme víčkem.Kdykoliv potřebuji,mám ji připravenou,odeberu kolik potřebuji a rozmíchám s vodou.Občas tam mám hrudky,ale to nevadí,protože ji přecedím a přidávám do omáčky postupně kolik potřebuji.Musíte při zahušťování omáčku stále míchat.Někdy ještě do omáčky přidám kousek másla,třeba do rajské,ale většinou to není potřeba,když smažíte jako základ cibulku na oleji.Je to vyzkoušené,rychlé.Tak to dělám i s kuřetem na paprice a smetanu nebo šlehačku tam naleju nakonec a chvíli povařím.Snad jsem někomu pomohla dobrou radou,milé kuchařky.

autor: zuza (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.01.2013 15:12:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pokaždé vařím dle tohoto receptu. Dnes jsem ale neměla zakys.smetanu,tak jsem místo ní dala dvě smetany a jednu smetanu ke šlehání. Nemělo to chybu!!! Manžel jen mlaskal a chválilsmajlik

autor: kublad (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2012 14:12:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Forleni:Paní opravdu neví jak se vaří.....

Forleni:

autor: Ivča (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.12.2012 12:35:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě vařím a už teď se mi zbíhají sliny, tak dám pak vědět jaké mělo jidlo úspěch smajlik Mám moc ráda tyto stránky a dost často podle nich vařím i peču smajlik
Výborný recet chválil manžel i syn smajlik Jen jsem omáčku ještě zahustila hotovou tmavou jíškou a opravdu bomasmajlik

autor: verunka.M
vloženo: 26.10.2012 16:09:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super jednoduchej recept smajlik Přítel si nemohl vynachválit .Přidala sme si dvě chilli papričky a bylo to luxusnísmajliksmajlik

autor: Katarina (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.10.2012 10:41:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak zrovna varim - tak trochu od kazdeho z vasich napadu trochu smajlik. Uz to tady voni! smajlik Tak jsem zvedava! Mimochodem - nekdo si tady stezuje, ze ta smetana musi byt sladka! No, protoze ta je tady temer nedostupna, tak ja dam kyslou! smajlik

autor: Ceres
vloženo: 18.10.2012 03:32:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dámy, pokud se vám na tom něco nelíbí, tak si to vařte podle sebe, ale jen tak přijít a zkritizovat umí každá nula. A mimochodem, tykání na internetu není žádný společenský prohřešek, ať už jsme si na písečku hrály nebo ne smajlik
Abych nebyla úplně OT, na omáčku se zítra chystám, akorát do toho nakrájím asi kuřecí prsa, máme toho doma hromadu a kupovat jiné části mi přijde zbytečné smajlik Ještě domácí knedlíček a bude to určitě mňamka smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2012 11:27:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zrovna ho dělám tak jsem zvědavá jak to dopadne,ale už krásně voní tak to bude určo labužo :D

autor: Eliza
vloženo: 31.08.2012 14:59:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vaclav Fronek: Jak svojí pravdu, Václave? Vždyť píšu, že to jíme taky obrané a vrácené do omáčky...smajlik Nakonec to je vidět i na mojí fotce.smajlik

autor: Zdena z JM
vloženo: 31.08.2012 14:18:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám kuře na paprice tak,že uvařím kuře se zeleninou a kořením,co se dává do klasického vývaru.Část vývaru použiju na polévku a zbytek na omáčku.Na oleji opražím cibulku,zasypu ml.paprikou,moukou,opražím a zaleju vychladlým vývarem,popř.ještě mlékem.Nechám provařit cca 15 minut,ochutím a zjemním smetanou.Maso oberu,nakrájím na malé kousky a vložím do omáčky.Není to sice recept podle norem,ale nám tak chutná a myslím,že je i docela hospodárný.Máte polévku,omáčku a když omáčky uvaříte dost,můžete i z menšího kuřete udělat klidně 6 porcí.Když maso nakrájíte na malé kousky,tak nějak opticky nabyde na objemu.

vloženo: 31.08.2012 11:54:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza:Asi máš svoji pravdu. U nás ale do omajdy vracíme co možná obrané , co největší kusy. Asi je to hrůza, ale já tuto papriku jím lžící z hlubokého talíře a jen si chrochtám. Moje žena je omáčková královna a když udělá jakoukoliv je to omajda pro krále , zkrátka HOGO FOGO. +bodík 58 . To není nikdy pozdě.

autor: Eliza
vloženo: 30.08.2012 21:16:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přetřásání tohoto pokrmu ve mě vyvolalo chuť ho zase jednou uvařit.smajlik Dělám ho podle svojí babičky, tudíž podle receptur a norem teplých pokrmů. V původní receptuře je samozřejmostí, že se porce dušeného kuřecího masa i s kostmi přelijí smetanovo-paprikovou omáčkou. Po zkušenostech, kdy mi na talířích zbývaly neobrané kosti, nejsem líná a v příhodné fázi maso vykostím a vrátím do omáčky. Tak se ovšem chovám doma - jako kuchař v restauraci bych určitě nepodávala obrané maso, ale nechala bych tuto "práci" hostům, kteří si bezpochyby zaslouží vědět, co jí a na které části kuřete se to nachází.

autor: Laďka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2012 11:46:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Forleni - když jsi vyučená kuchařka, tak jistě znáš Receptury teplých pokrmů. Ani tam se nepíše nic o tom, že by se syrové maso mělo vykostit smajlik

Bobina77 - co myslíte, že je jednodušší ? Vykostit syrové maso nebo obrat kosti z již uvařeného ? Nehledě na to, že i z kostí se při přípravě do pokrmu vyvaří nějaké látky (vývary z kostí apod.). Myslíte si, že Váš švagr v té vyhlášené restauraci to kuře obírá za syrova ?smajlik

Já taky nemám ráda v této omáčce kosti a kůži - a proto než omáčku zahustím, maso vyjmu, oberu, omáčku zahustím, povařím a pak přecedím na maso. Člověk si holt musí umět poradit smajlik

autor: Kosmonaut (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2012 08:49:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Co to tu placate ste akorat rozmazleny dobou moje babicka a jeji babicka a tak dale fakt nemeli zapotrebi vykostovat kure co je to za blbost s kosti s kuzi proste kure

autor: magdalenka
vloženo: 28.08.2012 10:51:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frantiska:zdieľam tvoj názor. A udivuje ma trochu tvrdé presadzovanie svojho názoru niektorých užívateľov. Vrátane "pasenia husí".

autor: Frantiska
vloženo: 28.08.2012 10:34:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no a ja zase ve vsech receptech na dusenou drubez a i kucharkach cetla, ze delat jedine s kosti ... a nejen v ceskych, tady je priklad https://www.google.cz/search?q=Coq+au+vin&hl=cs&pr...

a poznamka ja teda kure umim jist priborem, byla jsem presvedcena, ze to patri k zakladnim navykum, takze dekuji za informaci ze uz se to v rodinach a skolkach neuci

autor: Bobina77
vloženo: 27.08.2012 11:30:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak s kostmi je to opravdu hnus jak zde píše Forleni. Správně se to dělá bez kostí, v žádné kvalitnější restauraci Vám tohle jídlo takhle nepřipraví. Můj švagr vaří v jedné vyhlášené restauraci a tohle by svým hostům na stůl nikdy nedal. Vždyť to kuře se nedá ani obrat - příborem to neoberete dostatečně a chcete se máchat rukama v omáčce, to opravdu nedává smysl. Takže Forleni má pravdu a je vidět že je opravdu vyučená kuchařka. Sice použila trochu ostřejší výrazy ale v tom hlavním má pravdu. A mě osobně se také nelíbí když mi zde někdo tyká. Já jsem s vámi tzv. husy nepásla a tak také nikomu netykám.

vloženo: 27.08.2012 11:21:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Asi bych neměla, ale vsunu se sem. smajlik Já také kuře na paprice vařím s kostmi, tak jak je uvedeno v receptu. Drůbeží vždy s kostmi, jiné, např. telecí na kostičky bez kostí smajlik . A tady se tyká obecně, takže Špagetka netyká z neslušnosti. Už jsem také byla poučena a tak tykám dle libosti smajlik. smajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.08.2012 11:01:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Forleni:taky ti přeju hezký densmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.08.2012 10:56:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Forleni: a jak víš, že nejsem vyučená kuchařka? smajliksmajliksmajlik
Navíc nikdo tu nikoho neuráží, jo kritizovat může, ale jako vyučená,vol slušnou slovní zásobu

autor: Forleni (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.08.2012 10:55:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika:Určitě se dají použít kuřecí prsa, kuřecí vykoštěné stehenní řízky - jsou šťavnatější než prsa,kuřecí filátka popř. krůtí maso.Je to určitě lepší než s kostmi a chytne to tu správnou chuť. Zkuste to. smajlik

autor: forleni (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.08.2012 10:54:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lolittka:To je snad jasný, ze zakysanou to bude nakyslé a nebude to dobré, patří tam jenom sladká smetana!

autor: Forleni (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.08.2012 10:50:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:Na rozdíl od tebe jsem vyučená kuchařka a vím že v žádné dobré restauraci by nepodali zákazníkovi tento humus - maso opatlané od omáčky.To je specialita restaurací 4 cenové a některých rodin. Ale správně to má být bez kostí a ze syrového masa.

autor: Forleni (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.08.2012 10:47:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jitka:Pokud smetena zhrudkovatí je to tím že byla zřejmě trvanlivá a nebo nějaká s prodlouženou trvanlivostí. Já používám jedině klasickou, ne trvanlivou a jedině Kunín ve žlutém kelímku. Ta nehrudkovatí a je dobrá. A co se chutí týče, nejlepší je omáčku dělat z čistého syrového maso, na oleji zpěnit cibulku, přidat nakrájené a omyté maso a pak když se orestuje zaprášit ho hned červenou paprikou a hned podlít vodou a by paprika nezhořkla a pak dusit dokud maso nezměkne. Potom přidat polovinu smetany, sůl, trochu pepře, a pak zahustit zbytkem smetany ve kterém jsme rozšlehali hladkou mouku. Nechat ještě povaři aby se vytratila chuť mouky a můžeme servírovat. Pokud se totiž maso dusí v paprice hned od počátku, chytne právě tu správnou chuť. Právě pokud to děláte na humusácký způsob i s kostmi tak to nechytne tu správnou paprikovou chuť - je to prostě jen maso opatlané od paprikové omáčky.smajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.08.2012 10:40:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Forleni: ještě jsem neslyšela, kolik že kuře má kostí, že se nedá jíst... Když to neumíš, jdi za jinými recepty, pááááááááásmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: jarda kadic (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2012 07:59:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jitka: Asi jsi tu smetanu měla studenou z lednice.Já tam dávám smetana na vaření, nechám si jí na lince ,aby měla pokojovou teplotu.Jo, a přidávám tam drceny kmin, mě to s ním chutná, holt kolik papul, tolik chuti.jarda.jarda.49@gmail.com

autor: Jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.08.2012 15:01:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem dělala tento recept a vůbec se mi to nepovedlo,zakysaná smetana zhrudkovatěla a navíc to nemělo moc chuť. smajlik

autor: Prima Mama
vloženo: 15.08.2012 18:05:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Právě dělám recept na králíka, tak jsme zvědavásmajlik

autor: Veronique (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2012 16:04:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept jsem dělala poprvé a povedl se,jsem nadšená... smajlik smajlik

autor: Svetlana
vloženo: 13.08.2012 09:14:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...dovolím si odpovědět...Veroniko, když místo půlky kuřete použiješ dvě kuřecí prsa a zbytek podle receptu, nemůžeš nic pokazit...smajlik...ať se povede a dej vědět jak chutnalo smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2012 08:38:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, chci se jen zeptat, jestli bych udělala kuře na paprice dle. vašeho receptu, ale nechtěla bych dělat celé maso, ale jen kuřecí kousky, nudličky, kostičky. Kolik řízků, prs, bych měla na recept použít ?? A jaký by byl postup ??

Děkuji moc za odpověď.

autor: Nikolka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2012 19:39:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělý recept, bylo to výborné! smajlik

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.08.2012 21:22:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji Vám za recept. Bylo to famózní! Manžel si moc pochutnal...smajlik

autor: r.koblih
vloženo: 04.08.2012 12:33:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To byla dobrotasmajliksmajlik

autor: ambrozinka
vloženo: 09.07.2012 20:29:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle je tady snad jediný pořádný recept na kuře na parice.. bez masoxu, magi a podobných fujtajblů, se smetanou.. a je zkrátka takový, jak má být. Kuchařkám, které ještě nemají svůj osvědčený způsob na kuře na paprice, doporučuji tento recept. smajliksmajlik

autor: Kamil (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.07.2012 18:16:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik, díky výborný recept

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.06.2012 20:15:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem dovařila a chválím!! :)) s knedlíčkem vynikající!!smajliksmajliksmajlik

autor: lolittka
vloženo: 20.06.2012 14:44:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosim..Jaky je chutovy rozdil kdyz do toho dam zakysanou smetanu nebo sladkou smetanu na vareni??? Jde to vubec poznat ten rozdil??? Chtela bych to zkusit s tou zakysanou ale nejprve se zeptam smajlik Kure na paprice delame casto tak treba nejaka zmena mensi smajlik moc dekuji

vloženo: 20.06.2012 14:37:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omáčku jsem dělala poprvé v životě podle vašeho receptu a nemohli jsme se nabažit, byla jako od maminky a dokonce jsme jí snědli celý hrnec ještě ten den. Dávám bodíksmajliksmajlik

autor: Leňule (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.06.2012 17:06:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.toprecepty.cz/recept/1432-kure-na-papri...Moc děkuji za tento recept, je jednoduchý a super. Dala jsem sladkou smetanu, příště zkusím tu zakysanou určitě to bude bájo. Pro ty co tady kritizují: nikdo vás nenutil abyste podle něj vařilismajlik a jestli jste takoví gurmáni a znalci, tak recepty nepotřebujete, nebo se mýlím?smajlik

vloženo: 03.06.2012 09:20:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikIveta:

autor: Iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2012 22:29:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem dělala a výborné, jen opravdu o něco více mouky. Chutnalo všem, recept si hned ukládám.smajlik

autor: Jarina (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2012 23:22:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Blanka:Přesně tak, a pokud někdo dává zakysanou tak už je to něco jiného....smajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.05.2012 12:03:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj všem !!
Předem bych chtěla poděkovat paní či slečně která sem vložila ten to recept protože jsem zkusila a podařilo se mi to na výbornou :) Takže bych vám chtěla moc poděkovat protože díky vám jsem věděla co vařit..a nic jednoduššího jsem ještě nevařilo..tento recept vřele doporučuji smajlik

autor: Andrej (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.04.2012 12:49:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sorry,ale musela jsem reagovat,nikdo tu neblbne nikomu hlavu!!!!!!Zakysana smetana se dava do spoustu omacek a i do svickove a hlavne do tehle!!!!!!!!!!!!!!takze se probudte!!!nevim co za kucharku jste,ale nepiste takovyhle kecy,varte si to podle sebe a vy neblbnete lidem hlavu!!!!Mozna vy se rada nepatlate,ale existujou lzice a tema se da kure hrave vyndat a maso z kosti obrat,delam to tak vzdycky pro sve dite a ma to tak nejradeji!!!!

Lenka:

autor: Kathleen.R (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2012 13:53:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kuře na paprice jsem dělala poprvé v životě, znám ho jen od maminky (řídké, plné cibule, ale výborné). Čekám na přítele s obědem, až se vrátí ze školy, a už se nemůžu dočkat, nejradši bych do sebe ten hrnec celej obrátila. smajlik Výborný recept! Děkuji! Akorát jsem tedy nepoužila zakysanou smetanu, ale klasickou na vaření, mouky jsem dala více než jednu lžíci, je krásná, hustá, krémová, světlá. Nakonec jsem tedy cibuli rozmixovala a ještě přecedila, protože já v omáčkách cibuli nemusím, vlastně ji nemám ráda všeobecně, ale bez toho to není ono.

Každopádně receptudávám palec nahoru a zařadím ho častěji. smajliksmajliksmajlik

autor: Hans (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.04.2012 12:43:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem to udělal přesně dle vašeho receptu (míra ingrediencí) a vzniklo z toho spíš kuře na smetaně smajlik

autor: Stepan (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.03.2012 14:12:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem delal kure na paprice,a se zakysanou smetankou je to ne dobre,ale vyborne.Zkuste tam do vyvaru spolecne jeste cely petrzel,a mrkev.Tyto 2 kusy pak precedte se zbyvajicim korenim.Dostane to potom vyjimecnou,opravdu vybornou chut.smajlik

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.02.2012 15:40:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčata prosím zakysaná smetaná se do tohoto receptu nikdy nedává dávat jen sladkou ...smajlik

autor: tereza (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.02.2012 16:00:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik mnam kuře na paprice

autor: Z-zuzi
vloženo: 09.02.2012 13:29:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem dnes zkusila podle tohoto receptu. Jedinou věc jsem přidala a to jen trochu vegety. Jinak VYNIKAJÍCÍ!!!!!! Dlouho jsem dělala podle svého receptu,ale odedneška vařím jen podle tohoto! smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2012 17:23:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pokud dělám kuře v tlakovém hrnci, tak mu stačí 10 min. a nechat dojít. I tak se kuře rozpadá.

autor: Julie77a (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2012 14:22:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska premiéra s menšíma úpravama....normal smetana na vaření místo zakysané a mouky o trochu víc než je psáno...každopádně manžel si dvakrát přidalsmajliksmajliksmajlik

autor: Barush (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.01.2012 13:18:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Premiéra a mírná improvizace, ale povedla se smajlik

autor: jaja (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.12.2011 14:18:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a co citron? ja davam citronovou stavu a je to mnamka...takova pikantnismajlik

autor: Anet (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.12.2011 19:29:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliktak nevim,ja to varila presne podle toho receptu nahore a zjistila jsem ze jedna lzice mouky opravdu nestačí,ta tu omacku opravdu nezahusti,nakonec sem tam ty mouky dala podstatne vic,dopadlo to dobre a chutnalo vsem. Ridit se vsak podle navodu,jim tak maximalne paprikovou polívkusmajlik

autor: veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.11.2011 16:33:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dlouho mám na toto jídlo chuť, tak jdu zkusit uvařit dnes k večeři, ještě jsem toto nevařila, tak snad se povede dle tohoto receptu smajlik nechám se inspirovat smajlik

autor: martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2011 19:48:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já to dělám následovně,do pekáče dám nakrájenou cibuli,lépe více, mezi to rozčtvrcené kuře,osolím lehce opaprikuji,zakápnu olejem,nebo dám kousky másla na kuře,podleju a peču 3/4 až hod.Potom maso vytáhnu,buď oberu kusy masa,stehna nechávám celá,pekáč dám na oheň a přidám do výpeku trochu vody s rozkvedlanou moukou,do toho buď kousek masoxu nebo trošku vegety,přidám papriku sl.na barvu,smetanu sl.obyč,a provářím,chutnám,případně dosolím,a pak jen pasíruju přes sítko,nesmí být to moc husté protože jak to chladne,tak to houstne.Musím říct, že tohle je nejlepší varianta.smajlikjinak zkoušela jsem kuřecí prsa/jsou dost suchá,zakys.smetanu dávám v případě,že nemám obyč.je to opravdu nakyslé a není to onosmajlikale neříkám,že to není poživatelné.dobrou chuť

autor: BILKOVAI
vloženo: 11.10.2011 16:42:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já taky používám zakysanou smetanu do téhle omáčky a nemá chybusmajliksmajlik Jinou si ani nedovedu představit. Sto lidí, sto chutí, sto receptůsmajlik

autor: rebeka
vloženo: 11.10.2011 15:10:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenka:nevím, jestli je to tak úplně pravda, že do této omáčky patří jen a pouze sladká smetana...hledala jsem na NETu a ve více receptech našla v ingrediencích kysanou smetanu..to je jako se svíčkovou..každý dělá jinak a sto lidí, sto chutí..někdo dává hořčici, někdo striktně odmítá..jako důkaz, že si s tou smetanou nevymýšlím, posílám odkaz na jeden z mnoha receptů, kde se kysaná smetana dávásmajlik
http://www.apetitonline.cz/recepty/1908-kure-na-pa...

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2011 14:57:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Proboha zakysaná smetana do téhle omáčky?smajlik Neblbněte lidem hlavu, do téhle omáčky patří jedině sladká smetana,to je jako byste dali zakysanou smetanu do svíčkové tam prostě nemá co dělat. Kdo nechce zahušťovat moukou může použít smetanu na šlehání nebo kombinaci sladké smetany a smetany na šlehání. Omáčka pak zhoustne sama a bez mouky.
A mnohem lepší je udělat omáčku z vykoštěného kuřete nebo přímo kuřecích prsou, je hnusné se patlat v omáčce a obírat v ní kuře.

autor: MataR
vloženo: 11.10.2011 11:45:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem včera zkoušela poprvé tuto omáčku, akorát místo zakysané smetany jsem dala smetanu na vaření a nakonec předsedím. Ale každý to má rád jiné :) Dobrý recept, díky.

autor: jája (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.09.2011 17:21:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a masox ;o)

autor: jája (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.09.2011 17:19:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborný recept, k cibulce přidávám na kousky nakrájenou zelenou papriku, dodává to typický český říz ;o)smajlik

autor: talskym
vloženo: 23.09.2011 09:35:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nápad jednoduchý, rychlý a dobrý. Jen místo zakysané smetany bych dal sladkou. Ta kyselá chuť mi tam moc neseděla, tak jsem to zjemnil máslem a mlékem. smajlik

vloženo: 05.09.2011 17:21:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jana:já když dělám kuře na paprice,tak si ho raděj naporcuji předemsmajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.09.2011 17:17:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to kure kdyz v kladam osolene do ty cibulky a zalejvam vodou tak ho tam mam dat cele nebo ho nejak rozporcovat?diky za radu

autor: maty74
vloženo: 06.08.2011 09:32:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Držte palečky ............tenhle recept je dnešní oběd smajlik

autor: sniperka
vloženo: 03.08.2011 20:32:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych o víkendu taky uvařit podle tohoto receptu, ale dělám to úplně poprvé, tak mám docela strach.smajlik Takže to nemusím vařit v tlakovém hrnci? Ani ho nemáme, dokonce ani sporák. Teprve jsme se přistěhovali a máme jen indukční vařič...smajlik

autor: anna (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.07.2011 09:43:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak ja to dneska zkusim a uvidime smajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 04.07.2011 17:03:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Co má společného indická kuřecí směs v podobných rcp se slepicí na paprice?

autor: ŠaNel (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.07.2011 16:22:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept sem trochu upravila pro kořenější chuť. K cibulce sem přidala dva rozmačkané stružky česneku, chilli, mrkev nakrájenou na velké kusy. Kuře sem vařila a na posledních 10 min dala opéct do trouby s trochou omáčky na podlívání. Do omáčky sem dala zakysanou smetanu i trochu normální. Vše sem pomixovala i s trochou mrkve (dodalo tomu hezčí barvu a omáčku zahustí částečně). Pro vegetariany se může k omáčce a těstovninám dát mrkev místo masa. Obě varianty všem moc chutnaly a byla sem pochválena smajlik

autor: Lussia
vloženo: 17.06.2011 14:40:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za radysmajlik Udělala jsem to přesně jak říkala Danča O. a omáčku jsem přecedila. Příště ještě zkusím, jak píše rebeka to rozmíchat ve vodě, poslední pokussmajlik Díky! ps.: mixování nepomáhásmajlik

vloženo: 14.06.2011 20:45:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebi, to delam u svickove, ale v tomto pripade staci pouze precedit smajliksmajliksmajlik. Ovsem kure je velmi rychle uvarene, takze jsem nikdy nedelala v papinaku......

autor: rebeka
vloženo: 14.06.2011 20:38:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Daniella O.: no taky tak..nebo mě ještě napadlo omáčku propasírovat nebo rozmixovatsmajliksmajliksmajlik

vloženo: 14.06.2011 20:37:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lussia, Rebeka ma pravdu, ale muzes maso vyjmout, udrzet v teple, omacku zahustit a precedit .Osobne ve smetanovych omackach nemam rada zbytky cibule, tak to tak delam pokazde. Omacka musi zustat hladka a jemna smajlik.

autor: rebeka
vloženo: 14.06.2011 20:30:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lussia:to je divné..to nevímsmajlik zkus mouku rozmíchat ve vodě a smetanu přidat až pak..ale nevím,třeba ti někdo poradísmajliksmajliksmajliksmajlik a lípsmajliksmajlik

autor: Lussia
vloženo: 14.06.2011 20:14:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to dobrotasmajlik akorát se mi pokaždé (a to se netýká jen tohoto jídla) dělají hrudky v té smetaně s moukou. Už jsem to tentokrát šlehala i šlehačem, ale ani to nepomohlo. Nevíte jak na to?? Díkysmajlik

autor: Maky (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2011 14:53:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky dnes vařim, tak uvidíme...největší problém mi ale dělá to zahustování smajlik to se vždy nepovede

autor: salmi
vloženo: 23.03.2011 12:44:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky dneska varim, mnam, uz se tesim smajlik

autor: Dáda (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.03.2011 16:39:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem to do dělala u siná to mělo u spěch tak sem zvědava jak to bude chutnat mužovi.Přidala jsem tam ještě slaninu a do smetany zakysány s tím so sem jsem dala ještě papriku sl, aby to mělo barvu jínak super namka.dávám bodíky smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Dáda (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.03.2011 12:50:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

za hodinu jdu na ni moc kuře na paprice nemusím ale podle receptu to vypadá velmi delikátně a i vzhledově tak že doufám že se mi to povede smajlik

autor: miška (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2011 13:26:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S omáčkami teprve začínám,ale tahle se povedla dokonce natolik,že ji pochválili i moji dva spolubydlící( jeden z nich je vyučenej kuchař),takže kdo začíná..tohle je úspěch zaručen.Díky mocsmajliksmajlik

autor: Hela (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.03.2011 15:12:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Klasika, jinak to nedělám už roky smajlikakorát bych pro začátečnice dopsala kolik vody a taky kolik lidí se z toho napapká smajlik
Taky dávám Saturejku nebo Tymián (podle toho co je doma), ale jen špetku a Muškát. oříšek + Bobkový list.

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2011 19:35:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super recept!smajlik Já jí dělávám uplně stejně, akorád do základu k cibulce přidám ještě nakrájenou anglickou a osmahnu poté pokračuji stejně. Než omáčku zahustím tak jí přecedím. Anglická dá omáčce opravdu vynikající chuť. Fakt doporučujismajliksmajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.02.2011 14:12:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Varila jsem tento recept s kurecima nudlickama a mela jsem hotovo za 15minut. Jsem si pochutnala na ceskem jidle, jako uz dlouho ne.smajlik

autor: mirca75
vloženo: 05.02.2011 20:32:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Blacinkosmajlik nevadí. Ten jen zkracuje dobu vaření masasmajlik. Pokud budeš dělat v normálním, tak si maso nejdříve rozporuj (právě kvůli zkrácení času, než maso změkne).

autor: blacinka
vloženo: 05.02.2011 20:24:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vadí tomu, když nemám tlakový hrnec..? smajliksmajlik

autor: Andrea6
vloženo: 03.02.2011 12:08:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, dnes jsme měli k obědu, akorát místo zakys. smetany obyčejnou a místo oleje máslo. Příště zlusím zakysanou. Uděluji bodík. Velká dobrota, děti si pochutnávaly. smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlikSmajlíky jsou záležitostí dětí, proto jich je tolik.

autor: Jez (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.01.2011 14:22:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

HMMM tak vzhledem k tomu že to je kuře na paprice tak půllžičky je trochu hodně málo ne?

vloženo: 06.01.2011 15:20:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za připomenutí velice dobrého jídlasmajlikDnes bylo k obědusmajlik+33smajliksmajlikPřidávám fotkusmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 13.12.2010 15:48:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pol kávovej lyžičky stačí...ak dáš viac, nič sa nestane...

autor: Ali (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.12.2010 15:40:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, chci se zeptat kolik tak té papriky? Jsem začátečník, tak vůbec nevím. Jestli by to šlo odhadnout např. na lžičky. Děkuji

autor: Merylas
vloženo: 26.11.2010 22:15:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elaa, do tohoto jídla se Halali nepřidávásmajlik Jídlo hezky voní jen po paprice a smetaně. Já používám sladkou smetanu a jak budeš dělat a zpěníš tu papriku na tuku, tak ji ihned zalij vodou, aby ti nezhořkla a přidej to kuře. Halali se přidává do jídel typu svíčková na smetaně, nahrazuje tam kořenovou zeleninusmajlik

autor: Elaa (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.11.2010 10:38:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, dává se do toho jídla i Hallali? smajlik

děkuji, All 12 let

autor: Kamila (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.11.2010 16:33:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super recept! Rychlé a moc dobré papání.smajlik Mám ho v oblíbených více jak rok a holčičkám vždy moc chutná.smajlik Přidávám ještě bobkový list a pár kuliček nového koření. Dneska jsem přidala i jednu zakysanku a musím říct, že je to fakt žrádlo.smajlik

autor: milena (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.11.2010 12:52:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bylo to dobrysmajlik

autor: ferda30
vloženo: 04.09.2010 14:08:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím také pochválit! Dělali jsme v tlakovým hrnci celkem 30 minut i s dojítím. Zblajzla jsem k tomu 7 knedlíků ani jsem nemrklasmajlik Takže ňamka a bodík letííííísmajlik

vloženo: 27.04.2010 17:49:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dovolil jsem si pridat jedno Foto i o de mne. Omacka chutove "spicka", ale to mnozstvi mouky jsem musel zvysit, jinak by byla velmi ridka. Bodik je samozrejmosti. Nemusi se pouzit tlakovy hrnec, staci vetsi kastrol.

vloženo: 15.04.2010 17:40:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přehlídla jsem!!smajliksmajliksmajlik Napravujismajlik

autor: milka011
vloženo: 15.04.2010 17:34:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

už dliouho jsem doma nedostala takovou pochvalu jako za tuhle pochoutku moc děkuji za recept a dávám 100 bodíkůsmajliksmajliksmajlik

autor: vladka1
vloženo: 15.04.2010 12:36:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ty joo moc dobroucky fakt. zas sem se naucila neco noveho.

autor: Jan Kopecký (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.03.2010 17:26:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

.. no musí to jít v normálním hrnci jinak mam pokaženej večer :o) už se dělá :o)
smajlikhttp://www.toprecepty.cz/recept/1432-kure-na-papri...

autor: Nadja
vloženo: 29.03.2010 22:51:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám ji velice často, jen s malým rozdílem.
Původně jsem ji ještě s maminkou dělala ze slepice, kterou jsem uvařila (celou ponořenou ve vodě).
Od snachy jsem se naučila místo slepice používat porcované kuře, ale dusit ho na cibulce s ml.paprikou úplně doměkka.
Potom maso vyndám, přidám vodu atd., udělám kýbl omáčky a vložím maso zpět.
Když se maso jen dusí, má lepší chuť než vařené. smajliksmajliksmajliksmajlik
Stejně dělám i kuřecí "svíčkovou" - kuře na zelenině jen dusím a teprve při mixování zeleniny přilévám vodu.

vloženo: 29.03.2010 18:24:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevím proč, ale moc se mi to nepovedlo smajlik Nějak to nemělo chuť. nevíte někdo, čím to může být? smajlik

vloženo: 13.02.2010 16:58:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc moc dobré smajlik I příteli chutnalo...smajlik

autor: meduzaxxx
vloženo: 01.12.2009 19:28:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super oběd na neděli, moc chutné a klasickésmajlik

autor: Eliza
vloženo: 28.10.2009 10:47:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martino, udělala jste mi velkou radost. smajlik

autor: marbulka28
vloženo: 28.10.2009 10:24:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, Elizo smajlik, tak jsem zkusila poprvé kuře na paprice podle vašeho receptu smajlik pro svou 18 měsíční dceru a manžela a povedlo se smajlik jednoduché, rychlé a vynikající jídlo smajlik a dávám si ho do oblíbených receptů. Určitě od vás ještě nějaké recepty vyzkouším smajlik - dochází mi nápady smajlik Mějte se krásně. Martina s Adélkou smajlik

autor: Eliza
vloženo: 23.10.2009 18:22:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maky, pokusím se ti popsat nejjednodušší přípravu kuřete na paprice - smajlik

Maso osol a opepři. V kastrole rozehřej 1-2 lžíce másla a 1-2 lžíce oleje a na tom nech zesklovatět nakrájenou cibuli (jednu). Pak přidej maso a ze všech stran ho dozlatova opeč. Trvá to docela dlouho (kolem dvaceti minut), až maso bude skoro měkké a hotové. Musí se hlídat a průběžně otáčet. Vyndej maso, do výpeku nasyp lžíci sladké papriky (můžeš přidat ještě lžíci másla), promíchej, zasypej hladkou moukou (lžíci až dvě - vrchovaté), zalij studeným vývarem (asi půl litru) nebo vodou a masoxovou kostkou a pořád míchej, až to přijde k varu (můžeš také promíchávat metlou, kdyby jsi se bála pucků - ale neboj, rozvaří se, nenech se jimi znervóznit). Potom vrať maso do omáčky a pod pokličkou (ale průběžně míchej!) ho uvař úplně doměkka (podle potřeby malinko podlévej). Na konec tam nalij kelímek šlehačky, promíchej a dosol.
Budu ti držet palce a dej vědět, jak jsi vařila a jestli mamince chutnalo. A dej na sebe pozor...smajlik

autor: maky (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.10.2009 17:53:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj, chtěla bych poradit.. na zítra chci udělat mamce překvapko a uvarit kuře na paprice. Máme ho obe moc rady. Mám u sebe kuřecí prsa a stehna. Mám je dát nejdřív uvařit jako na vývar? A taky neumím vařit v tlakaci.smajlik jde to i normalně v hrnci?? a pokud jo, jak dlouho se vaří... sem začátečnice a vše se zatím učím..smajlik
Díky za rady od zkušenych maminek
Maky 14 let

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2009 19:42:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobré,vynikající recept,chutná všem!!!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Gabriela (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2009 08:59:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné není co dodatsmajlik

autor: janule (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.09.2009 22:16:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikajici!!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: janule (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.09.2009 12:48:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak prave tuto mnamku kterou jsem nemela vice jak tri roky varim.na masle a se sladkou smetanou tak potom dam vsem vedet jaka byla.uz se docela tesim.smajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 17.09.2009 11:17:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Baruš (neregi.)smajlikurčitě se dásmajlik.Taky jí tak občas dělám,jako odlehčenou variantu,místo klasické smetanysmajlik

autor: Baruš (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.09.2009 11:05:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčátka, a co mléko? Dá se to?

autor: Lili (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.07.2009 12:21:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zbíhají se mi slinysmajliksmajliksmajlik

autor: martins (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.06.2009 14:39:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

teda poprve jak sem to vařila celkem nic moc ale dneska sem uvařila a se sladkou smetanou a na masle a opravdu luxusní výborne mnamsmajlik

vloženo: 29.05.2009 11:24:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Danielo, je to určitě překlep! Kuřecí drůbka například vařím 10 minut!smajlik U kuřecích dílů, by snad 20 min mělo stačit až-až!!smajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 29.05.2009 10:29:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Danielo, tak dlouho bych kuře v tlakáči taky nevařilasmajlik

autor: Daniela (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.05.2009 08:06:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jen mě zaráží 45 min v papiňáku - není to překlep?Vždyť je to kuřecí maso? smajlik No nechám si poradit.

autor: Lucy (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.05.2009 10:19:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja misto oleje pouzivam MASLO obycejne a ma to jeste lepsi chut!!DOPORUCUJI DELAT NA MASLE!!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Lucy (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.05.2009 10:17:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc skvele papani deti by se toho ujedli i my s manzelem!!!dcera 5let k tomu sni 6knedliku jen to na ni nejde poznatsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Kamila (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.05.2009 15:53:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chutné, rychlé a jednoduché!smajlik Všem nám moc chutná. smajlik Přidala jsem ještě pár kuliček nového koření a sladkou smetanu a moooooc jsme si pochutnali.smajlik

autor: lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2009 20:20:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc děkuji za tento rychlý recept, je to paráááádasmajliksmajlik

autor: marse (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2009 12:47:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rychlí,jednoduchý a chutný.Mňam.smajlik

autor: mari (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.03.2009 13:39:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkusila jsem a moc dobré..smajlik

autor: mirca75
vloženo: 09.03.2009 21:39:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem dnes a tato se nejvíc blíží surovinami mé(místo zakysanky normální smetanu a místo oleje máslosmajlik) a jako přílohu-dospělí hous.knedlík a děti kolínkasmajlik-tak šupnu fotečku sem

autor: Dream (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2009 11:53:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hehe ja ji varim ze davam new koreni a bob list a uah ta chut no asi neni nadarmo mi skola s maturou na kucahre:D:D:D:Dsmajlik

autor: Lacky (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.02.2009 14:36:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mě ta omáčka bublá jak voda v rychlovarce a nikdy se smetana nezdrcla neboj, smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 24.01.2009 18:40:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špagetko, my taky rádi hodně máčky a dělám jí tak na 3 dny. Každý další den je lepší a lepší,smajlik jak se to jako rozleží a to platí i u gulášů. Taky to tak máš vyzkoušený?

autor: spagetka
vloženo: 24.01.2009 18:10:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naprosto s Bibinkou souhlasím. Také dávám aspoň 2 kelímky zakysanky, někdy i ještě 1 kelímeek sladké a povařím. Nesrazí se to a omáčky je hooodně, což máme taky rádi. smajliksmajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2009 17:59:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinko, za ochotu, trpělivost a snahu pomoct moc děkuji. Velice to oceňuji.smajlik Nech se nám daří a příjemný večer.

autor: Bibinka
vloženo: 24.01.2009 17:09:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martino, zaručeně můžeš povařit a když jedna zakysanka nestačí, tak přidej klidně ještě sladkou. Jsem přesvědčená, že už to kuře jinak dělat nebudeš,pa.smajliksmajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2009 15:54:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zakysanou smetanu doopravdy můžu v omáčce povařit? Mouka se přece musí povařit minimálně 12-15 minut. Omáčky dělám celkem hodně a musí být krásně smetanová. Jeden kelímek zakysané smetany u nás by bylo málo.

autor: Bibinka
vloženo: 24.01.2009 13:29:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martino, někdy to s tou zakysanou udělej, nic se nesrazí,vše je v pohodě a můžu Ti říct, že je to s ní ještě lepší, než se sladkou. Dřív jsem to dělala také ze sladké, ale teď už zásadně z kysané-má to šmrnc.smajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2009 13:22:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já do všech omáček dávám jenom sladkou smetanu na vaření.Zakysanou se bojím dávat, aby se omáčka nezdrcla. Na jednom webu jsem se dočetla, že když se do omáčky přidává zakysaná smetana, pak se již omáčka jenom prohřeje, ale nesmí se přivést k bodu varu. A právě toho se bojím. Omáčky vždy dělám větší množství a jíme ji i 2 dny. Kdybych pak přešvihla teplotu při ohřívání, co se s omáčkou stane? Nezdrcne se? Jednou jsem do vaření(zeleniny) přidala jogurt a byla to katastrofa.

autor: bujon (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2009 12:15:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

velice chutne deti i my se olizujeme
smajlik

autor: lari (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.01.2009 15:48:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Poprve jsem to varila sama a fakt to bylo dobre.smajlik

autor: Michaela (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.01.2009 19:38:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výbornésmajlik

autor: alus.s
vloženo: 03.08.2008 13:22:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

po dlouhé době jsem uvařila tuto klasiku,nicméně dobrou a chutnou. Papriku dávám až na maso,na zahuštění jsem použila smetanu. Dočetla jsem se v diskuzi použít do tohoto pokrmu saturejku. Až opět přijde na toto jídlo řada tak ji vyzkouším smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

kuře na paprice se smetanou jak se dělá kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice-recept kuře na paprice z kuřecích prsou kuřena paprice kuře na paprice zakysaná smetana omáčka na paprice kuře na paprice pro děti kuřecí na paprice kuře na paprice se zakysanou smetanou kuře na paprice v papiňáku recepty kure na paprice kure na paprice v tlakovem hrnci kuře na kuře na paprice kure na parice kue na paprice kure na paprice recepty recepty kuře na paprice slepice na paprice recept omacky recepty rychlé kuře na paprice recept kuře na paprice recepty-kuře na paprice kure na paprice omacka kuře na paprice recepty jednoduché kuře na paprice recepty z kuřecího masa kure na paprice kuře na paprice recept omacka kure na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice - recept recepty na kuře na paprice kuře na paprice recept kuřeci kousky na paprice recept kuře na paprice kuře rychle kure na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice kuře na papryce




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz