Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru
Nutriční hodnoty
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat
http://www.charliin-koutek.wgz.cz/
Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:
Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:
1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).
2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.
3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 6. 2013 16:47
Mohl by mi někdo poslat tuto houbičku, ozvěte se na Blzier@seznam.cz , předem děkuji
10. 5. 2013 16:53
Bohužel prozatím jsou všechny pryč.. :(
27. 3. 2013 22:20
Kdyby někdo chtěl, mám kefírových houbiček celkem dost.. ráda je někomu zašlu.. Zájemci kontaktujte mě na mail a domluvíme se :)
bg.jhanusova@yahoo.com
bg.jhanusova@yahoo.com
27. 2. 2013 19:55
PRO VŠECHNY ZÁJEMCE O HOUBIČKU-v poznámce je uvedený odkaz na www.charliin-koutek.wgz.cz,kde po jeho rozkliknutí v levém sloupci naleznete pod názvem Kontakt jméno a e-mailovou adresu na objednávku.
Mě bohužel houbička po letech uhynula a nemohu zájemcům vyhovět.
Mě bohužel houbička po letech uhynula a nemohu zájemcům vyhovět.
26. 2. 2013 22:19
Dobrý den,měla bych zájem o kef.houbičku.Prosím info.Děkuji Lída
26. 2. 2013 11:22
Mohu požádat o houbičku? Děkuji Nožičková . Můj email: nozicpet@fnhk.cz
7. 2. 2013 14:06
DOBRÝ DEN.MĚLA BYCH ZÁJEM.DĚKUJI!!!
28. 1. 2013 00:55
Ahoj, mám přebytek kefírových houbiček, má někdo zájem,jen za poštovné,napište mi na adresu barijan@post.cz
26. 1. 2013 14:45
Měl by někdo zájem o Tibetskou houbičku, samozřejmě zadarmo, jen poštovní byste si museli zaplatit ( kdyby bylo více zájemců ). Pište mi na e-mail Kanarek181@seznam.cz
12. 1. 2013 20:41
Nejde mi udělat tvaroh z kefíru nevíte někdo čím by to mohlo být? Děkuji :)
3. 1. 2013 21:41
Mohu požádat o houbičku? Děkuji Beneš. Můj email: Beninem@seznam.cz
2. 11. 2012 16:31
martikchr@seznam.czVerča:Dobrý den .Mám zájem o zaslání houbičky.Poštovn samozřejmě uhradím.Jmenuji se Marta Chroustová adr.17listopadu 4566 Chomutov 43004.Předem děkuji
29. 10. 2012 21:12
Daruji tibetské kefírové houbičky Poštou mohu zaslat kamkoliv.
coccinell.a@seznam.cz
coccinell.a@seznam.cz
2. 5. 2012 14:10
Anna Kocikova:Ani a proč sýr nemůžeš dát do ledničky?
Jééé odkapání, prommiň už to došlo
Jééé odkapání, prommiň už to došlo
2. 5. 2012 14:03
spagetka:Děkuji za doplnění a odkaz
U nás výroba sýra neuspěla pro nedostatek místa a hodně zvídavé kočky,které ničemu nedají pokojTen tvaroh přeci jen mohu schovat na odkapání do ledničky-tu si ti chlupatí smradi otevřít neumí-i když...
U nás výroba sýra neuspěla pro nedostatek místa a hodně zvídavé kočky,které ničemu nedají pokojTen tvaroh přeci jen mohu schovat na odkapání do ledničky-tu si ti chlupatí smradi otevřít neumí-i když...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 1 minutou
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 4 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 12 minutami
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 35 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 38 minutami
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 42 minutami
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami
Jak na dokonalou domácí vánočku? Máme pro vás rady a tipy od Josefa Maršálka
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba
Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
107 názorů