Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru
Nutriční hodnoty
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat
http://www.charliin-koutek.wgz.cz/
Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:
Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:
1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).
2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.
3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2011 20:20
Kateřina:Kateřino-těm houbičkám nevadí tma,ani světlo,jen by neměly být třeba na okně na přímém slunci.V receptu pod postupem v"Poznámce"je odkaz na charliin koutek,tak si to rozklikněte a v Menu je spousta rad,otázky i odpovědi a tam se vše potřebné dozvíte také
1. 6. 2011 22:13
Jen jsem se chtěla zeptat..je lepší když jsou houbičky na světle nebo ve tmě
11. 5. 2011 16:08
Iveta neregistrovaná:tak jsem to zkoušela,musíš se zaregistrovat,jestli mi chceš poslat adresujinak se na mé vzkazy nedostaneš
11. 5. 2011 16:00
Iveta:Ivi,když si rozklikneš moje jméno,ukáže se ti můj profil,jen teď nevím jestli to funguje u neregistrovanýchtam je v rámečku-napsat vzkaz,tak to zase rozkliknout a napiš adresu,na kterou houbičky poslatBudu ale zase moci až tak za měsíc,než se další várka namnožíTy co ještě mám,jsou už zamluvené
11. 5. 2011 15:54
suslajda:Houbičky jsou už zadané,ale rychle se množí,napsala jsem ti vzkaz na SZ,tak se mrkni-určitě pošlu
11. 5. 2011 15:10
Já bych taky měla zájem o houbičky, jestli ještě máte, kde mám písnout? Díky
11. 5. 2011 12:29
Jestli jsou ještě volné taky bych měla zájem
11. 5. 2011 11:32
Nadja:Nadko poslala jsem Ti SZ-ale pro ostatní,já zkušenosti z mražením nemám,zatím se mi daří úspěšně houbičku rozdávatale v uvedené příloze charliin koutek když si rozkliknete,tak na levé straně je MENU a tam je odkaz na UCHOVÁNÍ přebytků-určitě se všichni dočtete vše potřebné
11. 5. 2011 10:53
Nadja:díky
11. 5. 2011 10:49
Simi, OK a hezky si to tam užij.N.
11. 5. 2011 10:43
Nadja:nadji pro mne do Hradce nééé,já budu v Luhačovicích,mám ty lázně,takže na srazíku budu chybět bohužel.
11. 5. 2011 10:37
Simi, co bych pro Tebe neudělala! Samozřejmě ji přinesu, ale musíš se ještě připomenout. Jestli jedeš do Hradce, tak ji vezmu sebou.
11. 5. 2011 09:29
Já žasnu co je to za zázrakto mi nějak úplně uniklo
tak to bych také ráda vyzkoušela tak až budete míti houbu tak se hlásím.Nadjo,klidně až přijedeš na podzim z chaty a přijdeš na kafe zase na srazík.Pokud ti to vyjde v červnu a měla by si jí,tak bych byla moc ráda dalším uživatelem kůry+1
tak to bych také ráda vyzkoušela tak až budete míti houbu tak se hlásím.Nadjo,klidně až přijedeš na podzim z chaty a přijdeš na kafe zase na srazík.Pokud ti to vyjde v červnu a měla by si jí,tak bych byla moc ráda dalším uživatelem kůry+1
11. 5. 2011 00:22
Aničko, právě než se objevil Tvůj recept, jsem přemýšlela co s přebytkem. Nemám houby sice moc, ale přece jen by mi bylo líto ji vyhodit. Já ji dostala od příbuzných a pár dní prý byla v mrazáku, jen nevím zda v mléce nebo jen samotná. To první mléko jsem vylila, ale další už jsem pila.
Asi 2 dávky mám v mrazáku (jen propláchnuté vodou, vymačkané a dané do mikrotenu), ale zatím jsem nezkoušela, jak budou fungovat po vyndání. Na pohled vypadají dobře. Máš s mražením zkušenost?
Do předešlého komentáře jsem dala link na nějaké další info o houbičce, tak jestli chceš, přidej to k Tvému přímo do receptu - ne všichni čtou komentáře.
Myško, až se Ti to bude hodit, tak se ozvi, ale asi koncem května se stěhuji na celé léto na chatu.
Asi 2 dávky mám v mrazáku (jen propláchnuté vodou, vymačkané a dané do mikrotenu), ale zatím jsem nezkoušela, jak budou fungovat po vyndání. Na pohled vypadají dobře. Máš s mražením zkušenost?
Do předešlého komentáře jsem dala link na nějaké další info o houbičce, tak jestli chceš, přidej to k Tvému přímo do receptu - ne všichni čtou komentáře.
Myško, až se Ti to bude hodit, tak se ozvi, ale asi koncem května se stěhuji na celé léto na chatu.
10. 5. 2011 22:57
magdalenka:ano funguje. prý se dá i usušit, ale to jsem nezkoušela
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 4 minutami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 7 minutami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 43 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 48 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami
Jak na dokonalou domácí vánočku? Máme pro vás rady a tipy od Josefa Maršálka
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba
Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
107 názorů