Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru
Nutriční hodnoty
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat
http://www.charliin-koutek.wgz.cz/
Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:
Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:
1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).
2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.
3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2012 08:29
Aničko, malinko tě doplním, jde udělat nejen tvaroh, ale i sýr, ten se na rozdíl od tvarohu dělá za studena
http://www.toprecepty.cz/recept/23380-domaci-syr-z...
http://www.toprecepty.cz/recept/23380-domaci-syr-z...
2. 5. 2012 00:59
hanisska:hanissko,jogurt udělat nelze,pouze tvaroh a to tak,že dáš hotový přecezený kefír do hrnce,přivedeš k varu,plamen ubereš na minimum a 5minutek povaříš.Pak se vystele cezák(sítko)s jemnými očky plátýnkem(já používám starou dětskou plínku)postaví se na kastrůlek,nebo mísu,aby mohla odkapávat syrovátka a provařená směs se do plátýnka přelije.Já to dělávám večer a odkapávat dávám do lednice.Syrovátku nevylévám,buď ji lupnuNebo ji přidám do polévky,či omáčky.
Podívej se na poslední fotku,tam je vyfoceno v cedníku a druhý den,jak vypadá po odkapání.
Ještě k tomu provaření-čím dýl se kefír vaří,tak pak je tvrdší a drobivější.
Podívej se na poslední fotku,tam je vyfoceno v cedníku a druhý den,jak vypadá po odkapání.
Ještě k tomu provaření-čím dýl se kefír vaří,tak pak je tvrdší a drobivější.
1. 5. 2012 23:57
můžu se zeptat jak z toho kefíru udělám jogurt nebo ten tvaroh děkuji za odpověď
10. 4. 2012 23:29
Be-rus-ka:Beruško díky moc za podělení se o zkušenostiJá osobně jsem zamražovala jen jednou a to si pak kamarádka za 14dnů vyzvedla.Jinak nemrazím,vždy to stihnu rozdat
5. 4. 2012 09:37
Jinak jsem chtela poznamenat k mrazeni houbicek. Mamku to nejak nebavilo si delat kazdy den, tak je zmrazila. Mela je zmrazene urcite vice nez pul roku. Myslim, ze byli zmrazene od srpna nebo zari az ted do 2. dubna. Tak jsem si je nechala manzelem privezt. Pekne zozmrzly. Dala jsem je na dve hodinky do studene vody. A pak sup do mleka. A kefirek byl hotovy pres noc. Byl pekne husty, ale kyselsi, prostoze jsem dala velke mnozstvi na malo mleka. Druha davka uz byla dokonala. Takze jak je videt daji se mrazit i daleko dele, nez dva mesice. Jen ted doufam, ze se konecne zlepsi moje imunita.
23. 3. 2012 07:03
Eva: diabetik velmi dobře může kefír, jako ostatně veškeré kysané nápoje, jogurty (NE POCHOPITELNĚ SLADKÉ, I KDYŽ JEDNOU ZA ČAS STRACIATELLA NEUŠKODÍ) apod., působí velmi příznivě a spalování a celkově povzbuzuje i orgány, hlavně žaludek, slinivkuk, střeva, prostě čistí tělo
22. 3. 2012 20:49
http://www.toprecepty.cz/recept/20877-tibetska-kef...Dobrý den, má někdo zkušenost- tibecké houby a cukrovka? Díky Eva.
20. 3. 2012 16:26
pardon má to být bez čárky
gaby.simon@seznam.cz
gaby.simon@seznam.cz
20. 3. 2012 16:24
Ahoj, máte někdo přebytek kefírových houbiček, měla bych zájem, můj email gaby.simon,@seznam.cz.
Děkuji
Děkuji
6. 3. 2012 09:07
Lucka: pokud Tvůj zrak spočine na Tvém příspěvku, zaroluj kolečkem myši směrem nahoru a až uvidíš oranžově napsáno Anna Kocíková, již jsi téměř u cíle. Nad jménem autorky jsou 4, respektive 3 očíslované odstavce, ve kterých se dočteš, jak houbu zamrazit.
5. 3. 2012 22:51
Mam prozbu,da se tybecka houba mrazit nebo uchovavat v lednici a jestli jo ,tak jak.Nekde jsem to cetla,ale ted to nemuzu najit.Muja meil lucka-1983@seznam.cz odepiste mi nanej prosim
1. 10. 2011 10:30
Miskulida:Dobrý den
Houba se mi množí rychleji něž stačím rozdat.
Brandýs nad Labem,Praha 9.
janacek.r@seznam cz
Houba se mi množí rychleji něž stačím rozdat.
Brandýs nad Labem,Praha 9.
janacek.r@seznam cz
29. 8. 2011 15:57
Zuzka Listíková:omlouvám se za opožděnou reakci,nebyla jsem delší dobu na stránkách a za přidanou emailovou adresu pro zájemce děkuji
29. 8. 2011 13:22
Miskulida: toprecepty Houbičky mám, pište na : z.listikova@seznam.cz
25. 8. 2011 08:45
Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda-li ještě někdo nemá houbu? =) Na netu už ji nemohu sehnat, a v okolí to nikdo "nepěstuje" tak jsem bezradná... =(
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 1 hodinou
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 2 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 2 minutami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 1 hodinou
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 2 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 2 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 3 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 4 hodinami
Troubelín - Hermelín z trouby
Jomanka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami
Osvědčené tipy, jak ušetřit čas při vaření luštěnin: Zjednodušme si přípravu těchto zdravých potravin a konzumujme je častěji
Další recepty
Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba
Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
107 názorů