Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba s křupavou kůrkou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 7. 2008 12:33

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 590 kJ / 1 814 kcal
Bílkoviny57,88 g
Tuky10,06 g
Vláknina15,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vypadá to složitě, ale opak je pravdou. Jen si musíte spočítat, kdy zadělat těsto. Nejlépe tak, že si řeknete čas, kdy chcete mít upečeno mínus 1 den (24 hod) + asi 6 hodin. Např. pokud chci mít upečeno v sobotu ve 15 hod, musím zadělat v pátek v 21 hod.

Pro zjednodušení je možno místo kynutí v utěrkách, dát těsto rovnou kynout do alobalových misek a pak v nich i péct bez předehřívání formy(zakryté víčkem nebo alobalem)- viz foto.

Protože peču často, vyzkoušela jsem, že je možno místo utěrek použít pečící papír. V papíru chleba vykyne, pak ho i s ním přendám do horkého nahřátého kastrolu. Protože používám dno od remosky (tenkostěnné) není ani nutno dávat kastrol nahřát, jen vykynuté těsto v kastrolu s pečícím papírem přikryju poklicí a peču.

Inspirace na :http://www.cuketka.cz/?p=788

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella

17. 2. 2009 12:51

Gábi, z tohoto množství je to přesně do těch dvou alobalových misek. To těsto rozděl na 2 poloviny ale počítej s tím, že se musí přikrýt. Pokud máš misky bez víka, tak použij alobal. On ten původní nápad byl v tom zvláštním způsobu pečení s poklicí (vytvoří se jakási minipec). Bez poklice jsem to nezkoušela.

Gabina

17. 2. 2009 12:34

Hello, chystám se vyzkoušet tento chleba. Chci se zeptat, kolik těsta dáváš do těch alobalových misek - tedy jak vysoko plnit, kolik chleba naskočí?

Hella Hella

14. 7. 2008 12:49

Nedělám žádné zářezy, on se popraská sám. Někdy ho potírám před pečením slanou vodou.

vybusna vybusna

14. 7. 2008 12:40

hella robis na povrchu toho chleba zarezy?

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chleba recept recept chleba jak upéct chleba recept na chleba chléb bez hnětení ze sušených kvasnic chleb recept chleba bez hnětení ze sušených kvasnic domácí chléb ze sušených kvasnic domácí chléb bez hnětení peču rovnou dva domácí chléb pečený v kastrolu chleba ze sušených kvasnic kořenový chléb chleba recepty chleba recpt hruškův chleba domácí chleba ze sušených kvasnic recepty na chleba recepty chleba domácí chléb recept z kvasnic recept chléb

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, voda, sůl, droždí sušené, mouka

TopRecepty.cz

Chleba s křupavou kůrkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRp