Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech cca 25x35cm
Nutriční hodnoty
Energie | 23 643 kJ / 5 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,88 g |
Tuky | 169,11 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 923,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Hrnkové řezy jsou opravdu výborné, chutnají podobně jako hanácké koláče.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2011 19:29
Recept mám stejný z mimibazaru.Ještě jsem ho sice nezkoušela(chystám se na něj s dalšími asi 50 napsanými recepty z netu ),ale ti,kteří ho z mmb zkoušeli,moc chválili!Určitě bude výborný.. +8
9. 7. 2011 16:44
Ten koláč je tak výborný,že se obávámasi dlouho nevydrží mňamka
9. 7. 2011 13:52
petdoly, povedla se, vypadá úžasně, ale holky příjdou až za chvíli a pokud to jen trochu půjde a bude to tak krásně vypadat i na řezu, přidám foto večer. Není to sice zákusek, jaký jsem chtěla udělat původně, každopádně jsem přesvědčená, že bude chutnat. Díky, že jsi ho sem včera přidala
9. 7. 2011 11:47
Elizu neřešte, každý někdy ujede a oceňuju, když člověk umí uznat chybu a omluvit se, to je taky umění. A co se buchty tejče: tož kurňa, tohle ještě neznám, to musím vyzkúšať ,
9. 7. 2011 10:59
Ta tedy musí chutnat...
9. 7. 2011 10:57
To by mě mrzelo, kdyby to tak vypadalo. Mám spoustu dobrých přátel, kteří nemají vš vzdělání, nejlepší kamarádka od školky má "jen" učilistě na knihkupce, další dvě jsou vyučené zlatnice, další kadeřnice... Opravdu to nemá se vzděláním nic společného.
9. 7. 2011 10:21
Eliza: No, každý máme někdy blbou náladu, Elizo, mi se včera také nedařilo a neměla jsem svůj den. Ty ale opravdu někdy nám všem dokážeš, jak nevysokoškolsky jsme vzdělaní. Tvou omluvu beru, protože i já znám výraz povidlí a to nejsem z Jižní Moravy.
9. 7. 2011 06:45
Moc se omlouvám. Já nevím, co jsem to včera měla za náladu... Dnes ráno mi to slovo připadá docela roztomilé. Měla jsem včera náročný den, zkrátka - a to by člověk měl jít spát a ne se ventilovat veřejně. Omlouvám se.
9. 7. 2011 06:40
Eliza:Stává se velmi zřídka,že komentuji u rcpMyslím si,jako mnozí jiní,že se má opravdu hodnotit recept-kterému mmj dávám další+7,než styl psaní-např.Kadlíku-promiňTakže byť mám náš ČJ velice ráda,občas se seknu i já,nebo úmyslně napíšu něco nespis
9. 7. 2011 05:19
Eliza: je to o vaření,ne o psaní..I knihy kuchařské jsou často psány slangem..Takže nechápu Tvůj příspěvek-ne každá kuchařka je jazykovědec(ti asi moc vařit neumí)
jinak bod udělen
jinak bod udělen
9. 7. 2011 01:28
Nemyslela jsem to tak, že se tato slova používala ve 14. století, ale od 14. století. Jedná se o slova, která se používají dodnes i v 21. století a většina z nás jim rozumí. Ačkoli souhlasím s tím, že je to nářečí.
9. 7. 2011 00:39
Eliza: Myslím, že nemusíš být tak přísná. Tady každý píše tak jak mluví.
9. 7. 2011 00:28
Ano je to tak. U nás (Morava) se říká povidlí, buchty s povidlím atd.
9. 7. 2011 00:22
Takový argument nepovažuji za opodstanělý. Českému jazyku 14. století by rozuměl málokdo z nás, dnes česky hovořících... Nejedná se totiž o slova a slovní spojení, která jsou používaná v češtině 21. století. Neuznávám tvary jako "okurek", "hadra" apod., je to nářečí a do psaného projevu prostě nepatří.
8. 7. 2011 23:22
Slova povidla, či povidlí se v českém jazyce používají cca od 14. století. Povidlí se používá častěji na Moravě. Nejde tedy o slovo, které by nebylo spisovné, nebo dokonce nebylo české.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 23 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 3 minutami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 21 minutami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 22 minutami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 2 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 2 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 3 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech buchta s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly tvarohový koláč buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím dobrá tvarohová buchta tvarohovo povidlova buchta rychlá dobrá buchta buchty tvarohové buchta s tvarohem rychla dobra buchta s tvarohem dobrá buchta s tvarohem tvarohové buchty
Suroviny: mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, tvaroh, povidla švestková
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
267 názorů