jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Dýňová polévka

Dýňová polévka
nahoru
Dýňová polévka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky
Doba přípravy Doba přípravy: až 35 minut
Počet porcí Počet porcí: 4-5

Suroviny:

1 menší dýně
1l vody a 2 bujonu (nebo 1 dobrého vývaru)
1/2 12% šlehačky
2-3 lžičky hl. mouky a 1/2 skleničky vody (jiška)
sůl pepř, kari, čili, muškátový květ

Postup přípravy receptu

Oloupene a vydlabeme dýni, kterou poté nakrájíme na kostičky. Nakrájenou dýni dáme do hrnce a zalijeme vodou či vývarem a necháme vařit, dokud dýně nezměkne. Do vody dáme dle chuti muškátový květ a sůl. Až dýně změkne, dáme do vody bujony a rozmixujeme do hladka, necháme chvilinku probublávat. Potom přidáme jišku, smetanu a zbylé koření dle chuti, necháme projít varem a je to.

Poznámka

Může se stát, že když budete mít větší dýni, tak po přidání jišky může polévka hodně zhoustnout, přidejte trochu vody, aby se naředila.
Nejlepší je, když se koření do druhého dne pěkně rozleží, pak pěkně štípe.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Dýňová polévka"

autor: jozef
vloženo: 16.09.2014 20:36:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsme si ji s dcerou uvařili z dýně hokkaidó, nic lepšího už jsem dlouho nejedl. Díky za receptsmajlik

autor: kakatko
vloženo: 15.09.2014 19:05:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky, je naprosto dokonalá smajlik Nezahušťovala jsem jíškou, měla jsem hodně dýně, takže hustá byla dost a přidala jsem i ten česnek. Co jsem nedala byl bujón, protože mi došel a obchod už je zavřený, ale i tak je skvělá!!!

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.08.2014 19:11:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Polévka nemá chybu! Je vynikající. Jsem potěšená, že lidé začínají přemýšlet trochu zdravěji a nekončí jen u točeného salámu nebo tlačenky z papírusmajlikwww.toprecepty.cz

autor: barmarcela
vloženo: 21.08.2014 13:25:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: miška (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.10.2013 10:23:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dýňová polévka je fantastická, navíc dýně je děsně zdravá ačkoli je dost opomíjená.Takže až budete dlabat dýně na Halloween nezapomeňte si koupit jednu i na nějaký dýňový receptíksmajlik

autor: Jana Žáčková (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.10.2013 17:10:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je tak lahodná polévka, dala jsem hřebíček a skořici, příště dám česnek, díky za recept Janasmajliksmajlik

autor: posuk (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.09.2013 20:06:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik výborná říkám výborná a ma druha nejoblíbenějšísmajliksmajlik

autor: badak
vloženo: 26.03.2013 19:03:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jen malý koment: asi nejchutnější polévka je právě z purpurové "Hokkaidó", která navíc v dobrých podmínkách vydrží i přes rok skladování. Má totiž mimořádně pevnou a tvrdou slupku, přitom ji není třeba loupat, protože po odstranění vnitřku a semínek a pokrájení na větší kousky se při vaření po chvíli téměř rozplyne a po rozmixování o ní nevíte. Není dobrý nápad polévku nastavovat moukou a ani bramborou. Chuť polévky je výborná tak jak je sama, v Ásii ji nejčastěji dělají jen s trochou voňavého koření (skořice, dva hřebíčky, trochu muškátu) nebo v mírně výraznější formě ještě se dvěma česneky a trochou zázvoru. Vaří se ve slepičím bujónu a v hotelu na severu Sulavesi do ní po rozmixování až u stolu přidávali pevně ušlehanou smetanovou šlehačku, asi 1/4 objemu polévky. Jednak horkou polévku ochladila na poživatelnou teplotu, jednak zjemnila chuť a udělala z polévky delikatesu!

autor: kaki (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2013 10:55:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

uz sem skousela je to vyborné smajlik smajlik

autor: eča (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.11.2012 08:48:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenka.S13:
ano,dýňová je super..

já dělám nej.. omáčku - cibuli do zlata,2 lžíce cukru,zkaramelizovat,přidat nakrájenou dýni nebo cuketu,lehce opéct,zalít vodou a dusit do měkka.Přidávám 2-3 lžičky ster.ananasu i se šťávou a povařím. Měkké rozmixuji,zahustím ještě šlehačkou.Sůl ,pepř a nastrouhám muškatový oříšek.Není třeba zahušťovat moukou.Nadbytek dávám na kostky do mražáku a máme i na zimu. Jako přílohu brambory,vajíčko na tvrdo,hovězí vařené,nebo jen s bramborem. dobrou chuť

autor: Lenka.S13
vloženo: 23.11.2012 16:48:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji všem za komentáře.smajlik
Jen pro zajímavost ten to recept jsem náhodou vymyslela když mi bulo cca 14,5 let. A od té doby doma chutná i když je zahuštěná moukou.smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.11.2012 14:18:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A kdo má málo dýně a chce polívku nadstavit,tak použijte brambor,který taky rozmixujete a polévka se zahustí smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.11.2012 14:16:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Proč zahušťovat?smajlik Pokud nechcete používat mouku,tak k vaření na kilo dýně je 750ml vody.Pak budete mít krém a nemusíte nic zahušťovat,mouka tomu jen kazí chuťsmajlik tak ať se daří smajlik

autor: pafi82
vloženo: 04.11.2012 12:50:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

polévka je výbornáááááááá :)

autor: vaclav (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.09.2012 13:29:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nevím proč stále zahušťujete moukou? je to nezdravé a právě potom se nabírájí kila na váze, je lepší bramborou (najemno nastrouhat) nebo chlebem (např. guláš) a nebo přidat víc zeleniny, mouka někdy musí být kvůli konzistenci omáček - ale čím míń tím líp

autor: Lenka.S13 (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.09.2012 17:28:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aanicka: bez semínek ta část se semínky je vláknitá a nechutná moc dobře ale v případě malé dýně stačí snížit dávkusmajlik

autor: aanicka
vloženo: 06.09.2012 11:30:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím, dýně se dává bez semínek? Já mám celkem malou, a když vydlabu semínka, tak mi toho moc nezbyde smajlik.

autor: maris
vloženo: 21.11.2011 12:08:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenka.S13: Leni, polévka je vynikajícísmajliksmajlik+

autor: zizala
vloženo: 27.10.2011 16:31:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenka.S13: mouka + voda = záklechtka. Jíška = mouka + tuk smajlik

vloženo: 27.10.2011 15:12:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já někdy přidávám mrkev,nebo bramborsmajliktohle může být také dobrá chuťsmajlik+2smajlik

autor: Koouky
vloženo: 27.10.2011 14:45:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simona Kucerova: Děkuji mockrát!smajlik

autor: Lenka.S13 (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2011 11:15:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pardom to se mi muselo přepsat to je jíška

vloženo: 27.10.2011 10:17:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koouky:to je prosím voda s moukou,většinou se používá hladká,ale i polohrubá!!!Takže vlastně je to zahušťovadlo.smajlik

autor: Koouky
vloženo: 27.10.2011 10:13:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mohu se zeptat co je záklechtka ?smajlik

autor: Eliza
vloženo: 26.10.2011 20:55:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Myslím, že takovou polévku jsem nedávno ochutnala v restauraci...S obavami jsem si ji objednala, že to teda zkusím a pak jsem se jí nemohla nabažit smajliksmajlik. Zdálo se mi, že obsahuje i trošku česneku. Asi ji někdy vyzkouším i sama uvařit. Tahle se mi líbí, posílám bod.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

dyńové polevky díńová polívka dynovapolevka polévka dýnová nejlepsi dynova polevka diniva polevka dynova polivka dýnová polevka dynová semínka dynová polévka s cibulí polevky dynova dynova polevka recept dinovapolevka dýnˇová polévka dinjova polevka dýňová polévka recept dinova polivka dinova polévka recept dínová polévka dýnové polévka polevka dínová recept dýňová polévka dynova polivka recept dýnová polevky apetit dýňová polévka dinova polevka recepty dýňová polévka s kari dýňová polévka recepty recept na dýňovou polévku vynikající dýňová polévka dýňová polévka se šlehačkou dinova polévka se zazvorem recept na výbornou dýňovou polévku jak uvařit dýňovou polévku dýňová polévka vynikající dynova polevk recepty dýnová polévka recept dinova polévka dýňová polévka apetit dínová polívka dynova dýnéva polevka




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz