Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 071 kJ / 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,00 g |
Tuky | 38,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 266 mg |
Sodík | 3,72 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 13,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že se dají přidat různé dobrůtky, ale kombinace těchto tří potravin je prostě úúžasná. Vyzkoušejte.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2012 11:52
+7
11. 3. 2012 21:59
zizala:Máš plnou pravdu,navíc někteří lidé potírají závin olejem což zpomaluje pečení,z těsta také se vysouší tuk a závin se spíš smaží jak peče.Vaden má závin správně potřen vajíčkem (podle fotky)i když v receptu to není uvedeno,což by mělo být.
11. 3. 2012 18:11
vaden: Všechna listová těsta by se měla péct na vysokou teplotu, 220-250°C. Při nižší teplotě z těsta rychle uniká tuk a těsto nelístkuje, je, jak píšeš, cítit octem a je průhledné a pod pečivem se utvoří loužička z tuku. To je důsledek pomalého pečení Při vyšší teplotě těsto krásně naskočí a ocet se horkem vypaří a cítit není.
11. 3. 2012 18:05
tak tedy nevím,jestli se to děje jenom mě nebo co.chlazené těsto co kupuji já,je dost cítit octem.je ale moc dobré,dobře se s ním pracuje,ale peču ho pomaleji,protože se pak stane,že je místy těsto průhledné(laicky řečeno)což je důkaz,že je ještě syrové a taky se stane,že štrůdlík jde i po upečení cítit stále tím octem.tak proto peču chlazené těsto pomaleji a déle,než mrazené.
11. 3. 2012 16:50
fb.lib: no právě... taky jsem čučála jak puk ale člověk se učí celý život možná, je to pravda, já to nezkoumala.. ale je fakt, že např. čerstvě udělané nudlové těsto se vaří dýl než sušené.. tak nevím
11. 3. 2012 16:46
rebeka:Já teť nevím jak to vaden myslela.Pro mě mražené a chlazené je jedno a to samé(myslím na pečení) a pak čerstvé dělané doma.To je upečené rychleji.Já mražený nerozválím,musí se rozmrazit a je chazený.Těchto obměn je nespočet dělají se i pizzové náplně.Zajímavější by bylo nový recept na těsto nebo zakompování do jídla jak nedávno ze špenátem jako příloha.Ale závin vypadá moc hezky
11. 3. 2012 14:55
11. 3. 2012 14:35
Závin často dělá dcera a je moc dobrý . Koukám, že máš stejné talíře jako já - celou sadu talířů mám už snad 40 let +3
11. 3. 2012 14:22
tak pro mě je novinkou to, že se chlazené listové těsto peče dýl, než mražené.. to jsem nevěděla
tyhle kombinace se dají donekonečna obměňovat a jsou dobré všechny tahle nebude vyjímkou
tyhle kombinace se dají donekonečna obměňovat a jsou dobré všechny tahle nebude vyjímkou
11. 3. 2012 14:18
já sem ho měla bez porku a s kečupem
11. 3. 2012 14:17
jednoduché a dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 12 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 18 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 3 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 5 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 5 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 6 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 6 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 8 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 8 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 8 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 9 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Lívance pro začátečníky: Jednoduché těsto lze připravit i do zásoby
Perník pro začátečníky: S čokoládou, jablky nebo s oříšky se vám povede dokonalý moučník
Další recepty
Tématické fráze: závin z listového těsta se šunkou a sýrem slaný závin s porkem závin se šunkou a sýrem listové těsto se šunkou a sýrem závin s porkem slaný závin së sunkou a syrem listové těsto s porkem listový závin se sýrem jak správně péct listové těsto závin z listového těsta s pórkem slany zavin z listoveho testa s porkem závin se sýrem slaný listový závin se šunkou závin se sýrem a šunkou závin z listového těsta se šunkou listové těsto - se šunkou a sýrem šunkový závin z listového těsta slany listovy zavin s porkem slaný listový závin se šunkou a sýrem závin se šunkou
Suroviny: šunka, sýr plátkový, pórek
Listový závin se šunkou, sýrem a pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/44Jn
11 názorů