Slaný závin s listovým špenátem a zralým kozím sýrem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

300 g listového těsta
400 g čerstvého listového baby špenátu
100 g tvrdého (starého nebo velmi starého) kozího sýra
4 lžíce tekuté sladké smetany (nejmíň 30%)
4 stroužky česneku
mletá mořská sůl
mletý černý pepř
1 rozšlehané vajíčko na potření povrchu těsta
hladká mouka na vál
hrubá mořská sůl
sezamová semínka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto velmi tence rozválíme a z udaného množství vytvoříme dva záviny.

  2. Na každý plát poklademe dvě hrsti listového špenátu, posolíme, popepříme a posypeme nasekaným česnekem. Povrch pokropíme smetanou a poté poklademe slabými plátky tvrdého, zralého kozího sýra. Těsto zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem, řídce posypeme hrubou mořskou solí a hustě sezamovými senínky a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Pečeme při 230°C asi 12 minut (respektujeme zkušenost z troubou, kterou používáme).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaný závin s listovým špenátem a zralým kozím sýrem

TIP dne na email

Tématické fráze: závin se špenátem slaný spenatovy zavin slaný závin z listového těsta se špenátem závin z listového těsta se špenátem listové těsto slane recepty se špenátem špenátovy zavin listové těsto se špenátem závin ze špenátu závin s čerstvým špenátem špenátové závitky v listovým těstě slaný listový závin zavin s baby spenatem zavin ze špenátem závin z čerstvého špenátu závin z listového těsta s listovým špenátem závin plněný špenátem recepty z listového těsta slané se špenátem listové těsto s listovým špenátem závin z listového těsta s čerstvým špenátem špenátový závin s balkánským sýrem

Zapomněl/a jsem heslo