Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki
Suroviny
Porce: 1 porcia
Nutriční hodnoty
Energie | 942 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,09 g |
Tuky | 6,87 g |
Vláknina | 5,03 g |
Cholesterol | 85 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 2,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hodnoty celej porcie
Energia : 1080,08 kJ
Bielkoviny : 28,86 g
Sacharidy : 5,72 g
Tuky : 12,97 g
moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/
Cholesterol : 111 mg
Uvadza sa, ze shirataki nemaju ziadne hodnoty, ale na krabicke pise, ze v 100g ma
Energia : 72 kj
Tuk : 0.1 g
Carbohydraty : 4 g
Rozpravanie o cestovinach shirataki najdete tu http://www.shirataki.sk/
nebola by som sa sem miesala s mojim receptom, ale uzivatelka paprika ich hladala po ceskom webe a objavila ze na na topkackych potravinach dostat kupit zakladnu hmotu, z ktorej sa tie cestoviny robia
http://www.toppotraviny.cz/japonske-produkty-1/kor... o tom ako sa spracuvaju neviem, pretoze ja som si kupila uz samotne rezance na ebay. Kupila som si velky balik 20ks a videla som, ze tento vyrobok zasielaju aj do celej europy, takze v pripade zaujmu je aj tato moznost.
http://www.ebay.de/itm/20-x-220g-Konjak-Nudeln-Shi...
balicky maju zaruku 18 mesiacov a ja ich skladujem normalne v komore, akurat po otvoreni ich mam v chladnicke. balicky su skladne a male.
Cestoviny mi chutili, maju pevnejsiu konzistenciu, ako mucne rezance, tie zviazane sa dali rozviazat bez toho aby som ich roztrhla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 12. 2013 11:25
16. 11. 2013 14:17
16. 11. 2013 14:08
16. 11. 2013 13:42
E526
Charakteristika
Hydroxid vápenatý slouží k úpravě pH, prodloužení trvanlivosti vajec nebo ke zpevňování potravin při jejich konzervování. Bílé nebo skoro bílé pecičky, vločky, roubíky, odlitky a podobně. Považuje se za bezpečný. Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.
Použití
Používá se ke korekcím kyselosti ovocných šťáv, vína nebo jako pomocná látka ke zpracování potravin. Dříve se ve velkém používal k prodloužení trvanlivosti vajec, dnes se s tím to postupem setkáme pouze v některých domácnostech, kdy se vejce naloží do veliké lahve naplněné vodným roztokem hydroxidu vápenatého o malé koncentraci – vejce se tak rychle nezkazí jako v lednici. V současnosti se spíše využívá při výrobě náhražky vajec z mléka. Z melasy nám pomáhá získávat zbytkový cukr, muškátový oříšek získává bílý povrch. Používá se při zpracování sladové vody nebo tresek. Používá se k přípravě malty, bílení stěn chlévů, nalezneme jej i v některých depilačních přípravkách jako korektor pH.
Nežádoucí účinky
Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.Hydroxid vápenatý se v potravě vyskytuje ve velmi malém množství a je tedy zcela bezpečný. Dá se v přesných dávkách použít proti pálení žáhy nebo chronickému průjmu (doporučuji konzultaci s lékařem nebo lékárníkem)
Nebezpečí jsou vystaveni pracovníci potravinářství, kterým při styku s pokožkou může způsobit popáleniny, puchýře nebo jiné poškození pokožky a očí. Při práci s ním je nutno dodržovat bezpečnostní pokyny uvedené na obalu, pracovním návodu nebo v bezpečnostním listě (výrobce má povinnost je zdarma poskytovat uživatelům – většinou na internetu). Vyjmenovaná rizika neplatí pro potraviny, které jej obsahují, ale pro přímý kontakt.
2. 12. 2012 13:44
6. 6. 2012 23:18
5. 6. 2012 18:22
4. 6. 2012 17:47
http://www.sportujeme.sk/ecka-E526
Nerobme z kazdeho ecka utocnika na nase zdravie.
btw....v mexiku, kym sa nespriemyselnilo spracovanie kukurice na vyrobu tortill, tak sa kukurica najprv namacala prave do E526. Musim sa pooztriet nabuduce ci tortilly , alebo kukuricna muka z mexika neobsahuje e526 stale.
no a nie som si celkom ista, ci e526 nahodou nie je ako jedna z prisad do anacidovych tabletiek...ale to len tak teraz strielam, pretoze ozaj neviem ci nestrielam od boku.
4. 6. 2012 17:37
4. 6. 2012 17:14
4. 6. 2012 17:09
4. 6. 2012 16:07
4. 6. 2012 16:00
4. 6. 2012 14:29
4. 6. 2012 14:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 6 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 12 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 10 minutami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 21 minutami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 1 hodinou
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 2 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 2 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 3 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 3 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 5 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 5 hodinami
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Další recepty
Tématické fráze: těstoviny shirataki bílkovinové recepty shirataki těstoviny konjak nudle dukanové recepty bilkovinove testoviny shirataki brno těstoviny z konjaku těstoviny shirataki koupit schirataki kde koupit v brně mleté krůtí maso bílkovinové nudle shirataki těstoviny kde koupit kde koupit testoviny shirataki bilkovinove testovuiny shirakati těstoviny schirataki těstoviny shirataky úprava těstovin shirataki těstoviny s konjaku
Suroviny: kýta telecí, omáčka rajčatová, olej olivový, česnek sušený, koření oregáno, tymián, koření italské bylinky, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, nudle shirataki
Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kB6Y
19 názorů