"Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky)
Suroviny
Porce: 8 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 396 kJ / 2 007 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,60 g |
Tuky | 42,10 g |
Vláknina | 20,11 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 341,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
V Magazínu zdraví se o klíčcích píše.....
Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky, a to zejména na proteiny, které jsou hodnotnější než gluten endospermu, protože mají dostatek lysinu a esenciální mastné kyseliny (10 %), a sice kyselinu linolovou a kyselinu alfalinolenovou.
Dále je bohatý na vitaminy B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E, silný antioxidant; minerály, zejména fosfor, hořčík, železo a stopové prvky; enzymy, např. antioxidant superoxid-dismutáza; octacosanol, který se nachází v pšeničních klíčcích a jejich tucích, v menším poměru v oleji z některých semen. Ukázalo se, že přirozeně zvyšuje odolnost proti únavě a tělesnou výkonnost.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 6. 2012 16:43
19. 6. 2012 16:21
19. 6. 2012 16:16
cathleen:Ivi Tobě radím otevři pekárnu s denodenním rozvozem a budeme spokojení všichni
19. 6. 2012 16:02
Ne, vážně. Mít svou malou pekárnu (provozovnu) by mě moc bavilo
19. 6. 2012 15:59
19. 6. 2012 15:57
19. 6. 2012 15:54
19. 6. 2012 15:54
19. 6. 2012 15:50
prostě nasaju, navnadím chutě a vyrazím k těm pekařojc sósedom s nůší
19. 6. 2012 15:24
19. 6. 2012 15:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 12 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 14 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 8 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 8 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 8 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 9 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 10 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 11 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na správné klíčení semen? Hitem jsou klíčící misky, ale jde to i bez nich. Poradíme, které klíčky jsou nejchutnější
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Další recepty
Tématické fráze: chleb z nakličenych zrn chléb z naklíčených zrn recept pšeničné klíčky recepty chléb z naklíčené pšenice chleba z naklicenych zrn recept na chléb z naklíčených zrn chléb z naklíčených semen pecivo z naklicenych zrn recepty z naklíčených semen chleba z naklíčené pšenice mouka z nakličenych zrn recept na chleba z naklíčených zrn chleb z naklíčených klíčku chléb z naklíčeného obilí recept pšeničné klíčky recept chleba z naklicenych semen chleb s nakličenych zrn naklíčený chléb chleba z naklíčených zrn recept chleba z naklíčeného obilí
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, sůl, olej, klíčky pšeničné, mouka chlebová pšeničná
"Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RkXw
26 názorů