Zmrzlina z moruší
Suroviny
Porce: asi 800 g zmrzliny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 532 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 4,40 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 121,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zmrzlina mi chutí i konzistencí připomínala ten báječný jahodový sníh, který se prodával kdysi v kelímcích....(samozřejmě chuť jahod nahražena chutí moruší).
Jedlé a léčivé plody moruše (článek): http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zavarovan...
Zapomenuté ovoce (článek): http://www.lidovky.cz/zapomenute-ovoce-chutne-a-zd...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2016 09:37
2. 8. 2016 20:30
30. 6. 2016 18:55
30. 6. 2016 18:48
26. 6. 2012 10:47
26. 6. 2012 10:04
Kanyla: pokud nemáš zmrzlinovač a chceš jakoukoliv zmrzku zkusit udělat, vyrob ten počáteční "koktejl" a dej ho v krabičce do mrazáku. Pak stačí zmrzku asi co 45-60 minut pořádně promíchat (ztuhlou část s tou řídkou) - tím zabráníš tvorbě ledových krystalů, které by mohly poškrábat vaše namlsané jazýčky
25. 6. 2012 22:39
25. 6. 2012 20:02
Máš to krásně naaranžované+
25. 6. 2012 18:05
25. 6. 2012 15:10
25. 6. 2012 14:28
25. 6. 2012 12:40
Ještě poznámka - ty černé moruše se mi zdají být lehce víc kyselejší, než ty bílé.
25. 6. 2012 12:38
25. 6. 2012 12:36
25. 6. 2012 12:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 1 hodinou
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kedlubnové smaženky
Fofa. uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 2 hodinami
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 3 hodinami
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 6 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 9 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 14 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 14 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 19 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 20 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: moruše černá zpracování moruše černá recepty zpracování moruší marmeláda z moruše moruše zpracování jak zpracovat moruše marmeláda z moruší džem z moruše zpracování moruše moruše bílá recepty moruše marmeláda moruše dzem jak chutná moruše co udelat z moruse moruše černá dzem z morusi moruše černá keř jak zpracovat moruši co udelat z moruší moruše černá recept
Suroviny: moruše, jogurt bílý, smetana ke šlehání, cukr, šťáva citronová
Zmrzlina z moruší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o89Y
21 názorů