Kuřecí sádlo - jeho zpracování

Postup přípravy receptu

  1. V poslední době dosti často koupím kuře nebo jeho díly, které přímo oplývají sádlem.

  2. Původně jsem ho vyhazovala, ale teta mi poradila, že i toto sádlo lze vyškvařit a dále používat; moc dobré je přidávat ho do těsta na buchty - jsou potom křehčí.

  3. Tak tedy jak na to:
    Kuře opláchnu a vytrhám z něj většinu sádla - nejvíce bývá v zadní části trupu. Dám do kastrůlku, podliji lžicí vody a na malém plameni nechám škvařit za občasného míchání. Podle potřeby část tekutého sádla sliji, zbytek nechám škvařit dál. Když škvarečky začínají růžovět,vyberu ty větší kusy, rozkrájím je na drobno,vrátím zpět a doškvařím. Pak sádlo scedím,škvarečky vymačkám a obojí používám stejně jako sádlo a škvarky vepřové.

  4. I toto sádlo, stejně jako vepřové, lze také škvařit v mikrovlnce.

  5. Nejprve na poloviční výkon a přikryté. Čas nastavím na 4-5 minut, pak promíchám, tekuté sádlo odliju a dál pokračuji stejně, dokud není sádlo zcela vyškvařeno.

Poznámka od kuchařky

Toto sádlo musí být v lednici - v pokojové teplotě je tekuté.

Škvaření sádla v mikrovlnce:

1/ http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=17489

2/ http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434

Komentáře k receptu Kuřecí sádlo - jeho zpracování

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Hela: mám ho vždy jen trochu, takže dlouho neskladuji, ale když jsem byla mimo domov, tak bylo asi měsíc v chladničce a nic se mu nestalo.

    Odpovědět

  • Hela Hela(neregistrovaná)

    Mě by zajímalo, jak dlouho tohle sádlo vydrží - tedy než se zkazí. Nemáte někdo zkušenost?

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    :-K Evi, děkuji za krásné fotečky - no, kdo umí, umí.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Dobrý nápad:yes:+10

    Odpovědět

  • Vera.a Vera.a

    Díky za radu, taky jsem ho dodnes vyhazovala, nevěděla jsem, co sním. Někdy je ho opravdu hodně.
    Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený.:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Kuracie a slepačie sadlo škvarím, zlejem spolu so škvarkami a nechám stuhnúť. Je výborné na chlieb :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já ho nevyhazuji, dávám do polévky, ale tohle je taky super nápad!!:-O:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • AniCiz AniCiz

    :-O:yes: taky to vyhazuji..

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Take sadlo vyskvaruji a pridavam i kuzi jak z kureciho tak krutiho masa. S klidnym svedomim davam bodik:yes:1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: slepičí sádlo kraliči sadlo kachní sádlo použití krůtí sádlo husí sádlo použití sádlo ze slepice co se slepičím sádlem jak vyškvařit sádlo sádlo z kuřete využití kachního sádla jak vyškvařit kachní sádlo použití kachního sádla buchty s králičím sádlem co s králičím sádlem vaření pro začátečníky kruti sadlo pouziti využití králíčího sádla škvaření sádla slepičího škvaření kachního sádla použití králičího sádla