

Kuřecí sádlo - jeho zpracování
Postup přípravy receptu
V poslední době dosti často koupím kuře nebo jeho díly, které přímo oplývají sádlem.
Původně jsem ho vyhazovala, ale teta mi poradila, že i toto sádlo lze vyškvařit a dále používat; moc dobré je přidávat ho do těsta na buchty - jsou potom křehčí.
Tak tedy jak na to:
Kuře opláchnu a vytrhám z něj většinu sádla - nejvíce bývá v zadní části trupu. Dám do kastrůlku, podliji lžicí vody a na malém plameni nechám škvařit za občasného míchání. Podle potřeby část tekutého sádla sliji, zbytek nechám škvařit dál. Když škvarečky začínají růžovět,vyberu ty větší kusy, rozkrájím je na drobno,vrátím zpět a doškvařím. Pak sádlo scedím,škvarečky vymačkám a obojí používám stejně jako sádlo a škvarky vepřové.I toto sádlo, stejně jako vepřové, lze také škvařit v mikrovlnce.
Nejprve na poloviční výkon a přikryté. Čas nastavím na 4-5 minut, pak promíchám, tekuté sádlo odliju a dál pokračuji stejně, dokud není sádlo zcela vyškvařeno.
Poznámka od kuchařky
Toto sádlo musí být v lednici - v pokojové teplotě je tekuté.
Škvaření sádla v mikrovlnce:
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí sádlo - jeho zpracování
-
Hela: mám ho vždy jen trochu, takže dlouho neskladuji, ale když jsem byla mimo domov, tak bylo asi měsíc v chladničce a nic se mu nestalo.
-
Mě by zajímalo, jak dlouho tohle sádlo vydrží - tedy než se zkazí. Nemáte někdo zkušenost?
-
Evi, děkuji za krásné fotečky - no, kdo umí, umí.
-
Dobrý nápad
+10
-
Díky za radu, taky jsem ho dodnes vyhazovala, nevěděla jsem, co sním. Někdy je ho opravdu hodně.
Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený. -
Kuracie a slepačie sadlo škvarím, zlejem spolu so škvarkami a nechám stuhnúť. Je výborné na chlieb
-
Já ho nevyhazuji, dávám do polévky, ale tohle je taky super nápad!!
-
-
taky to vyhazuji..
-
Take sadlo vyskvaruji a pridavam i kuzi jak z kureciho tak krutiho masa. S klidnym svedomim davam bodik
1