Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí listové těsto + slané šátečky

Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků, kteří se jich budou dožadovat pravidelněji.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odležení těsta

42 min (30 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

2. 8. 2012 17:56

Suroviny pro 48 kusů

48 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 350 kJ / 3 908 kcal
Bílkoviny81,21 g
Tuky256,90 g
Vláknina17,42 g
Cholesterol 618 mg
Sodík 1,18 g
Sůl2,79 g
Sacharidy310,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud se do surovin na těsto dají tekutiny, které jsou uvedeny, nebo 200ml mléka, či jen samotná voda, není to poznat. Mám to léty odzkoušeno. Dávám vždy to, co zrovna mám.

Do náplně jsem použila 2 obyčejné 1/2 kg bílé jogurty, které jsem nechala přes noc v utěrce rozložené v cedníku při pokojové teplotě odkapat. (libovolná slaná, nebo sladká náplň).http://www.toprecepty.cz/recept/16396-pomazanka-z-...

Z těsta také můžeme dělat záviny(štrůdly)se sladkou, nebo slanou náplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 3. 2015 10:10

Anna Kocikova:Aničko jaký štrůdlík na druhý den máš na mysli?:-D:-D:-D Štrůdlík a uleželý...:-(( Uleželý je jen plech a pečící papír ,který samozřejmě na něm zbyl!:-(

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 3. 2015 22:44

Veronika.Hrozna:Horký štrůdl také nemusím:-DMě víc chutná až druhý den,když je zaležený:-p:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 3. 2015 17:09

maris: Teda tím jsem si není jista:-D ,já to totiž znám jenom naopak!:-//

maris maris

8. 3. 2015 15:22

Veronika.Hrozna: myslím, že ti " šťastní lidičky " by byli daleko šťastnější, kdyby měli někoho, kdo by jim tu lednici přes víkend vyjedl....

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 3. 2015 14:50

Anna Kocikova:Možná se tady najde pár šťastných lidiček,kterým nemá kdo vyjíst přes víkend lednici,ale já teda k těm šťastným lidičkám opravdu nepatřím,ani náhodou.Co naděláš ,no řekni-nic. Opakující se činnost,nakoupit uvařit.... a furt dokola!
Štrudl je napolovinu už v pánu,byl krájen ješté horký ,jak to muže jíst,horký štrudl? :-(:-((

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2015 22:13

Veronika.Hrozna:Jsi provokatérka...víš to:-?Veru,já bych si tu Tvou sladku dobrotu dala,ani nevíš jak:-p
My máme vyjímečně na víkend"vyžranou"domácnost...jen 3/4kg tvarůžků,sleďové závitky,utopence a slaný štrůdl:-)...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 3. 2015 22:00

Anna Kocikova:Ále jdu zase dělat tu s tím pulkilem tvarohu, citronová kurka,rozinky vanilka ,cukr,žloutek a na to jedno nakrájené jablíčko se skořicovým cukrem a máslem ! Zavinu a popíchám a jde do trouby.S tím jedním velkým jablkem to je vychytávečka ten tvaroh to hodně ovoní a je to šťavnaté jinak je tvarohový trošku suchý.:yes::-p Zapomněla sem dávám do spod trošku mletých ořechu na těsto až pak tvarohovou náplň +jablko!

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2015 21:26

chocolate:Luciášku,děkuji za zastoupení;-):-))Těsto je dobré i další den:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2015 21:23

Veronika.Hrozna:Verunko,ne,nevadí.Já mám někdy těsto v ledničce i 2dny.Ale to už mám jen v mikrotenovém sáčku bez vody.
Jsem vážně moc ráda,že těsto zachutnalo...ale hlavně záleží na náplni;-)jestli je dobrá a chutná,tak to těsto může být jakékoliv:yes:Díky moc:-K:-K

chocolate chocolate

7. 3. 2015 21:22

Veronika.Hrozna:Nejsem Drahuska, ale myslim, ze to nicemu nevadi.Naopak se lepek rozvine.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 3. 2015 21:11

Anna Kocikova:Jelikož tvuj štrudl velice chutnal ,zítra opakuju!:-DJeště jsem se chtěla zeptat jestli nevadí,že těsto odleží přes noc?:-?

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 2. 2015 23:41

Veronika.Hrozna:Verunko,potěšila jsi mě,velice děkuji i za fotky:-):-KŠátečky vypadají moc dobře a štrůdl je také krásný:-KTa náplň,co popisuješ se mi moc zamlouvá a určitě také vyzkouším;-)Díky:yes:

Dajda:Děkuji za zájem i komentář:-K Těsto na pivní štrůdl také znám,ale nepoužívám:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 2. 2015 18:35

Anna Kocikova: Aničko ty šátečky se mi moc nevyvedly ale štrúdl byl pohádka a já mám doma takového velmi rychlého kráječe štrudlu,že se divím,že jsem stihla fotku.:-O Ten štrudl mu velmi chutnal a mě taky.
Náplň byl tvaroh 500 g,cukr žloutek,citronová kura a vanilkový cukr. Potom do středu náplně šlo jedno najemno nakrájené jablíčko posypaáno jedním skořicovým cukrem a troškou krystalu. Na to 4 plátky másla zavinout a upéct.;-)

Dajda Dajda

9. 2. 2015 06:28

Já bych místo mléka nebo vody použila pivo. :-O Suroviny mi připomínají těsto na pivní štrůdl, které mám už léta vyzkoušené (500 g hladké mouky, 1/4 l piva, 1 100% tuk nastrouhaný na slzičky, sůl, jen ty žlouztky chybí). Suroviny smíchám jen tak hala bala a těsto dám do ledničky. Když trochu ztuhne, tak vyndám, rozválím a přeložím do čtverečku, a to po nějaké době opakuju. Druhý den nebo i později ho používám jako těsto listové. Někdy to zkusím s těmi žloutky.:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 2. 2015 21:21

Veronika.Hrozna:Verunko,Tvé komentáře mě potěšily a i to,že vidím,že jsi stejně mlsná,jako já;-):-DŠtrůdl je takový"hutnější"než šátečky:-)Ale když do šátěčků zabalíš např.malinké minikarbanátky,které předem osmažíš cca 3minutky z každé strany a po vychlazení zabalíš do těsta a upečeš do zlatova,tak je to také moc príma:-p
Jinak k té soli do těsta.Já dávám míň,protože někdy peču štrůdlík slaný i sladký zároveň.Ten slaný vždy malinko osolím před strčením do trouby.
Verunko,máslo jsem do tohoto těsta ještě nezkoušela,ale určitě by to šlo.Jen bych ho dala na půl s jiným tukem,třeba jako zrovna u těch"strakoničáků":yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: listové těsto na slano šátečky z listového těsta slané recept na domácí listové těsto slané šátečky z listového těsta domaci listove testo šátečky z listoveho testa slané náplně do listového těsta listového těsta slané domácí listové těsto recept listové těsto slané recepty slaná náplň do listového těsta listove te›sto recepty šátečky z listového těsta na slano slané šátečky listové testo domácí slané recepty z listového těsta slané z listového těsta listove testo slane recept listové těsto na slano štrudl z listového těsta na slano

Suroviny: tuk 100%, mouka hladká, mléko, voda, žloutek, sůl, olej, semínka lněná, semínka sezamová, lučina, pažitka, česnek, sůl, pepř mletý, olivy

TopRecepty.cz

Domácí listové těsto + slané šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jz5D