Roastbeef
Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 210 kJ / 1 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,90 g |
Tuky | 67,70 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 730 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 4,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase.
Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2012 23:34
senky: ty jo.. já to asi fakt prubnu.. podmínkou je, že miláček koupí portské.. chce to chce a pak se obětuju a ten zbyteček dopijuu jsem ale chytrá, coo však nejsem mladá, ani blbá
Drobek:
Drobek:
4. 8. 2012 23:34
rebeka:Nadi, vidím to takto aneb jak nejrychleji připravit roastbeef...koupíš cca kilo nízké roštěnce, dvě láhve kvalitního červeného, nejlépe z Argentiny stejně jako ten bejk, a vydáš se do Bystřice pod Hostýnem.
4. 8. 2012 23:32
Co je to za rány? To tluču čelem o zem jak se klaním. Dokonalost sama. Co já už viděl zku*vených roastbeefů... Tohle je přímo blbuvzdorné. Bod je snad samozřejmý, tak aspoň kytičku přidám.
4. 8. 2012 23:32
rebeka:nic, maso je zatažené a opečené na oleji a trošku šťávičky si pustí těším se na zítra na studený plátek, asi ani neusnu
4. 8. 2012 23:30
senky: a před transportem do trouby.. pekáč nevymažu, nepodlévám.. ničehož nic
4. 8. 2012 23:24
rebeka: nebóój, fakt v pohodě´nemám teploměr na maso, asi si ho pořídím
4. 8. 2012 23:14
Bože Jani to je nádhera+7Já jsem srabíkjá bych se toho bálaJsi šikula
4. 8. 2012 23:13
jan.alois: no, jak pro koho svíčkovou na smetaně.. to jo.. to dám ten zbytek.. bojím, bojím
4. 8. 2012 23:12
senky: a víš co je horší že tuto krásu zahlídl koutkem oka manžel a zařval: to chciiii tak ti pěkně děkuju
4. 8. 2012 23:08
senky:Dokonalost senky, máš můj obdiv.Já mám ve svých Apetitech vyhlédnuté dva recepty, ale mám z toho respekt.
Tys to dovedla k dokonalosti a proto by byla škoda, aby recept zapadl.+6
Tys to dovedla k dokonalosti a proto by byla škoda, aby recept zapadl.+6
4. 8. 2012 23:07
Kdo se bojí rostbeefu ,bifsteaku a svíčkové na smetaně . To je přece nejlehčí vaření. Bodík Ti dám.
4. 8. 2012 23:05
chocolate: je to lepší
4. 8. 2012 23:04
Toto je luxusní , maso vypadá šťavnatě - jen se zakousnout +3
4. 8. 2012 23:01
chocolate:díky za názor, taky o tom přemýšlím, moc mi k tomu ta čeština nejde jo jdu na to, když se na to tak dívám, máš recht
4. 8. 2012 23:00
rebeka: óóó vřelé díky nemysli, čuměla jsem do trouby furt jak puk, steak neumím, moje steaky mají podrážkový syndrom
Tuto úpravu jsem kdysi dávno zkoušela bez toho opečení a hrůza hrůzoucí škoda masa, ale toto mě nadchlo. vyzkoušej, fakt na tom nic není
Tuto úpravu jsem kdysi dávno zkoušela bez toho opečení a hrůza hrůzoucí škoda masa, ale toto mě nadchlo. vyzkoušej, fakt na tom nic není
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 39 sekundami
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 36 minutami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 1 hodinou
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 1 hodinou
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 1 hodinou
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 3 hodinami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělí hovězí maso? Které části jsou šťavnaté a libové
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: rosbeef rosbeef jak na nej rosbeef recept anglický roastbeef pohlreich anglický roastbeef anglický roastbeef recept rostbif podle pohlreicha roastbeef podle pohlreicha recept na anglický rostbíf roastbeef pohlreich rostbeef podle pohlreicha hovezi roastbeef rosbief roustbeef roastbeef recept pohlreich anglický rosbeef rozbeaf rozbeef anglický rostbíf podle pohlreicha rostbif
Suroviny: roštěnec nízký, víno portské, olej olivový, tymián čerstvý, hořčice hrubozrnná, sůl mořská, pepř mletý
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
63 názorů