Rostbíf s chřestem

sidera Kuchař: sidera

Hovězí maso 14 názorů

Suroviny

800 g nízkého roštěnce
sůl
pepř
olej
lžička hl. mouky
chřest
strouhaný parmazán
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa
stroužek česneku
provensálské koření
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, lojovatou stranu nařízneme ostrým nožem několika řezy, aby se nám maso neprohýbalo a necháme v chladu hodinu odležet.

  2. Potom maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Maso se na délku trochu smrskne, ale na výšku naopak zvedne.

  3. Zatažené maso vložíme na pekáček a za občasného polévání výpekem a obracení pečeme 45 minut při rozehřáté troubě na 200°C. Nakonec do šťávy přisypeme mouku a prohřejeme.

  4. Chřest dáme do zapékací misky, osolíme opepříme, přidáme česnek, zasypeme kořením a pokapeme olejem a octem a necháme chvilku v chladu odpočinout. Potom chřest zasypeme sýrem a v troubě zapečeme při 200°C 15 minut. Můžeme podávat s různými omáčkami, já míchám 2:1 tatarku s jogurtem a trochu přisolím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rostbíf s chřestem

  • Pavel Šusták Pavel Šusták(neregistrovaný)

    Rostbíf musí být růžový, jinak to není rostbíf, ale jen pečené hovězí maso. Sory, ale tento se vůbec nepovedl.

    Odpovědět

  • maxmilian maxmilian(neregistrovaný)

    .já také ne..:myslím ten chřest nemusim

    ...:

    Odpovědět

  • Vladimír Šmejkal , šefkuchař Vladimír Šmejkal , šefkuchař(neregistrovaný)

    Tomuto říkám špatně upečený roastbeef :-) a hodně divný chřest :)

    Odpovědět

  • ... ...(neregistrovaný)

    maso vypadá hezky ale ten chřest bych asi nejedl

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    No, pohádka:-p:yes:Vypadá to opravdu moc dobře:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Mně vyhovuje víc propečený a tenké plátky..nějak ten růžový nemusím..ale co jsem od známých slyšela, tak všichni ten růžový, mírně krvavý..Tento vypadá pro mne moc dobře..i s přílohou:-*Bodík:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    maris ja mam tiez radsej ruzovy a take tenucke platky...ale mozem ti povedat, este nikdy sa mi taky nepodaril...vzdy tak ako sidere....taky ruzovy som jedla iba v restike...

    Odpovědět

  • Marta Marta

    nádhera a pěkný recept:-p:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    To je moje gusto:yes::yes:+:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásné, já bych měla jen poznámku - mám ráda rostbíf uvnitř růžový, ten Tvůj by byl pro mě moc propečený, ale to je můj problém;-)

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Nádhera sidero :yes:

    Odpovědět

  • sidera sidera(autor receptu)

    Já maso také polévám olejem, :-S napsala jsem ho do surovin, ale pak už jsem koukám použila jenom pánev. To jsem teda ťuk :-*

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    davam +, je to uzasne jedlo....sparglu milujem a roastbeef tiez...ja maso potieram este horcicou a zalejem trochu olejom...nechavam odlezat az 24 hodin

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Nádhera!:yes::yes: Já bohužel nemám odvahu něco takového udělat. Měla bych strach, že to bude tvrdé, ale ty to máš luxusní:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty s chřestem hovězí rostbíf hovězí s chřestem recept s chřestem rostbeef pohlreich hověží maso s chřestem roztbíf roastbeef recept maso s chřestem jak se dělá rostbíf roustbif vepřový rostbíf pohlreich rostbeef hovězí chřest připrava rostbífu s chřestem veprovy rostbif recept chřest s hovězím masem roastbeef s chrestem maso na rostbif

Zapomněl/a jsem heslo