

Rostbíf s chřestem
Suroviny
- 800 g nízkého roštěnce
- sůl
- pepř
- olej
- lžička hl. mouky
- chřest
- strouhaný parmazán
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- stroužek česneku
- provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Maso odblaníme, lojovatou stranu nařízneme ostrým nožem několika řezy, aby se nám maso neprohýbalo a necháme v chladu hodinu odležet.
Potom maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Maso se na délku trochu smrskne, ale na výšku naopak zvedne.
Zatažené maso vložíme na pekáček a za občasného polévání výpekem a obracení pečeme 45 minut při rozehřáté troubě na 200°C. Nakonec do šťávy přisypeme mouku a prohřejeme.
Chřest dáme do zapékací misky, osolíme opepříme, přidáme česnek, zasypeme kořením a pokapeme olejem a octem a necháme chvilku v chladu odpočinout. Potom chřest zasypeme sýrem a v troubě zapečeme při 200°C 15 minut. Můžeme podávat s různými omáčkami, já míchám 2:1 tatarku s jogurtem a trochu přisolím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rostbíf s chřestem
-
Rostbíf musí být růžový, jinak to není rostbíf, ale jen pečené hovězí maso. Sory, ale tento se vůbec nepovedl.
-
.já také ne..:myslím ten chřest nemusim
...: -
Tomuto říkám špatně upečený roastbeef
a hodně divný chřest :)
-
maso vypadá hezky ale ten chřest bych asi nejedl
-
No, pohádka
Vypadá to opravdu moc dobře
-
Mně vyhovuje víc propečený a tenké plátky..nějak ten růžový nemusím..ale co jsem od známých slyšela, tak všichni ten růžový, mírně krvavý..Tento vypadá pro mne moc dobře..i s přílohou
Bodík
-
maris ja mam tiez radsej ruzovy a take tenucke platky...ale mozem ti povedat, este nikdy sa mi taky nepodaril...vzdy tak ako sidere....taky ruzovy som jedla iba v restike...
-
nádhera a pěkný recept
-
To je moje gusto
+
-
Krásné, já bych měla jen poznámku - mám ráda rostbíf uvnitř růžový, ten Tvůj by byl pro mě moc propečený, ale to je můj problém
-
Nádhera sidero
-
Já maso také polévám olejem,
napsala jsem ho do surovin, ale pak už jsem koukám použila jenom pánev. To jsem teda ťuk
-
davam +, je to uzasne jedlo....sparglu milujem a roastbeef tiez...ja maso potieram este horcicou a zalejem trochu olejom...nechavam odlezat az 24 hodin
-
Nádhera!
Já bohužel nemám odvahu něco takového udělat. Měla bych strach, že to bude tvrdé, ale ty to máš luxusní