

Hrášková polévka podle Pohlreicha
Suroviny 4 porce
- 300 g hrášku (čerstvý lepší, může být i mražený)
- 2 střední brambory
- 150 g slaniny
- 1 litr vývaru
- 1 cibule
- smetana
- česnek
- pepř
- sůl
- toustový chléb na krutonky.
Postup přípravy receptu
Hrášek necháme rozmrznout ve vlažné vodě a necháme okapat. Mezi tím na oleji (použila jsem domácí sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli a 50 g slaniny.
Přidáme hrášek (4 lžíce si dáme stranou) a na kostičky nakrájené brambory. Orestujeme a po chvíli přilijeme vývar, přidáme česnek, pepř a sůl. Po změknutí brambor polévku odstavíme z ohně a rozmixujeme dohladka.
Na zjemnění chutě přidáme smetanu a necháme přejít varem. Po dochucení na talíři ozdobíme opečenou slaninou, přisypeme zbytek hrášku a z toustového chleba krutonky.
Poznámka od kuchařky
Z pořadu ANO,ŠÉFE!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrášková polévka podle Pohlreicha
-
Výborná polévka. Jen jsem ještě přidala špetku muškátového oříšku, aby to mělo říz. ????????????????
-
Vařila jsem již několikrát. Super recept, výborná polévka
-
Vařila jsem na přání dětí - byla výborná!!!!
-
Pana Pohlreicha obdivuji, je to skvělý kuchař.
Stačilo pár triků a polévka se povedla na jedničku.
-
Dnes jsem dělala z mraženého hrášku a je opravdu dobrá, hlavně děti si pochutnaly. Držela jsem se receptu, jen jsem si ještě zvlášť uvařila trošku brambor, až byly hotové, dala do nich prohřát ten zbytek hrášku a celé vlila na konci do rozmixované polévky...Nahoru krutonky z rohlíku, slaninu už jsem nedávala...Dobrota
-
A těch zbylých 100g slaniny dáváte na hotovou polévku??? děkuji ????
-
Dobrá polévka. Dosud jsem dělala hráškový krém dle jiného receptu. Taky je výborný, ale je tam mouka. A té se snažím vyvarovat. Určitě budu dělat častěji .
-
luxusní
víc nemám co říct :)
-
Polévka je moc dobrá, brambory jí krásné zahustí a to jsem nedávala smetanu,manželovi nedělá dobře na žaludek. Jinak všechno podle receptu. Asi změním názor na pana Pohlreicha
-
Vynikající hrášková polévka. Už jsem dvakrát dělala na štědrovečerní večeři a vždy velký úspěch. Dnes jsem ji dělala také, k obědu, trochu jako takový větší předkrm
... je chuťově nepřekonatelná.
-
Moc dobrá
neměla jsem slaninu, tak jsem dala kousek schwartzwaldské šunky. Dávám bodík a ukládám do oblíbených
-
Polévka byla dnes k obědu a je moc dobrá, přidala jsem majoránku.
. Děkuji za recept.
-
Polévka měla úspěch
. Smetanu jsem nedávala, jen trochu plnotučného mléka. Děkuji za recept
-
Skvělá, rád dělám věci které jsou dobré a chutné a podle pana Pohlereicha jsou vždy skvělé
-
Famózní. Jinou už nedělám!