Roastbeef
Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 210 kJ / 1 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,90 g |
Tuky | 67,70 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 730 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 4,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Musím se přiznat, že tento rostbíf (psáno česky :)) ) byl můj první podobný pokus v životě, vzala jsem si na pomoc recept z Apetitu a rady p. Václava Friče, kuchaře, který v Apetitu uvádí seriál o mase.
Roastbeef jsem podávala teplý, s http://www.toprecepty.cz/recept/27786-omacka-ke-gr... a protože součástí večeře byla i velká studená mísa i s http://www.toprecepty.cz/recept/14694-podmaslove-b...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2012 14:17
polykám polykám už nepolykám,ale nechutně slintám miluji roastbeef, ale ty máš štěstí na to kvalitní masíčko a za více než velmi slušnou cenu- no o tom se nám může jenom zdát, škoda
6. 8. 2012 16:23
tak ten se teda povedl, úžasné, já rostbíf miluju
6. 8. 2012 11:55
krása
5. 8. 2012 19:27
Není co dodat +
5. 8. 2012 17:43
krása
5. 8. 2012 17:34
Senky opravdu mistrovské díloJeště jsem nikdy nedělala a to už mi nějaký ten rok jeZasloužený bodík
5. 8. 2012 16:57
nádhera
5. 8. 2012 16:54
to je úúúúžasné. Nikdy jsem si na tohle netroufla, a to, dle mých strávníků, vařím dobře. Ale tohle je sen..... sbad si někdy troufnu, protože přesně tohle miluju. Mňam.
5. 8. 2012 16:44
Milé dámy a pánové děkuji za kladné ohlasy, moc mě to těší a budu ráda, když vyzkoušíte a nemyslete, byla ve mně velmi malá dušička a prdelkou jsem cvakala drát strachem, abych maso nemusela pak pomlet nebo něco takového od pánve ani trouby jsem se nehla ani na krok
yanull:Jaňulko, maso mám z místní..tedy z vedlejší dědiny... z BIO farmy, její spolumajitelka je naše pacientka a když poráží vždycky prodávají, objednávky mají půl roku dopředu a dělají tzv balíčkytzn, že do tašky buď po 5 nebo 10 kg připraví od každého druhu masa odpovídající díleček. Ta 10 kg taška mě vyšla
asi na 1300 Kč to jde, že jo
yanull:Jaňulko, maso mám z místní..tedy z vedlejší dědiny... z BIO farmy, její spolumajitelka je naše pacientka a když poráží vždycky prodávají, objednávky mají půl roku dopředu a dělají tzv balíčkytzn, že do tašky buď po 5 nebo 10 kg připraví od každého druhu masa odpovídající díleček. Ta 10 kg taška mě vyšla
asi na 1300 Kč to jde, že jo
5. 8. 2012 16:08
5. 8. 2012 15:12
Tak toto prubnu také, protože mne tvoje foto nadchlo
5. 8. 2012 12:43
senky: Senky, úžasné dílo a tak, jak jsi ho ty udělala, to už je vysoká-neli nejvyšší kuchařský UM a každý ho neumí Já dělám biftečky ap., ale Roastbeef jsem nikdy nedělala a jsem přesvědčená, že takový by nebyl jak máš ty. Dávám 24.bod
5. 8. 2012 11:35
Tak to je krása Smekám Na to jsem nenašla odvahu a ani nenajdu. Byla by škoda pokazit tak drahé maso, takže se budu dál koukat mlsně na krásné obrázky a tiše závidět
5. 8. 2012 11:02
parada , a jasne ze bod odo mna
5. 8. 2012 10:04
Luxusní záležitostkrásné masénko,jen koukám s otevřenou pusou moc se ti to Senky povedlo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 2 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 3 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 34 minutami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 1 hodinou
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 2 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 2 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě
Další recepty
Tématické fráze: rosbeef rosbeef jak na nej rosbeef recept anglický roastbeef pohlreich anglický roastbeef anglický roastbeef recept rostbif podle pohlreicha roastbeef podle pohlreicha recept na anglický rostbíf roastbeef pohlreich rostbeef podle pohlreicha hovezi roastbeef rosbief roustbeef roastbeef recept pohlreich anglický rosbeef rozbeaf rozbeef anglický rostbíf podle pohlreicha rostbif
Suroviny: roštěnec nízký, víno portské, olej olivový, tymián čerstvý, hořčice hrubozrnná, sůl mořská, pepř mletý
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
63 názorů