Kysané zelí do sklenic
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2016 15:44
lubinka: Jestli máš tu 3l sklenici, víško na ni, tak to dej do větší. Kamarádka měla ve sklepě v sudu a podle mne zkusila tohle jen tak do té větší sklenice a pak si ho nemohla vynachválit . Když to kysá, mám to taky doma a nic nesmrdí!!
20. 8. 2016 13:44
Jana Remkova: Moc děkuju za odpověď. Zkusím to z těch 3 kg zelí a nechát bublat v kuchyni (snad manžel ten smrádeček vydrží, koneckonců bude to hlavně pro něj) na víc kg pro začátek si netroufnu. A ještě jeden dotaz, můžu tam dát celý kmín, nebo dávate drcený
20. 8. 2016 12:40
lubinka: Ahoj. K otázce množství ze 3 kil bych řekla max 4 sklenice 0,7. Kupuji cca 10 kg a mívám tak 10-12 sklenic.
Ohledne toho místa uložení..No, mám sklep, ale je tam docela teplo a ta voda se z toho zelí odpařuje. Když se odpaří hodně, zelí zhnědne a není použitelné. Nicméně, z toho množství, které jsem měla mi za ten rok zhnědly asi 3 sklenice. Ostatní byly skvělé a některé dokonce vydržely ještě z předloňska. Opravdu záleží na tom, kolik té zelné šťávy ve sklenici necháme. Když sklenici pak přinesu ze sklepa, hned otevřu a zaliju studenou vodou. Někdy i mírně osolím, zmáčknu zelí a dám do lednice
Ohledne toho místa uložení..No, mám sklep, ale je tam docela teplo a ta voda se z toho zelí odpařuje. Když se odpaří hodně, zelí zhnědne a není použitelné. Nicméně, z toho množství, které jsem měla mi za ten rok zhnědly asi 3 sklenice. Ostatní byly skvělé a některé dokonce vydržely ještě z předloňska. Opravdu záleží na tom, kolik té zelné šťávy ve sklenici necháme. Když sklenici pak přinesu ze sklepa, hned otevřu a zaliju studenou vodou. Někdy i mírně osolím, zmáčknu zelí a dám do lednice
20. 8. 2016 11:26
A hlavně jsem zapomněla poděkovat za moc hezký recept, moc se mi líbí, přidávám do svých oblíbených + další bodík
20. 8. 2016 11:24
Jani prosím vás, chci letos už konečně to kysané zelé udělat (počkám až bude zimní zelí), kolik je ze 3 kg zelí 0,7 l sklenic ? A pak - bydlíme v paneláku, klasický sklep nemáme, je to jenom taková malá špeluňka na patře, ke ale chladno rozhodně není, vydrží mi to tam ?. Za odpověď děkuju.
9. 11. 2015 13:13
Marie: No jo, zelí zrovna nevoní . Pokud máš teplejší sklep, zanes to tam. Jinak třeba vydržet
9. 11. 2015 00:02
Před třemi dny jsem naložila zelí a teď je puch po celém bytě.kdy to přestane být cítit.vůně dobrá,ale když je něčeho moc....
31. 10. 2015 23:13
karlos: Musí se zavíčkovat. Dokonce jsem zjistila, že se klidně mohou použít i šroubovací víčka
31. 10. 2015 21:34
karlos: chci se zeptat, zda při nakládání zelí do sklenic se omnia víčka jen přiklopí nebo se mají zavíčkovat hlavou. Děkuji za radu.
31. 10. 2015 21:25
Helena:
benzd:
benzd:
25. 10. 2015 19:15
Mates: Hmm, těžko říct. Mám zrovna naloženo, asi 3 dny. Nesetkala jsem se s tím . Kdyby to bylo v sudu, myslím by to nebylo na závadu, ale ve sklenicích opravdu nevím. Třeba někdo poradí, pokud má podobnou zkušenost ..
25. 10. 2015 19:01
Chtěl bych se zeptat na zelí se mi objevil bílý povlak co stim je zkažené?
15. 10. 2015 21:16
Merylas: Maruško a jak to děláš? To otvíráš ty sklenice? Hmm, tak to jsem ještě nedělala. Ale pokud s tím máš zkušenost, nemám problém
15. 10. 2015 16:48
Daša: Já po bouřlivém vykvašení do sklenic, pokud je třeba, dolévám převařenou a malinko osolenou vodu. Studenou.
15. 10. 2015 16:30
Daša: Nemusí to tak být. Já, když to mám doma ze začátku, tak to puká a teče ven. Na plechu, na kterém to mám je kupa vody. Pak se to zmírní. Neboj nic, dobře to dopadne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 8 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 21 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 42 minutami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 46 minutami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 2 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 2 hodinami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 3 hodinami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
20 nejlepších receptů z kysaného zelí: Co je pro vás nejlákavější?
Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice: Příprava se dá zvládnout v pohodě i v panelákovém bytě. Ta chuť za to rozhodně stojí
Alsaské zelí neboli šukrut: Vydatná specialita s klobásou a bramborami voní po česneku a víně a skvěle zasytí celou rodinu
Další recepty
Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty
Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
242 názorů