Africký hrnec
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 253,72 g |
Tuky | 11,99 g |
Vláknina | 23,92 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 43,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala jsem se pořadem VIP Prostřeno, kde toto jídlo vařil Pavel Vítek. Už při sledování jsem měla pusu plnou slin a bylo mi jasné, že to musím co nejdříve vyzkoušet. :-). Recept jsem mírně upravila možnostem (kuchyňským zásobám a úrodě zahrádky), dopadlo to fantasticky, je to opravdu skvělá dobrůtka, zvlášť pro milovníky pikantních jídel.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 8. 2012 20:02
Super
24. 8. 2012 17:55
Tenhle díl jsem zrovna viděla, já raději používám kokosové mléko než samotný kokos, ale ty chutě jsou stejně dobré
24. 8. 2012 17:36
Super, také se mi to při sledování vaření pana Vítka moc líbilo a také se chystám vyzkoušet, ale nemám tolik druhů koření, takže dokoupím a jdu do toho, jsem zvědavá co s tím udělá ten kokos .... posílám bod a recept ukládám.
24. 8. 2012 16:50
Danca:jsi šikulka, to já se vždycky natrápím s fotákem Ale já mám už starý 3 roky a nebudu kupovat nový.
24. 8. 2012 16:48
jarka skrobakova: Jarmilko, víš ale, kolik jsem těch fotek udělala??? A jakou mi dalo práci vybrat nějaké použitelné?? Na focení jsem holt expert
24. 8. 2012 16:46
Všem vám moc děkuji.
Myslím, že v tomto receptu jde zeleninku různě obměňovat, podle toho, jaká je zrovna po ruce. V původním receptu je také bílé víno, ale protože jsem ho neměla, podlila jsem jen vodou. Příště s tím vínem zkusím, uvidíme, jak se to odrazí na chuti
Myslím, že v tomto receptu jde zeleninku různě obměňovat, podle toho, jaká je zrovna po ruce. V původním receptu je také bílé víno, ale protože jsem ho neměla, podlila jsem jen vodou. Příště s tím vínem zkusím, uvidíme, jak se to odrazí na chuti
24. 8. 2012 16:39
také se mi moc líbil rcp od Pavla Vítka, ale i v Tvém podání Danuš je toto jídlo skvostné. Foto luxus. Vše na jedničku s hvězdičkou
24. 8. 2012 16:23
Eliza: a na ten koláč se chystám taky, vypadal báječně
24. 8. 2012 16:22
eliza: vařil neměla jsem tolik času, začala jsem s přípravou v 11hod, ale chutnalo to i tak báječně. Ještě nám zbylo na zítra, tak si myslím, že se chutě rozleží a ochutnáme a pak porovnám...Pokud ovšem naši skřítci, co nám v noci navštěvují ledničku, nebudou moc hladoví...
24. 8. 2012 16:02
Já se zase chystám na ten jeho jablečný koláč... Dančo, nevařil to pan Vítek déle? Aby se prostoupily chutě?
24. 8. 2012 15:41
Taky jsem sledovala jeho vaření recept se mi moc líbí určitě vyzkouším a Tobě bodík posílám+9
24. 8. 2012 13:58
Bibinka: Pavel Vítek opravdu moc dobře vaří... a je to i velký sympaťák
24. 8. 2012 13:55
Danca: Dančo, přesně na tento recept jsem se v pořadu zaměřila a moc se mi líbil, tak teď se mi líbí ten tvůj Ten Pavel Vítek vaří moc dobře že Máš 7.boda
24. 8. 2012 13:42
Já na to taky koukala, jsem ráda, žes to zrealizovala, budu tě napodobovat
24. 8. 2012 13:27
Danco ukládám si, máš to krásné+4
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 16 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Schiacciata/skiačata sendvič
Přidáno před 21 hodinami
Burgery z trouby
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 9 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
bohdana uvařila před 9 hodinami
Smažená niva se slaninou a listovým špenátem
Hanes uvařila před 9 hodinami
Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
likan1985.lj uvařila před 9 hodinami
Karbanátky
Kubovat@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Sloní žrádlo 3
SimonaTr uvařil před 10 hodinami
Dýňové knedlíčky
HankaSz uvařila před 11 hodinami
Rychlé zapečené chleby
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Perníkový koláč s jablky a mascarpone
Eliška_ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dvojctihodné koláčky podle receptu Jiřiny Bohdalové: Voní máslem a povidly a vydrží dlouho vláčné
Aksamitník je nenáročná letnička. Poradíme, jak rostlinu pěstovat, aby bohatě kvetla
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Další recepty
Tématické fráze: vip prostřeno recepty vip prostřeno recepty pavel vítek vip prostřeno pavel vítek vip prostřeno pavel vítek recepty recepty vip prostřeno pavel vítek dynová polévka pavla vítka vip recepty pavel vítek recepty recepty pavla vítka vip prostřeno recepty vítek dýňová polévka pavel vítek africký hrnec podle pavla vítka pavel vítek prostřeno vip recepty pavel vítek recepty z vip prostřeno pavel vítek prostřeno prostřeno pavel vítek prostřeno vip recepty prostřeno recepty pavel vítek recepty vip prostřeno
Suroviny: prsa kuřecí, olej, zázvor čerstvý, česnek, koření kari, kurkuma, římský kmín mletý, koriandr, mrkev, celer, cibule, cuketa, paprika čerstvá bílá, kapie červená, pórek, rajče, feferonka, kečup ostrý, kokos strouhaný, sůl
Africký hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6Jk
49 názorů