Králík podle uzenáře – podle knihy Králík na 250 způsobů od Pavla Biška
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 732 kJ / 892 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,60 g |
Tuky | 74,77 g |
Vláknina | 8,90 g |
Cholesterol | 202 mg |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 2,79 g |
Sacharidy | 22,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nedejte se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové – tak rychle, jak rychle se podusí králík.
Ten správný šmak celému receptu dodá citrón a zelená petrželka!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2010 06:37
Jahoda - spařuje se horkou vodou, aby se maso "zatáhlo" a je pak uvnitř šťavnatější, ale nemusíš to dělat, můžeš ho třeba na tuku napřed opražit ze všech stran a pak podlít a bude to stejné.
21. 4. 2010 22:00
Spagi, dík, aspoň Ty chápeš, jak to myslím
21. 4. 2010 21:55
jahoda já jsem to taky nikdy nedělala, možná je to jen zvyk.
21. 4. 2010 21:35
Na králičím mase jsme vyrostli, ale nepřejedla jsem se ho. Zajímavý recept, jen jsme ho nikdy nespařovali vřelou vodou. Není to škoda ho tak trestat
To je tedy pro mě novinka a nevím ani proč se to dělá???
21. 4. 2010 21:03
Králičí recepty vítám.
21. 4. 2010 19:43
Betynko, žížalka to ale myslela dobře - ona měla ten dlouhý název proto, aby bylo jasné, o čem je recept. Ty máš v názvu odkaz, odkud jsi čerpala, takže ten odkaz klidně jde do poznámky. Žížalka to nemyslela zle, ale klidně ten název tak nechej
21. 4. 2010 19:06
zizalo - rozhodně asi jako tvůj recept: Tvarohové knedlíky se špenátem v omáčce ze sušených rajčat proč by měl vadit dlouhý název?
21. 4. 2010 18:53
Marcelo tak to se mi líbí.
21. 4. 2010 18:53
Marcelo, nešlo by dát druhou část názvu do poznámky pod receptem? Takhle je to zbytečně dlouhé, ne?
21. 4. 2010 18:28
Hmmmmm, ukládám a za...3
21. 4. 2010 18:17
Marci, tak to musí být dobrota!! Já moc ráda vařím králíka, pokud ho tedy seženu.. Samozřejmě, že super by byl domácí, ty v obchodech..., ale co nadělám, když jiný není. Tohle si ukládám a určitě brzy vyzkouším, ikdyby s kuřetem
21. 4. 2010 17:43
Tak to musí být bašta
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 4 hodinami

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 8 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 11 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Právě bylo uvařeno:

Rychlá marináda na kuře
uvařil/a mazlak
před 6 hodinami

Jednoduchá mramorová bábovka
uvařil/a Aelin
před 8 hodinami


Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a siana
před 9 hodinami

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
uvařil/a Wanilor
před 10 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a 41744
před 12 hodinami

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
uvařil/a MarieKris
před 13 hodinami

Snadný štrúdl
uvařil/a Lenka Cech
před 13 hodinami

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Alenapalanova
před 14 hodinami

Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
uvařil/a Hanes
29. 6. 2022 21:39
Další recepty
Tématické fráze: domácí šunka z králíka králík na 250 způsobů kuchařka králík na 250 způsobů domaci uzenař kaldoun z kralika parky z kralika králík na 100 způsobů šunka z králíka recepty sunka z kralika jak spařit králíka uzeni kralika priprava uzeni kralika šunka z králíka recept kralici kucharka králík v šouletu soulet z kralika příprava králíka na uzení králík na sto způsobu králík šunka jak podusit kralika
Suroviny: králík, šunka, žampióny, párky, cibule, tuk, máslo, smetana ke šlehání, bujón, šťáva citronová, sůl, pepř, petrželka zelená, mouka hladká
Králík podle uzenáře – podle knihy Králík na 250 způsobů od Pavla Biška
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y78K
12 názorů