Králík podle uzenáře – podle knihy Králík na 250 způsobů od Pavla Biška

Betyna Kuchař: Betyna

Doba přípravy: 1 hodina Jiné maso 12 názorů

Suroviny

Naporcovaný králík
50 g šunky
100 g žampionů nakrájet (nebo konzervu)
1 párek
1 cibule
2 lžíce tuku (olej nebo sádlo)
1 lžíce másla
1 dl smetany ke šlehání
kousek bujonové kostky
citronová šťáva - podle chuti
sůl
pepř
zelená petrželka
1 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat.

  2. Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou, přidat kousek bujónu. Přikrýt pokličkou a podusit do měkka.

  3. Mezitím nakrájet šunku na nudličky, párek na kolečka a žampiony na plátky (nebo konzervu žampionů), vše podusit na másle, zaprášit moukou, osmahnout, zalít smetanou a dusit cca 2 minuty.

  4. Směs přidat k měkkému králíkovi, dochutit citrónem přidat nakrájenou zelenou petrželku, provařit.

    Je možné namísto králíka použít jakékoliv drůbeží maso.

Poznámka

Nedejte se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové – tak rychle, jak rychle se podusí králík.

Ten správný šmak celému receptu dodá citrón a zelená petrželka!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Králík podle uzenáře – podle knihy Králík na 250 způsobů od Pavla Biška

  • Betyna Betyna(autor receptu)

    Jahoda - spařuje se horkou vodou, aby se maso "zatáhlo" a je pak uvnitř šťavnatější, ale nemusíš to dělat, můžeš ho třeba na tuku napřed opražit ze všech stran a pak podlít a bude to stejné.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Spagi, dík, aspoň Ty chápeš, jak to myslím :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    jahoda já jsem to taky nikdy nedělala, možná je to jen zvyk. ;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Na králičím mase jsme vyrostli, ale nepřejedla jsem se ho.:-p Zajímavý recept, jen jsme ho nikdy nespařovali vřelou vodou. Není to škoda ho tak trestat:-)) To je tedy pro mě novinka a nevím ani proč se to dělá???:-O:yes:

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Králičí recepty vítám.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Betynko, žížalka to ale myslela dobře - ona měla ten dlouhý název proto, aby bylo jasné, o čem je recept. Ty máš v názvu odkaz, odkud jsi čerpala, takže ten odkaz klidně jde do poznámky. Žížalka to nemyslela zle, ale klidně ten název tak nechej ;-);-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna(autor receptu)

    zizalo - rozhodně asi jako tvůj recept: Tvarohové knedlíky se špenátem v omáčce ze sušených rajčat :-8 proč by měl vadit dlouhý název?

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Marcelo tak to se mi líbí.:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Marcelo, nešlo by dát druhou část názvu do poznámky pod receptem? Takhle je to zbytečně dlouhé, ne? :-8

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Hmmmmm, ukládám a za...3:yes::-*:-p;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Marci, tak to musí být dobrota!! Já moc ráda vařím králíka, pokud ho tedy seženu.. Samozřejmě, že super by byl domácí, ty v obchodech...:no:, ale co nadělám, když jiný není. Tohle si ukládám a určitě brzy vyzkouším, ikdyby s kuřetem;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • variel variel

    Tak to musí být bašta:-):-8:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí šunka z králíka králík na 250 způsobů kuchařka králík na 250 způsobů domaci uzenař kaldoun z kralika parky z kralika králík na 100 způsobů šunka z králíka recepty sunka z kralika uzeni kralika priprava uzeni kralika šunka z králíka recept kralici kucharka jak spařit králíka králík v šouletu soulet z kralika příprava králíka na uzení králík na sto způsobu králík šunka kuchařka králík

Zapomněl/a jsem heslo