Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 128,19 g |
Vláknina | 19,46 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2021 18:16
Tak když už tedy smetana, pak bych se nebál ani kyselých okurek a rybí hlavy. Dobrou chuť.
9. 1. 2021 13:26
Dobrý den, přidávám fotečku. Se smetanou jsem to neznala a je moc dobrý.
3. 1. 2021 18:41
Dělám ho stejně,jen bez smetany..zahustím mlékem a moukou.:) Výborná záležitost. :)
29. 11. 2020 20:42
Stejný recept, jak moje rodina dělá už pomalu 3 generace. Ovšem bez smetany. To jsem nikdy nepochopil...proč jako...kvůli zjemnění chuti? Tak to míň okořením. Obecně já vařím od "oka" jak by řekli thaici foneticky "aga aga" = tak akorát, podle očí. Jinak slušný tip jak vylepšit recept je místo vody, dát vývar, já dal 1,5l hovězího, silného jak by řekl pan Pohlreich (noha od prd*le). netřeba žádný bujon a chuť byla jinde. Asi by se na tu smetanu fakt vykvák.
24. 4. 2020 11:13
Moc dobry, zahustila jsem nastrouhanou bramborou, a nedávala smetanu :)
19. 4. 2020 11:56
Robas: Sdílím Tvůj názor .. to jídlo samozřejmě může být s jistým sebezapřením poživatelné, ale s gulášem to opravdu nemá naprosto NIC společného. Proboha, recept na guláš prostě nemůže obsahovat větu : "osmažte cibulku do sklovata" !!!! Karamelizace cibulky patří k základním technologickým postupům při přípravě jakéhokoliv typu guláše a nedá se uspěchat, právě naopak. Trvá to minimálně hodinu a čtvrt a rychleji to prostě nejde. A smaží se do tmava, nesmí se to ovšem přehnat. Tu smetanu do "guláše" .. to snad ani nechci komentovat.
14. 4. 2020 14:31
Uvařeno už po několikáte a nám chutná, vody dávám 1,7l to co se vleze do konvice na ohřatí vody 8ks špekáčků a 6-7ks stroužku česneku a dále dle receptu, koření dle oka..a vždy nám chutnal.
11. 3. 2020 01:30
Tenhle recept chválí hromada lidí, přitom je v něm oproti standardnímu buřtguláši navíc jen smetana a "namíň" nedosmažená cibule. Kromě toho mně osobně tam chybí kmín a více česneku. Buřtguláš, který děláme doma, má nejblíž k fotkám od Colomba65 (tam bude o dost víc vody, nebo o dost míň smetany ). Vzhledem k množství komentářů bych rád vyzkoušel recept přesně tak, jak je napsán a proto tímto prosím autorku o uvedení pokud možno přesného množství VODY (zřejmě nejsem první). Děkuji
9. 3. 2020 12:29
Smetanu do guláše? To si pletete s kuřetem na paprice ????????
A když už tu "paní kuchařko" kritizujete ostatních 150 receptů, tak byste aspoň měla vědět, co dělá barvu jakéhokoli guláše. Páč když slyším paprika, začínám vidět rudě
Barvu guláše totiž dělá cibule, čím tmavší cibule, tím tmavší guláš, víme?
27. 1. 2020 10:52
Včera jsem nento guláš dělala ,použila jsem vývar z uzeného masa a smetanu také ,co na to říct Mňamka
27. 1. 2020 09:24
Petrpan: Nikdy do buřtguláše nedávám smetanu, nějak mi to s uzeninou nejde dohromady, buřtguláš ale miluju, i když uzeniny nejím
17. 1. 2020 13:47
Dnes udělaný a super. Díky za velmi dobrý tip. ????????????????????????????????S. J. Kántry
15. 1. 2020 19:44
Dobrý den, dnes jsem zkusila vás recept, ale neměla jsem doma smetanu na vaření, ale ke šlehání. Guláš je hutnejsi, neudělala jsem chybu s tou smetanou?
25. 11. 2019 13:04
Guláš je skvělý, dnes jsem vyzkošel. Bohužel nebyla smetana, ale dal jsem tem kvalitní máslo a nemá chybu. Příště určitě vyzkouším se smetanou.
6. 6. 2019 10:41
Kolik té vody prosím? :)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 8 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 4 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 4 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 4 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 5 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 5 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 7 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
106 názorů