Caponata
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 147 kJ / 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 1,10 g |
Vláknina | 13,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 56,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Caponata se podává s pečivem, je to typický sicilský předkrm, ale výborně se hodí i jako pikantní příloha ke grilovanému masu, nebo se může podávat s těstovinami.
Do caponaty se mohou přidat i rozinky.
Na fotce nenajdete piniové oříšky, protože je momentálně nemám, ale patří tam.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 7. 2013 19:01
Luxusní foto ta bazalka je tam jako šperk
15. 7. 2013 18:59
jarka skrobakova: Jaruško děkuju
15. 7. 2013 18:19
Krásný recept, já bych si pochutnala Maruško + 3
15. 7. 2013 18:03
maris: a ja som sa čudovala, prečo sa mi stále čká (škytá)...a to ty si na vine!
15. 7. 2013 17:25
magdalenka: s receptem jsem myslela hlavně na Tebe
15. 7. 2013 17:22
Som z toho mimo, že varíš ako Sičílčanka ...zo surovín mám iba lilek a rajčata, ale budem konzultovať s rodeným Italom, som zvedavá...
15. 7. 2013 17:10
Jitkas: děkuju, jsem moc ráda, že jsi mi ji schválila
15. 7. 2013 17:01
maris: Mas ji perfektni, dobre jsi studovala, presne tak se dela!! Ja tez rozinky nedavam, kdyz nemas piniove orisky, muzes nahradit oloupanou mandli a nebo nic, ne vsichni je tam davaji.
15. 7. 2013 16:56
maris: tohle by mně zaručeně chutnalo
15. 7. 2013 16:44
rebeka: děkuju ne, ne, to jsem nevymyslela, je to známé jídlo, jen jsem si přečetla spoustu receptů na internetu a taky je jeden v Apetitu / 2005 / a něco jsem z nich vybrala, protože suroviny nejsou striktně určené, je možné více obměn.
15. 7. 2013 16:38
Moc hezké Tos vymyslela sama Já takovou invenci nemám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 9 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 58 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 4 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 6 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kaponáta dýňová caponata sicilská caponata zeleninová caponata lilková caponata caponara caponáda caponata z lilku caponata z dyne capponata dyňová kaponata kapunata capunata salát caponata caponnata caponatta zapečená caponata sicilska kaponata kaponáta recept sicilská caponnata
Suroviny: lilek, celer řapíkatý, cibule, rajče, olivy zelené, kapary, ocet vinný, cukr hnědý, olej olivový, sůl, bazalka čerstvá
Caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p0Z
26 názorů