Houbový pekáček
Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Když v lesích díky deštivému počasí houby rostou, nasbíráme si košík hříbků a připravíme lahodný pekáček.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,21 g |
Tuky | 94,58 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 857 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 11,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) - je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy - jak je ten svět malý :)))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 9. 2013 20:48
16. 9. 2013 20:41
Jani, cibule mě napadla taky, ale byla by asi udušená, ne opečená - dlouho se to v té smetaně vaří, až nakonec opeče - ale pak jsem na ni zapomněla
16. 9. 2013 20:29
16. 9. 2013 20:26
16. 9. 2013 20:16
16. 9. 2013 20:14
(závidím, včera som našla 8 hríbov, z toho len 2 pravé, zvyšok modráky a suchohríby...)
16. 9. 2013 20:06
16. 9. 2013 19:59
16. 9. 2013 19:58
16. 9. 2013 19:55
16. 9. 2013 19:54
16. 9. 2013 19:52
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 49 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 54 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Ryzec je považován za krále mezi houbami. Jedna z nejlepších hub vyniká svou chutí a je skvělá na kmíně i na kyselo
Houby jsou pochoutkou, ale hůře stravitelnou. Měli bychom to mít na paměti při jejich úpravě a konzumaci
Další recepty
Tématické fráze: houbový pekáč houbovec recept houbové recepty recepty s houbami recept houbovec houby v pekáčku houbový pekáč recept recept houby houba dutonožka houbovypekaček recept na houby dutonožka houbovej pekáček dutonožka recept houbařský pekáček dutonožka recepty pekacek pekáček z hub hobový pekáček hribový pekáček
Suroviny: houba hřib, slanina anglická, sůl, kmín celý, česnek, koření grilovací, máslo, smetana ke šlehání
Houbový pekáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxDx
57 názorů