Dutonožky v paprikové panádě

Danca Kuchařka: Danca

Houby 18 názorů

Suroviny

hřiby dutonohé (dutonožky)
sůl
hladká mouka
vejce
trochu mléka
papriková pasta (např. Saba od Hamé - viz. foto č. 3)
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houbám odstraníme nožky a klobouky opatrně očistíme papírovou utěrkou (nemyjeme, aby nenasákly vodou.

  2. Vejce rozšleháme s trochu mléka a přidáme do nich paprikovou pastu (podle chuti, já jsem dala na jedno vejce asi 3PL).

  3. Kloboučky obalíme v hladké mouce, potě vykoupeme v paprikovo-vaječné směsi a obalíme ve strouhance.

  4. Hned smažíme v rozpáleném tuku a podáváme horké nejlépe s bramborovou kaší, ale výtečné jsou i zastudena, s chlebem.

Poznámka

Tyhle houby máme moc rádi, mají trochu kořenitou, malinko štiplavou chuť, která dodává řízečkům "šmrnc". Jinak je z nich i výtečná "dršťkovka"!:-)

Synovi jsem ovšem v panádě obalila kuřecí prsa, protože houby nejí...i to bylo moc dobré (kousek jsem mu uzobla :-) :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dutonožky v paprikové panádě

  • 1974andrea 1974andrea

    jarda Kadic:Jardo, máš pravdu, tady rostou dost včetně strakošů. Jezdím na ně stejným směrem, na Manětínsko, Nekmíř ... i jak jsi zmiňoval Chyše;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Anna Kocikova: Já je vždy nacházel na plzeňsku,u nás na severu nerostou ani náhodou.Okolo Lubence,když se povedlo ,tak za chvilku byl plný košík.Spolu s “kačenkami“(Hřib strakoš) to byly vždy takové jistoty,když třeba nerostly “hnědáci“;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Anna Kocikova: možná rostou jen v některých lokalitách..? U nás běžně, sbírala jsem je už jako malá s rodiči, a na řízky z nich jsme se všichni těšili už od jara:-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dani já do lesa nechodím,ale manžel,když má jednou za uherský rok chvíli volna,tak zajde:-)Teď hleděl na fotky a také mu tyto hříbky nic neříkají:-))Což je ale velká škoda při pohledu na to,jaká dobrota se z nich dá připravit:-*Máš to moc mňamkové:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no mňamka převeliká:yes::-D já jsem docela ráda, že všichni dutonožky neznají, nebo je nesbírají, alespoň jich mám vždy hodně, protože na jednom místečku je jich vždy více. A ta držkovka je opravdu velmi dobrá - mám v mrazáku zásobičku;-)už byla a ještě bude:-p

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Dutonožky znám, chodila jsem pro ně na určité místo, pak tam "šetrně" pracovali zaměstnanci Lesů České republiky a všechno to tam zničili a rozjezdili obrovskými stroji. Je to opravdu dobrá houba a skutečně nezaměnitelná. Hned bych si dala:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    jarda Kadic: to ano, ty malinké jsou v octě vynikající!:-p

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Majka8: vůbec se jich neboj! Myslím, že zaměnit nejdou s ničím a jsou FAKT dobré!!;-):-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Ivana Ch: U nás taky vítězí řízečky, ale tentokrát jsme dutonožek našli tolik, že dojde i na tu polévku:-!;-):-p:-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    A jsou výborné i v octě, jsou pevné.Lepší ve směsi.:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Když jsem jezdíval na houby do Chyše,rostlo tam dutonožek (Hřib dutonohý) mraky.A tu dršťkovku zkus,je výborná!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dutonožky máme hoodně rádi, obalené jenom takna řízek. Dršťkovou jsem ještě z nich nedělala, asi nikdy ani neudělám, protože řízky mají jednoznačně přednost.:-p:-p:yes::-K:-K:-K:-KTy jsi z okolí Kladna? Já ráda říkám že jsem z Kladenskoslánského pomezí.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Tak jsem si houbu našla,sakra a já je nechávám v lese v domění že je to prašivka,ten spodek houby je fakt divnej...ještě pořeším s bráchou,je hajný,tak určo poradí:-))

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Jaký je správný název houby:-?

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Teda,tuto houbu neznám,podle fota bych ji určitě nechala v lese,vypadá jako prašivka,pardon,ale fakt tak vypadá:-//Houbové řízečky milujeme,ale jen v klasickém trojobalu.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: houby dutonožky houby dutonohe polévka z dutonožek panáda drštková polévka z dutonožek panáda recept houby dutonožky recepty houby dutonožka recept co je panáda guláš z dutonožek dutonoska řízky z dutonožek dutonohé houby hřib dutonohý řízek polévky z dutonožek smazene dutonozky drštkovka z dutonožek recepty z dutonožek příprava dutonožek houba dutonžka

Zapomněl/a jsem heslo