Pesto z pažitky
Suroviny
Porce: hotoveného pesta je ¾ skleničky od Moravanky
Nutriční hodnoty
Energie | 7 746 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,25 g |
Tuky | 191,84 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 14,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Začalo se dařit pažitce na záhonku a už jsem měla druhou sklizeň. Mám ji nasušenou, zamraženou a tak jsem přemýšlela, co s další várkou pažitky.
Inspirací mi bylo“Pesto z medvědího česneku se sušenými rajčaty“ od Magdalenky, které jsem si upravila podle svých surovin a výsledek je jedlý a chutný.
Pažitka je dostupnější, než medvědí česnek, tak věřím,že mnohým tento recept příjde vhod.
Pažitkové pesto jsem zatím použila do masové rolády, na krůtí játra a do zeleninové polévky.
Do podobných přidávám všechny pesta, které jsem tady našla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 5. 2018 21:13
Dnes jsem vyrobila z první pažitky, chuťově velmi dobré, už se těším, až pesto použiji v nějakém jídle.
17. 6. 2015 22:22
spagetka:Ladi,tohle"pesto"dělávám i ze zásob z mrazákuI u nás pažitka roste jako o závod
14. 6. 2015 16:51
Recept jsem si neuložila, což tímto napravuju. U našich se pažitka dosti "rozdivočela", tak kromě mražáku hledám i jiné možnosti uchování, dostala jsem tip na pažitku v soli a guglík mi našel i toto. Takže rozhodně udělám
29. 5. 2014 17:32
Anna Kocikova:Já jsem přidávala také slunečnicový co mi zbyl z domácích sušených rajčat.!!
29. 5. 2014 13:01
janatka:Dana61:Děvčata,udělaly jste mi velkou radostděkuji
Ivetko,díky i za fotoJsem moc ráda za vyzkoušení a komentář hlavně z toho důvodu,že po zveřejnění rcp mi přišly nějaké zprávy tipu,jak mohu takovou"šlichtu"zveřejnitPřitom jak píšeš i v těch míchaných vejcích je to vynikající
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok
Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno
Ivetko,díky i za fotoJsem moc ráda za vyzkoušení a komentář hlavně z toho důvodu,že po zveřejnění rcp mi přišly nějaké zprávy tipu,jak mohu takovou"šlichtu"zveřejnitPřitom jak píšeš i v těch míchaných vejcích je to vynikající
Pažitka roste,jako o závod a já každou chvíli vyrábím i trošku odlišnější verze.
Základ je pažitka a olej.Došel mi olivový,nahradila jsem slunečnicovým a je to také ok
Lze to udělat i z nakrájené a zamražené pažitky ze zásoby v mrazáku-také odzkoušeno
29. 5. 2014 12:39
je to mňamka grilované papriky nemaje, česnek nemůže, tak jsem rozmichovala se sušenými rajčaty a je to mňamkadcera, když byla dvouletá říkala šmytlík a zůstalo jí to dodnes, nic nepomohli opravy na šnytlík čili pažitka
29. 5. 2014 12:12
Vůbec jsem si namyslela,že to bude chutnat tak dobře.Když jsem to rozmixovala,říkala jsem si,že to bude šlichta.je to vynikající a už mám vyzkoušené do smaženým vajíček.
5. 5. 2014 18:38
suslajda:Budu rádaděkuji
3. 5. 2014 19:31
Drahuško pažitka na zahradě roste jak blázen, určitě vyzkouším
2. 5. 2014 18:29
Díky všem
1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejdeAle na to jakoby"pesto"to musí být mixérem.
1974andrea:Andri,já pažitku krájím zásadně ručně,to do mrazáku ani jinak nejdeAle na to jakoby"pesto"to musí být mixérem.
2. 5. 2014 14:51
Drahuško, super, to si ukládám
2. 5. 2014 08:38
to je dobrý nápad, taky mi roste jak zběsilá
1. 5. 2014 20:41
Chuťově to bude jistě výborné Jen já mám problém s pažitkou v mixéru. Jednou jsem si chtěla ušetřit práci při krájení pažitky do směsi bylinek do mrazáku a použila jsem mixér. Pažitka byla taková olepená od té své " šťávy " a nebyla sypká. Tak už zase pěkně růčo I když tady ta mazlavá konzistence vadit nebude
1. 5. 2014 19:16
Anna Kocikova: Tak to tě chápu, u nás asi před 5 lety? asi... nám někdo taky vykopal keř libečku, šalvěj, meduňku, mátu, bazalku,... prostě veškeré vzrostlé byliny a nechal jen jakési odkopky , mě málem trefil šlak.... Kdyby si někdo řekl, klidně mu dám. Trvalo mi docela dlouho, než jsem naše ukecala, že fakt se bylinkám nejlíp daří venku na záhoně.
1. 5. 2014 19:14
Páči sa mi to, hlavne tá druhá verzia. Pažitku mám, tak to skúsim
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Caesar salát wrap
Přidáno před 1 hodinou
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 15 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 16 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 26 minutami
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 11 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 11 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 11 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 12 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 12 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 13 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pesto presto! Jak vyrobit levnou českou verzi slavné italské speciality, kterou si zamilujete?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Další recepty
Tématické fráze: pažitkové pesto pesto z libečku pažitka recepty libečkové pesto jak uchovat pažitku uchování pažitky pažitka v soli pažitka recept na pesto recepty z pažitky pazitka recept recepty pažitka pazitka do mrazaku libeček pesto jak udělat pesto jak uchovat libeček jak uchovat domácí pesto pažitka uchování pesto recept libeckové pesto recept
Suroviny: pažitka, olej olivový, paprika, sůl, pažitka, olej olivový, sůl, česnek,
Pesto z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zWq
17 názorů