Šmakedín
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 251 kJ / 1 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,55 g |
Tuky | 26,77 g |
Vláknina | 32,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,71 g |
Sacharidy | 100,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Máte rádi kysané zelí a Šmakouna? V tom případě je pro vás tento recept jako stvořený, protože dnes jsem si pro vás připravila jeden ze symbolů maďarské kuchyně, samozřejmě v upravené verzi, které odpovídá název. V Maďarsku se mu říká Székelygulyas, v Čechách byste ho ale pod originálním názvem hledali jen stěží. Někteří Maďaři zase říkají, že je podobný jejich Kolozsvár káposzta, tedy kološvárskému zelí. Jisté je jen jedno: s maďarským městem Szeged nemá nic společného. Teď hurá do vaření!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2014 07:22
Magdalena: Šmakoun zoženieš v predajniach zdravej výživy, popozeraj sa, ktorú máš najbližšie. Je vynikajúci
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi...
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi...
6. 6. 2014 07:03
rada by som recept vyskusala no neviem kde zozeniem na Slovensku ten smakoun ,ani sajnu o tom co to moze byt.
6. 6. 2014 06:38
Majka8: Každému chutná a vyhovuje něco jiného Já třeba hrašku nemusím na obalování, ale takhle na zahuštění mi tam vůbec nevadí. Co se týče Šmakouna, tak je to dobrá varianta pro mou dceru, která moc nechce jíst maso ani zeleninu
6. 6. 2014 00:30
Tom Beyk:A dobře děláš,vyzkoušela jsem oboje a nic mně zrovna neosloviloje tu několik receptů ze šmakouna,tak snad jen ty tousty,ty jsou dobrý,hraška,no co dodat,koupila jsem velké balení a teď pátrám jak ho zužitkovat,jen jedno jídlo bylo celkem chutný,jinak nic moc....není fakt na klasiku,tyhle jídla mně chlap nechce.
5. 6. 2014 19:44
Díky za odpvědi. ...asi zůstanu u bůčku
5. 6. 2014 19:29
Tom Beyk: Jak už je tu zmíněno, šmakoun je zpracovaný vaječný bílek http://www.smacker.cz/ a hraška se dá sehnat v každém obchodě se zdravou výživou i v Globusu. Je to vlastně směs na obalování, zahušťování apod.
5. 6. 2014 19:10
To vypadá moc hezky
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku.
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku.
5. 6. 2014 18:47
Myslel jsem, že všechno vím a znám, všude jsem byl dvakrát a vono néé.. ...símtě co to je ten šmakoun a hraška??? Já si myslím, že to musí bejt šmakovací
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?
5. 6. 2014 17:17
Já se Šmakounem neumím, tak ráda vyzkouším! Tohle mi chutná, jen si to přečtu
5. 6. 2014 17:14
pipre: Často??? Tak sem s ním!!!
5. 6. 2014 13:31
Dobrý nápad. Já šmakouna připravuji často, takže určitě vyzkouším i tento recept+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 8 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 13 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 36 minutami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 1 hodinou
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 1 hodinou
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 2 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 3 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 3 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 4 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 6 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedin ze smakouna příloha ke kološvárskému na zelí co je šmakoun obalovací směs na bůček šmakoun recepty jak zahustit hraskou zelí recept šmakoun zelí smakoun a kysane zeli
Suroviny: šmakoun mexico, cibule, zelí kysané, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, olej olivový, česnek, kmín drcený, hraška, sůl, pepř
Šmakedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E1K
11 názorů