Mramorované perníčky
Perníčky k vánocům i velikonocům patří, ale ne každý si troufne na jejich zdobení. Je ale možnost si je zkrášlit i jinak. Jednou z mnoha možností je obtisknout na povrch nějaký tvar a vystouplé hrany potřít vejcem s potravinářskou barvou.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Potřeba: strukturovací podložky (využívá se při práci s modelovacími hmotami ve výtvarničině - hlína, modurit... či cukrářky při práci s potahovací hmotou - marcipánem), váleček, vykrajovátka, mašlovačka.
Kdysi jsem někde zahlédla něco podobného na nějakém webu a dnes se mi vybavilo. Cukrová poleva mi nechutná, beru ji spíše jako dekorativní zdobení na perníky typu svícny, ozdoby na stromek a další dekorace...a při skladování se navíc dost často poleva odloupne a z krabice vyndáme kousky, nad kterými srdce pláče při vzpomínce na čas a úsilí vynaložené na zdobení.
Toto je pro nás ideální řešení - rychlé, snadné, trvanlivé a efektní :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2014 18:06
28. 11. 2014 15:31
28. 11. 2014 08:19
28. 11. 2014 00:44
27. 11. 2014 21:25
27. 11. 2014 20:31
27. 11. 2014 20:15
27. 11. 2014 16:20
27. 11. 2014 16:12
ještě mě napadá - není to levná sranda, jistě by šlo použít cokoli, co povrch nějak promáčkne, alespon na 1-2mm - třeba umělohmotná dečka od tamanů, nebo kruhy kulatou formičkou jen naznačené a prolínající se po celé ploše... improvizovat se dá až až :)
27. 11. 2014 15:41
27. 11. 2014 15:35
27. 11. 2014 13:21
27. 11. 2014 11:08
27. 11. 2014 10:25
Jinak jsem ho potírala vejcem s červeným potravinářským barvivem a vypadá to super, tak toto by mohlo taky vypadat dobře.
27. 11. 2014 09:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 20 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 7 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 7 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 9 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 9 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 9 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 9 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 10 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: typy na zdobení perníčků čím se potírají perníčky čim mazat perníčky čím se mažou perníčky skladování perníčků mazání perníčků váleček na perníčky pernickova poleva potírají se perníčky vajíčkem?? cim se mazou perniky dekorativní perníčky čím se mažou perníčky před pečením mazání na perníčky mazání perníčků vajíčkem snadné zdobení perníčků perníčky recept typi na zdobení perníčků mazani perníčky pečení perníčků čím se potiraji po upečení kdy se potiraji perníčky
Suroviny: těsto perníkové, vejce, potravinářské barvivo
Mramorované perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9Nz
34 názorů