Upečená naložená krkovička

ivulinka Kuchařka:

Doba přípravy: 260 PT4H20M 5 porcí Vepřové maso 14 názorů

526

Suroviny

1,5 kg vykostěné vepřové krkovice
sůl
pepř
kmín
olej
bobkový list
celé nové koření
1 cibule
5 stroužků česneku
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěnou krkovičku v kusu osolíme a opepříme, posypeme kmínem, pomažeme olejem a uložíme do lednice, já ji tentokrát měla naloženou 3 dny.

  2. Před pečením do pekáče nakrájíme alespoň jednu celou cibuli a na kousky nasekaný česnek, přidáme bobkový list a nové koření, které nám maso a výpek pěkně provoní.

  3. Pečeme zakryté necelé dvě hodiny při 220°C, pravidelně podléváme výpekem a před dopečením asi na 20 minut odkryjeme, aby mělo maso kůrčičku a výpek pěkně zezlátnul. Dnes jsme k tomu měli šťouchané brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 619 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Upečená naložená krkovička

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo