Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Suroviny
Porce: na 1 kg masa
Nutriční hodnoty
Energie | 11 775 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 221,48 g |
Tuky | 202,65 g |
Vláknina | 5,82 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 11,73 g |
Sůl | 29,00 g |
Sacharidy | 23,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj (upraveno):
http://style.hnonline.sk/vikend-140/slovak-som-a-b...
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 11. 2023 19:14
28. 11. 2016 16:01
Střívka používáme běžná solená, tlustější - na klobásy.
S výrobou jsme v mezičase pokročilí:
Původně jsme udili na 30°C 6 hodin, pauza přes noc a znovu 6 hodin uzení.
Časem jsme se dobrali k uzení do 45°C 6 hodin a stačí to.
Dále jsem vyrobil vyvíječ studeného kouře (tzv. DYMOGENERATOR) na vzduchovací motorek od akvária, ale tímto způsobem se uzení zatím učím…
Čabajky mám rád nesušené. Jíme je čerstvé hned po vyuzení a to co by se asi do měsíce nesnědlo, tak dám hned do mrazáku a později po rozmrazení jsou jako z udírny
10. 11. 2016 23:25
20. 4. 2015 21:13
Výýýborně
Chutnalo to až tak dobře, že jsme s kamarádem zpracovali podle tohoto rcp 10kg masa (špeku jsme dali 20%, příště dáme 30%), narazili to do střev a vyudili studeným kouřem při 30°C.
Nemám ve zvyku tu chválit své recepty, ale toto nakonec není můj vynález, takže si dovolím:
Tudy vede cesta do nebe
*****
(upraveno množství špeku v rcp ze 100g na 200g)
10. 3. 2015 17:58
10. 3. 2015 15:29
10. 3. 2015 13:45
10. 3. 2015 01:26
V této uspěchané době patrně nelze míti nikomu za zlé, že si nepřečte odkaz na zdroj, že? Tam je to popisováno jako práce pro chlapy... A já, od přirození lenoch, jsem to trošičku s tím hnětačem ošulil
A jak že je to s tím "ještě 2x tak dlouho"?
No, to jsem se naučil od Číňanů
Oni prý když sekají maso, tak sekají a sekají a když už se jim zdá být dost najemno posekané, tak to dělají znovu, ještě 2x tak dlouho...
A použití namletého masa?
Tak určitěěě... Já to zařadil jako žhavou novinku na menu pro rodinnou oslavu a bych musel být ještě větší blázen než se zdá, kdybych to pižlal kudlou
Se ozvu po neděli, jak to dopadlo
9. 3. 2015 23:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Banana split
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 1 hodinou
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 1 hodinou
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 3 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 4 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 4 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 5 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 5 hodinami
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: uzeni klobás jak dlouho udit klobásy vyvíječ studeného kouře vyvíječ kouře klobásy na uzení uzení klobás studeným kouřem uzení studeným kouřem čabajka recept dymogenerator uzení čabajky jak udit klobásy recepty na uzení klobás jak udit špek čabajska klobasa recept vyvíječ kouře pro udírny vyviječ kouře na uzení jak dlouho udit špek vyvíječ kouře do udírny uzení klobásy klobása na uzení
Suroviny: maso vepřové, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, kmín celý, špek uzený
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2x7
9 názorů