Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čabajská klobása - "Csabai kolbász"

Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším majstrštykem.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min

300 min (300 min příprava, bez uzení)

5. 11. 2010 12:34

Suroviny

Porce: 1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 930 kJ / 700 kcal
Bílkoviny20,07 g
Tuky6,79 g
Vláknina32,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 109,13 g
Sůl270,00 g
Sacharidy123,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: našla som na madarskom webe o zabíjačkách. Ja sama som ich nerobila, nemôžem poslúžiť fotografiou. Recept som vložila, lebo sa blíži čas zabíjačiek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Milan P.

22. 8. 2021 20:29

Mariolk: Milý příteli už jsem nechtěl na nikoho reagovat , ale "hůrky" mě dostaly do nostalgických vzpomínek. Každý se s tím setká . U mě vzpomínky na rodiče , mládí.Nádherné , co jedno slovo dokáže .Děkuji. Milan P.

Milan P.

22. 8. 2021 19:45

kirkis: Vážený soukmenovče, pokud Tě tak mohu oslovovat.
Pokud bys můj článeček bral důkladně, zjistil bys , že mi vůbec nejde o recept, který dosud nemám ,ale o to proč musí někdo tvrdit , že ten jeho recept na "Čabajku " je ten opravdu pravý. Ty bys to tvrdil ??? A to ,že jsem rodilý Bratislavčan , nevylučuje , že nejsem Slovák.Tak si to prosím trochu urovnej. Ale o vlastní recept vůbec nejde. Zarazila mě jen agresivita předřečníka.Je na každém ,jak si klobásy udělá.Musím dodat , že se nezlobím a už se ani nebudu vyjadřovat.Tvůj recept také vyzkouším .Může to být ten, který hledám a souhlasím i s tím co píšeš o uzení klobás .Máš úplnou pravdu. Zdraví Tě Milan P.

Miroslav 226

29. 12. 2020 16:34

kirkis: ..sice po dvou letech ale odpovědi jsem se dočkal,a děkuji,již takto udim jak klobásy tak maso, díky ????

kirkis

29. 12. 2020 13:41

Miroslav 226: Údenie studeným dymom

Pri studenom údení by nemala byť teplota dymu väčšia ako 25°C. Tento typ údenia si vyžaduje pomerne dlhú dobu – 2 až 5 dní, ale má silné konzervačné účinky. Konzervačné látky dymu preniknú hlboko do mäsa. Uplatňuje sa aj silné vysušenie mäsa, pričom straty na hmotnosti mäsa bývajú aj okolo 35 %. Výrobky, ktoré sa údili studeným dymom sú veľmi trvanlivé.

kirkis

29. 12. 2020 02:15

Miroslav 226: Na 10 kg zmesi mäsa dobre rozmiešať 20 dkg sladkej papriky, 5 dkg štipľavej papriky, 20 dkg soli 2,5 dkg cesnaku a 2,5 dkg rasce

kirkis

29. 12. 2020 02:05

Milan P.: Ty si rodený Bratislavčan ale ja som pôvodom Slovák s dolnej zeme so Sarvašu oblasť Bekešska Čaba tak asi presne viem ako sa unás robia klobásy a čo sa do nich dáva tak nehraj sa na múdreho nikdy sa do čabajky nedával cukor ani rýchlo soľ sanitra a už vôbec nie čierne korenie

Mariolk

29. 12. 2020 01:32

kirkis: Zdravím Vás. Náhodně jsem narazil na Váš komentář a musím souhlasit s tím co jste co jste napsal. Moje babička a můj děda pocházeli z Mezőberény a po válce se přestěhovali zpět na slovensko. Zvyky a tradice si samozřejmě přivezli sebou a tak se u nás dělali čabajky, hůrky, žobrácká kaša s kukuricou, krev na cibulce s bramborem atd.

Slavicin

28. 3. 2020 11:24

Tehát Čabajskáig a bratwurst elég messze van, és a kínos 10000g is hülye.

Miroslav 226

12. 12. 2018 13:52

kirkis: zdravím, můžete prosím dopsat recept(myslím následné uzení) Děkuji a přeji příjemný den.

Milan P.

16. 6. 2018 16:37

kirkis: Tak podívej Ty znalče. Nepopírám, že máš kus pravdy. Promiň tykání, ale jsme soukmenovci (jsem rodilý Bratislavák) i když žiji v Čecháh a je mi 72 let. Již nejméně 40 let se snažím vyrobit "ČABAJKU", jakou otec vozil z Maďarska a kterou i sám vyráběl.Zatím jsem vyzkoušel nezpočet receptu a stále to není to pravé. Jak Ty můžeš tvrdit že je ta Tvá ˇ"Čabajka " ta pravá.Proto, že jste jinou doma nedělali??? Příklad: vyzkoušel jsi něco jiného, nebo jen tu svojí !!! Když někomu podáš řízek a nikdy jej nejedl, je unešen!!. Proč to píši? Pro tu Tvojí agresivitu !!! Každý máme svojí chuť a do toho se nesnažím kecat a netvrdím, že to moje je nejlepší.Nedokázal jsi ,že ta Tvoje je ta pravá a kecáš a neraději bys fackoval. Mimochodem mí rodiče pocházejí z Rumunska, kde tyto klobásy běžně dělali v každé rodině a já se to nenaučil!!! Jak je to možné ????Ale ani ta moje nemusí být ta pravá, že ?I když se blížím . Přibrzdi v úsudcích. Tu tvojí klobásu si udělám , to mi věř. Milan P.

kirkis

17. 4. 2018 17:24

Meszarosovabolya: len že to má daleko od čabajky :D

kirkis

17. 4. 2018 17:23

danka: ten recept neni čabajska klobása ked chceš vedieť historiu musíš poznať historiu Dolnozemských Slovákov v Čabe www.oslovma.hu/index.php/sk/historia/166-historia3-historia3/551-viac-dni-ako-klobas-platilo-v-rodine-ronika

kirkis

17. 4. 2018 17:07

toto neni čabajka ale paródia na čabajskú klobású :-//

VeŠ: to neni čabajka som Slovák s Bekešskej čabi to je parodia na našu klobásu a urážka predkov :-// to to je recept na našu Čabajskú klbásu už po stáročia to čo je tam hore písane je chujovina toto je na originál čabajku recept: Na 10 kg mäsa zo všetkých častí ošípanej, ale nie veľmi mastného, zamiešať 20 dkg sladkej papriky, 5 dkg štipľavej papriky, 20 dkg soli, 3 dkg cesnaku 2 dkg rasce. Nikdy sa nedávalo korenie ani sanitra ani cukrová múčka kdo ten to recept nazval čabajskou klobásou si zaslúži prefackať:-// . Do Čabajskej klobásy idelen čisté mäso paprika soľ rasca cesnak nič iné :-!

Andrea

21. 9. 2017 11:41

Paja: Dusičnan se sám postupně přeměňuje na dusitan a je zcela jedno, co z těchto dvou dobrot použijete. U dusitanů- což je třeba Praganda, se ale tím, že už to rovnou dusitan je, výrazně zkracuje doba nakládání. V případě dusičnanů-sanytr- přidáváme cukr.
Já používám na nakládání většinou jen sůl, udím jen 6 hodin, pak ještě 6 h horkovzduch a holt mrazím. Znalci tvrdí, že je to zločin, ale zatím si ještě žádný z nich ničeho nevšiml, ani u dál tepelně zpracovaných výrobků- párky, špekáčky, uzené, pancetty, slanina, ani u klobás, podávaných " zasyrova". Pragandu přidávám jen do sušených klobás a salámu, ale ty se dělají minimálně. A " hovadzinka " je u čabajky hovadina.

magdalenka

15. 1. 2017 10:33

tejaja: ani proti hmyzu u nás to nefunguje...molice a mšice sa veselo pásli na afrikánkach...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí čabajská klobása čabajka recept domácí čabajka recept na pravou čabajku čabajská klobása domácí výroba recept na cabajskou klobasu recept na čabajku domaci cabajka recept recept na cabajky domácí čabajky recept na domácí maďarské klobásy madarska cabajka recept prava madarska cabajka domácí slovenské klobásy cabajka klobásy recepty recept na domácí slovenské klobásy čabajky recept maďarské klobásy čabajky recept na klobásy

Suroviny: plec vepřová, kmín mletý, sůl, rychlosůl, cukr moučkový, pepř mletý, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá

TopRecepty.cz

Čabajská klobása - "Csabai kolbász"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZG5