Karamelkové mlsání
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 204 kJ / 1 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 77,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 254,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S karamelem pracujte opatrně, protože je pekelně horký. Může se stát, že se vytvoří hrudky - v tom případě karamel procedíme přes sítko.
Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, k ořechům, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.
Hledala jsem zde dlouho podobný recept, ale stejný jsem tu nenašla. Třeba bude někoho tento jednoduchý postup inspirovat :-)
Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2015 10:28
Lou: Tak si nejsem jista, spíš myslím, že ne...
21. 8. 2015 22:07
Dala by se nahradit smetana ke slehani 12%smetanou?
16. 4. 2015 20:27
já mám podobný recept na cukroví, do karamelu vmíchám mleté ořechy vlašské nebo lískové a cornflaky a dělám do košíčků hrudky, je to výborné, jen se zapráší
13. 4. 2015 09:08
senky:
12. 4. 2015 17:02
Taky jsem dělala, je super ale dveře od lednice málem dostaly zánět pantů
12. 4. 2015 10:09
Krásný recept
12. 4. 2015 07:53
Tak to by u nás dlouho nevydrželo, "vypařilo" by se rychlostí blesku
11. 4. 2015 14:01
Co mi to děláš, když držím dietu
11. 4. 2015 12:28
danielle72: tak to je ještě suprovější. Díky za odpověď.
11. 4. 2015 12:22
yanull: Pravdu díš
11. 4. 2015 12:21
Mohu doporučit, už jsem ho dělala dříve, podle nějakého receptu z netu, mělo jedinou nevýhodu, velmi rychle mizí +2
11. 4. 2015 12:17
11. 4. 2015 12:12
MarcelaPa: Děkuji Kdepak, karamel je i třetí den (dělala jsem jej ve středu) pořád krásně vláčný. Má konzistenci přibližně jako med nebo nugeta, když ji necháš v pokojové teplotě.
11. 4. 2015 12:06
Parádní recept
11. 4. 2015 12:03
To vypadá výborně a celkem jednoduše. Jenom se chci zeptat, jestli karamel v lednici zůstane tekutý nebo ztuhne díky máslu?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 1 hodinou
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 2 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 2 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 4 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 4 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 4 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 5 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 5 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 6 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: karamel postup karamelová mlsani karamel na cornflaky cornflaky košíčky rychlé sladké mlsání nugeta lada hruska
Suroviny: cukr krystal, máslo, smetana ke šlehání, sůl
Karamelkové mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w5O
15 názorů