

Sloní mlsanec
Suroviny
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 500 g špekáčků
- párků nebo měkkého salámu
- 4 sterilované okurky
- 1 majonéza nebo lehká majonéza
- pepř (místo pepře můžeme přidat kousek rozdrcené feferonky)
Postup přípravy receptu
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu a trošku pepře.
Vše důkladně promícháme a necháme proležet.
Mažeme na chlebíčky nebo přidáváme jako salát na studené mísy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sloní mlsanec
-
Včera jsem spáchala tuto dobrotu k večeři, s úspěchem. Jen příště salám (měla jsem javořický točený), okurky i cibuli nastrouhám nahrubo
, protože mi "mls" spíš konzistencí připomínal salát.
-
Vynikající záležitost a chuťově velmi vyvážené
Foto přiloženo
-
Taky dělám, ale řikáme tomu zase Ševcovský mls. Ani nevim proč
Je to vynikající
-
To dělávám, má to veliký úspěch. Většinou se aspoň nemusím dělat s chlebíčky a jen nakrájím pečivo a každý se jen olizuje. Říkáme tomu "Sloní žrádlo"
, ani nevím, kdo to vymyslel.