Marlenka podomácku
Marlenka je značka medovo-karamelového dortu, pečeného podle tajné arménské receptury. Domácí napodobeniny tohoto dortu se však značně rozšířily, protože se jedná o lahodný a nevšední zákusek.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 33 778 kJ / 8 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,90 g |
Tuky | 474,58 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 819,24 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 11. 2009 14:05
Babrli, já tě tady mezi námi vítám, ať se ti tu líbí a šup sem s nějakými recepty, už se těšíme.
13. 11. 2009 12:18
Pro Marsii,aqby byla Marlenka tmavá,přidala jsem cca lžíci kakaa.Zatím jí připravuju,ale doufám,že udělám bráškovi radost!
19. 10. 2009 14:25
Cez víkend som skúšala marlenku,aj keď nie podľa tohto receptu,ale pláty som piekla len na 150 stupňov 9 minút a boli úžasne mäkké.Dala sa jesť ten večer.
13. 9. 2009 15:35
Když si holky uděláte trochu vody ,rumu a cukru, rozkvedlat. Tak ty pláty potřít,budou hned vláčný
9. 8. 2009 14:33
Jestli se mě MARLENKA podaří tak ji doporučím všem svým kamarádkám-hospodynkámDržte mě palce.J
7. 6. 2009 19:39
Tak jsem tuhle dobrůtku konečně vyzkoušela. Opravdu to stálo za to. Upekla jsem ji ve čtvrtek , v sobotu jsem ji žačala krájet a úplně nehjlepší byla až dneska v neděli. Tak jak se v návodu tvrdí, že je vhodné ji nechat uležet 2-3 dny. Za víkend se po ní opravdu zaprášilo, je větší než ta kupovaná. Salko doporučuji do krému dát celé, ona krupice je dost tuhá po vychladnutí a upečený korpus stejně vlhký krém pěkně nátáhne. Určitě ji upeču i na další rodinnou akci, kdy mi bude dělat radost to jak všem chutná. Marcii děkuji za inspiraci.
4. 5. 2009 20:35
Paní Jano R. Marlenka je skvělý kupovaný moučník z Intersparu Prostějov. V naší rodině se po něm jen zakouří. Vyzkouším.Marcii děkuji za inspiraci.
4. 5. 2009 14:13
Neměl by prosím někdo recept na tmavou marlenku
4. 5. 2009 14:11
Nejsem si jista, ale pláty na medovník se rozválejí a po upečení jsou tvrdé.Kdežto pláty na marlenku jsou tekuté a po upečení jemné a nadýchané.
Ale chuť je podobná.
Ale chuť je podobná.
4. 5. 2009 13:38
Marlenka je vlastně medovník
4. 5. 2009 13:09
Vůbec jsem nevěděla, co je to marlenka, ale vypadá to skvostně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Banana split
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 3 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 3 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 4 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 6 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 7 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 9 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 9 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 11 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 12 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Milujete Salko od dětství až do dnešních dnů? Z kondenzovaného mléka lze vytvořit celé spektrum cukroví, dokonce i vánoční likér
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Další recepty
Tématické fráze: rezy marlenka marlenka recept na plech moučníky na víkend marlenka řezy kakaová marlenka recept medovník marlenka kakaová marlenka marlenka-recept moučník marlenka řezy marlenka recept marlenka na plech cokoladova marlenka tmavá marlénka recept medovnik marlenka recept maminčiny recepty medovník marlenka marlenka cena tmavá marlenka krem na marlenku marlenka kakaová marlenka tmavá
Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, mouka hladká, soda jedlá, mléko, med, ořechy mleté, rum, mléko, krupice, cukr krupice, máslo, salko
Marlenka podomácku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48V1
26 názorů